Καταδικάστηκαν για εργατικό ατύχημα

Καταδικάστηκαν για  εργατικό ατύχημα

Καταδικάστηκαν για εργατικό ατύχημα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1118 ΦΟΡΕΣ

Η υπόθεση τραυματισμού 40χρονου αλλοδαπού Αλβανικής καταγωγής κατά τη διάρκεια της εργασίας του σε οικοδομή, εκδικάστηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν ο 47χρονος εργολάβος οικοδομών, η 60χρονη ιδιοκτήτρια του ακινήτου και η 50χρονη μηχανικός κατηγορούμενοι για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεους.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τον 47χρονο εργολάβο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή, καθώς και την 60χρονη ιδιοκτήτρια της οικοδομής η οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, ενώ αθώωσε την 50χρονη μηχανικό. Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Βαγγέλης Λεβέντης, Ηλίας Ζωγραφίδης, Μιχάλης Καντιδενός και Μανώλης Κουτσούκος και ως πολιτική αγωγή για λογαριασμό του αλλοδαπού παθόντα η κα. Μαίρη Μητσού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το εργατικό ατύχημα είχε συμβεί στις 29 Ιουνίου 2010 στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Κοσκινού. Εκεί κτιζόταν η οικοδομή στην οποία εργαζόταν ο 40χρονος Αλβανός ως ελαιοχρωματιστής. Την ημέρα εκείνη ο 40χρονος είχε ανέβει σε σκαλωσιά και έξυνε με ειδικό εργαλείο έναν τοίχο στον πρώτο όροφο της οικοδομής.

Ξαφνικά ο 40χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε από ύψος δια μέσου ανοίγματος στο δάπεδο -πλάκα του ισογείου με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές και αυχενικές κακώσεις.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»