Ν. Δ: Ένας και μόνο γιατρός χωρίς δικαίωμα συνταγογράφησης καλύπτει το νησί της Τήλου

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, σχετικά με το γεγονός, ότι Φαντάρος γιατρός, χωρίς δικαίωμα συνταγογράφησης, καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών στο ακριτικό νησί της Τήλου, απευθύνει η Νέα Δημοκρατία.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, κάνει λόγο για πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης όσον αφορά τα ακριτικά νησιά μας. 

Σύμφωνα με την ερώτηση,

«Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου (ΙΣΡ), το νησί της Τήλου, μετά την αποχώρηση της αγροτικής ιατρού, έχει μείνει χωρίς αντικαταστάτη αλλά με έναν οπλίτη φαντάρο, πρόσφατα απόφοιτο Ιατρικής Σχολής, ο οποίος καλύπτει μεν υγειονομικά τους κατοίκους αλλά ωστόσο δεν έχει δικαίωμα συνταγογράφησης.
Για άλλη μια φορά, γίνεται αντιληπτή ηαδιαφορία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τα νησιά μας και μάλιστα σε έναν τόσο σημαντικό τομέα, αφήνοντας την υγεία μικρών παιδιών, εγκύων, ηλικιωμένων, προσφύγων αλλά και γενικότερα όλων των κατοίκων του νησιού στη «μοίρα» τους.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1) Έχει προκηρυχθεί η θέση ιατρού για το Κέντρο Υγείας Τήλου και με ποιά αποτελέσματα;

2) Πότε προτίθεστε να καλύψετε την σημαντική αυτή έλλειψη, αποσπώντας προσωρινά έναν ιατρό στο Κέντρο Υγείας της Τήλου;

3) Γιατί δε δημιουργείτε ισχυρά οικονομικά, κοινωνικά και επιστημονικά κίνητρα με σκοπό την προσέλκυση ιατρών αλλά και την κάλυψη των εκατοντάδων κενών θέσεων στα Κέντρα Υγείας των νησιών της Ελλάδας;

4) Με αφορμή την έλλειψη ιατρού στην Τήλο, σε πόσα άλλα ακριτικά νησιά υπάρχουν τέτοιου είδους κενά, με αποτέλεσμα η υγειονομική κάλυψη των κατοίκων να μην καλύπτεται από ιατρούς του Υπουργείο Υγείας;»

Οι ερωτώντες βουλευτές είναι οι εξής:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΚΟΝΣΟΛΑΣ (ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ) ΜΑΝΟΣ

Πηγή: http://www.onmed.gr