Τις «Τρεις Αδελφές» θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα «Πράξις»

Τις «Τρεις Αδελφές» θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα «Πράξις»

Τις «Τρεις Αδελφές» θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα «Πράξις»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1119 ΦΟΡΕΣ

Το προτελευταίο και ένα από τα καλύτερα έργα του Ρώσου δραματουργού Αντόν Τσέχοφ, τις «Τρεις Αδελφές» θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα Πράξις το Μάρτιο στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου. Πρόκειται για το πιο γνωστό και αγαπημένο έργο του, το οποίο περιστρέφεται γύρω από τις ματαιωμένες ελπίδες και την αναζήτηση της ψευδαίσθησης της ευτυχίας.

Τρεις αδελφές που έχουν «ξεμείνει» μετά τον θάνατό του στρατιωτικού πατέρα τους στον τόπο της τελευταίας του μετάθεσης,ζουν μια ανιαρή καθημερινότητα μαζί με τον αδελφό τους καθώς ονειρεύονται την ευτυχία στη γη της επαγγελίας, στην πόλη τους τη Μόσχα, που από μικρές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν.

Η Όλγα, η μεγαλύτερη, είναι δασκάλα σε σχολείο της περιοχής. Η Μάσα είναι παντρεμένη με έναν καθηγητή τον οποίο θεωρεί ανίκανο να της προσφέρει όλα όσα ονειρεύεται. Η Ιρίνα, η μικρότερη, είναι εκείνη που περισσότερο από τις άλλες τολμάει να κάνει όνειρα και να φαντάζεται το μέλλον τους στη Μόσχα, στη μεγάλη πολιτεία που για αυτήν σημαίνει πραγμάτωση κάθε ονείρου και ελπίδας . Ένας αξιωματικός που έρχεται στην πόλη τους θα ταράξει τον κόσμο της Μάσας η οποία επιχειρώντας να ξεπεράσει την αβάστακτη πλήξη της θ’ αφεθεί να βιώσει μαζί του τον έρωτα.

Ο Αντόν Παύλοβιτς Τσέχοφ ο οποίος θεωρείται από τις πιο σημαντικές μορφές της παγκόσμιας δραματουργίας ,άσκησε μεγάλη επίδραση στη θεατρική λογοτεχνία του 20ού αιώνα. Στα έργα του αποτυπώνεται η διαρκής φθορά της καθημερινής ζωής. Έγραψε το 1901 τις “Τρεις αδελφές”, ένα από τα μεγαλύτερα έργα του περασμένου αιώνα με έντονους υπαρξιακούς και κοινωνικούς προβληματισμούς στο οποίο οι ήρωες στρέφουν το βλέμμα στο παρελθόν εξιδανικεύοντάς το, παραμελώντας το παρόν ενώ η ζωή τους λειτουργεί σαν δηλητήριο που λίγο λίγο κατατρώει τα σωθικά τους.

Τη σκηνοθεσία του έργου ανέλαβε ο Κώστας Κατσουλάκης.
Τα σκηνικά υπογράφει η Ανδρομάχη Μπατζούκη.
Βοηθός σκηνοθέτη: Γαβριήλ Καρπάθιος – Κατερίνα Τουβρά
Παίρνουν μέρος οι: Γιώργος Άγριος, Γιάννης Αποκούραστος, Ρούλα Βασιλοπούλου, Χρυσούλα Κόζα, Βαλέριος Λινάρδος, Ανδρομάχη Μπατζούκη, Βάσω Ντελλάκη,Γιάννης Παπαγεωργίου, Γιάννης Παστρικός, Γεωργία Παντελή Μπραϊκίδη, Καθολική Περνάρη, Κώστας Χαρτοφύλλης.

Διαβάστε ακόμη

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»