Εγείρονται ερωτηματικά για τη στατικότητα του δικαστηρίου!

Εγείρονται ερωτηματικά για τη στατικότητα του δικαστηρίου!

Εγείρονται ερωτηματικά για τη στατικότητα του δικαστηρίου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 442 ΦΟΡΕΣ

Η κατάσταση εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η κατάσταση του κτιρίου του δικαστικού Μεγάρου, το οποίο τα τελευταία χρόνια εμφανίζει σοβαρά προβλήματα τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, εγείροντας καίρια ερωτήματα ακόμη και για τη στατικότητά του!

Εκτός από τα ...κομμάτια που πέφτουν εξωτερικά του Μεγάρου των δικαστηρίων της Ρόδου με κίνδυνο να πέσουν στο κεφάλι κάποιου άτυχου περαστικού (!), σε αρκετά σημεία έχουν αρχίσει να φαίνονται και τα εσωτερικά υλικά των τοίχων (σίδερα κ.α) γεγονός που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξεταστεί ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι ασφαλές!
Άλλωστε και με «γυμνό μάτι» ο οποιοσδήποτε μπορεί εύκολα να εντοπίσει τις ρωγμές σε κολώνες του κτιρίου αλλά και σε αρκετά σημεία των τοίχων, καθώς και τις διαβρωμένες σιδεριές!

Με δεδομένο ότι το νησί μας είναι μία σεισμογενής περιοχή, θα έπρεπε τουλάχιστον να είχε ληφθεί μέριμνα ελέγχου προκειμένου να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο το συγκεκριμένο κτίριο είναι πλέον ασφαλές στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Το δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου, ένα κτίριο «κόσμημα» για την πόλη μας, έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος του και παρά τις όποιες συσκέψεις, επιστολές διαμαρτυρίας, ρεπορτάζ ακόμη και διαβήματα προς κυβερνητικούς αρμοδίους και μη, καμία μέριμνα, καμία πρόοδος, καμία λύση δεν έχει βρεθεί για τα σοβαρά προβλήματα που το ταλανίζουν.

Έτσι οι πέτρες μέρα με τη μέρα πέφτουν όλο και περισσότερες, τα εσωτερικά σίδερα του κτιρίου γίνονται όλο και πιο εμφανή και γενικά ένα ωραιότατο κτίριο, σημαντικής ιστορικής αξίας, απλώς έχει αφεθεί στο έλεος του έως την κατάρρευσή του!

Διαβάστε ακόμη

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο