Σε διεθνή διαγωνισμό η λέσχη των Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου

Σε διεθνή διαγωνισμό η λέσχη των Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου

Σε διεθνή διαγωνισμό η λέσχη των Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1354 ΦΟΡΕΣ

Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Η λέσχη αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής νότιας Ευρώπης 2017 που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τη 10η διοργάνωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 26ης διεθνούς έκθεσης τροφίμων, ποτών, μηχανημάτων εξοπλισμού και συσκευασίας Detrop που θα φιλοξενηθεί στο διεθνές εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης, το διάστημα από 3 έως 6 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 14 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ισπανία, το Ισραήλ, η Κροατία, η Τουρκία αλλά ο τελικός αριθμός των συμμετεχόντων αναμένεται να αυξηθεί.
Κάθε εθνική ομάδα θα διαγωνιστεί σε μενού που θα περιλαμβάνει σούπα, πρώτο και κυρίως πιάτο.

Η λέσχη αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων η οποία έχει συμμετάσχει και άλλες φορές σε αυτή τη διοργάνωση και συγκεκριμένα το 2015 καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, έχει ήδη επιλέξει τα μέλη της τα οποία θα αποτελούν την εθνική ομάδα.

Έτσι λοιπόν team leader θα είναι ο Άκης Αμιράς, με συνεργάτες τους Δανιήλ Παπατριανταφύλλου και Ανδρέα Νικολόπουλο, οι οποίοι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να παρουσιάσουν δημιουργίες που θα ξεχωρίσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λέσχη η οποία όλες τις μέρες της έκθεσης θα παρουσιάζει την τοπική κουζίνα των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων θα έχει τη στήριξη της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, η οποία θα έχει παρουσία στη διοργάνωση με δικό της περίπτερο.

Ειδικότερα η Περιφέρεια θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο την αποτελεσματική προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, παρέχει τη δυνατότητα σύναψης των πλέον συμφερουσών συμφωνιών για τους παραγωγούς της, με τη συμμετοχή της σε συγκεκριμένους-στοχευμένους χώρους.

Περίπτερο της περιφέρειας θα υπάρχει στο θεματικό σαλόνι παρουσίασης του ελαιολάδου, στο χώρο “Οenos” και στον χώρο παρουσίασης των υπολοίπων προϊόντων της. Στα πλαίσια της διοργάνωσης αυτής τόσο οι αγοραστές όσο και οι εκθέτες, έχουν την δυνατότητα επιλογής πραγματοποίησης συναντήσεωνBusinesstoBusiness.

Σημειώνεται ότι η έκθεση Detrop, είναι η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα στον κλάδο των τροφίμων & ποτών που ξεκίνησε το 1976
Για το 2017 η πρόβλεψη είναι ότι η επισκεψιμότητα θα ξεπεράσει τους 35.000 στοχευμένους εμπορικούς επισκέπτες.

Διαβάστε ακόμη

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο