Κάθειρξη 16 ετών για την κλοπή χρυσαφικών

Κάθειρξη 16 ετών για  την κλοπή χρυσαφικών

Κάθειρξη 16 ετών για την κλοπή χρυσαφικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 342 ΦΟΡΕΣ

Σε δύο αδέλφια από τη Βουλγαρία

Ποινή κάθειρξης 16 ετών «μοιράστηκαν» χθες στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο αδέλφια Βουλγαρικής καταγωγής που κατηγορούνταν ότι άδειασαν όλα τα κοσμήματα αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ, από δύο σπίτια της περιοχής μας!

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τόσο τον 35χρονο αλλοδαπό όσο και τον 39χρονο αδελφό του και τους επέβαλλε ποινή κάθειρξης 8 ετών στον καθένα με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν στις 17 Μαΐου 2013 το απόγευμα περιπολούντες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, πραγματοποίησαν έλεγχο και έρευνα στο σπίτι των κατηγορουμένων, παρουσία Δικαστικού Λεπτουργού, όπου βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν τα ακόλουθα:

• Πενήντα τρία (53) τεμάχια κοσμημάτων

• Είκοσι (20) διακοσμητικές πέτρες κοσμημάτων

• Το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ

• Έξι (6) ψηφιακές μνήμες (usb)

• Δυο (2) φακούς

• Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, το μεγαλύτερο μέρος των κοσμημάτων τα είχαν αφαιρέσει οι δράστες το χρονικό διάστημα από 04 έως 10-05-2013 από δύο οικίες στην πόλη της Ρόδου.

Τα κλεμμένα κοσμήματα που αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ για τα υπόλοιπα έγινε έρευνα για την προέλευσή τους.

Ένοχος για την εν .. πλω κλοπή
Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάθισε χθες 25χρονος κατηγορούμενος για την κλοπή ενός σακ βουαγιάζ από επιβάτη πλοίου!

Το περιστατικό είχε συμβεί πριν από τέσσερα χρόνια σε πλοίο της γραμμής από του Πειραιά προς Ρόδο και χθες ο 25χρονος κρίθηκε ένοχος για την πράξη του αυτή από το δικαστήριο με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 25χρονος είχε συλληφθεί την 1η Μαΐου 2013 το μεσημέρι στο λιμάνι της Ακαντιάς από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου όταν κατά την αποβίβασή του από πλοίο της γραμμής, σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε να κατέχει ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, καθώς και ένα ζευγάρι ακουστικά κινητού τηλεφώνου.

Όπως διαπιστώθηκε, τα αντικείμενα ανήκαν σε επιβάτη ο οποίος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του διαπίστωσε πως άγνωστος του είχε αφαιρέσει τη τσάντα στην οποία περιέχονταν όλα τα παραπάνω αντικείμενα. Η κλοπή καταγγέλθηκε σε μέλος του πληρώματος του πλοίου για την οποία έγινε ενημέρωση στο προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου το οποίο εντόπισε και συνέλαβε τον νεαρό δράστη.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο