Στον ειδικό ανακριτή σήμερα οι 29 για τις εκποιήσεις στα Κολύμπια

Στον ειδικό ανακριτή σήμερα οι 29  για τις εκποιήσεις στα Κολύμπια

Στον ειδικό ανακριτή σήμερα οι 29 για τις εκποιήσεις στα Κολύμπια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 632 ΦΟΡΕΣ

Με βάση τις καταγγελίες που είχαν γίνει το 2011

Σήμερα θα βρεθούν ενώπιον του Ειδικού Ανακριτή Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Αλεξίου, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των εκποιήσεων ακινήτων στα Κολύμπια και της διάθεσης των χρημάτων που εισπράχθηκαν από αυτές.

Όπως έγινε γνωστό στην υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 29 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας ξενοδόχος και οι υπόλοιποι αιρετοί οι οποίοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα τους καταλογίζονται στον Ειδικό Ανακριτή Ρόδου.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν τον Οκτώβριο του 2011 όταν ο δημοτικός σύμβουλος Αφάντου Μιχάλης Μαχραμάς δια του δικηγόρου του κ. Άκη Δημητριάδη είχε καταθέσει αίτηση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, με αφορμή τη μη χορήγηση στοιχείων σχετικά με τις εκποιήσεις που έχουν γίνει την τετραετία 2001-2010 στα Κολύμπια.

Η εισαγγελική παρέμβαση ήταν άμεση. Ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος, παρήγγειλε στον Πταισματοδίκη Ρόδου να διερευνήσει αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της απιστίας κατ’ εξακολούθηση εις βάρος ΟΤΑ και το όφειλος που πέτυχε ή επεδίωξε ή η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε είναι άνω των 150.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που θα διενεργήθηκε και η οποία ήταν κατεπείγουσα, κλήθηκαν να καταθέσουν τόσο ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Μιχάλης Μαχραμάς, όσο και ο πρώην δήμαρχος Αφάντου και νυν αντιδήμαρχος κ. Σάββας Διακοσταματίου. Παράλληλα με εισαγγελική εντολή κλήθηκαν να προσκομίσουν όλα τα έγγραφα που αφορούν τις εκποιήσεις ακινήτων που έγιναν στον οικισμό Κολυμπίων την τριετία 2007-2010, που κατήγγειλε ο κ. Μαχραμάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο θέμα των εκποιήσεων των ακινήτων στα Κολύμπια είχε απασχολήσει και μάλιστα εκτενώς και το τότε δημοτικό συμβούλιο Αφάντου σε συνεδρίαση του, κατά την οποία μάλιστα αποτέλεσε την αφορμή για να .. ανεβούν οι τόνοι μεταξύ μειοψηφίας και πλειοψηφίας!

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαχραμάς είχε καταθέσει επιστολή στις 4 Απριλίου 2011 στον πρώην δήμαρχο Αφάντου και νυν Αντιδήμαρχο κ. Σάββα Διακοσταματίου με την οποία ζητούσε να του δοθούν αναλυτικά στοιχεία για τις εκποιήσεις που είχαν γίνει στον οικισμό Κολυμπίων τη συγκεκριμένη τετραετία. Σκοπός της συλλογής των στοιχείων αυτών, όπως ο κ. Μαχραμάς αέφερε και στην αίτηση του, ήταν «να διαπιστωθεί αλλά και εξακριβωθεί το νομότυπο της διάθεσης χρημάτων που ελήφθησαν για συγκεκριμένους σκοπούς και εάν πράγματι διατέθησαν, είναι δε ορισμένα και νόμιμα».

Έξι μήνες αργότερα, ο κ. Μαχραμάς δεν είχε λάβει έγγραφη απάντηση με αποτέλεσμα, να κινηθεί δικαστικά με την κατάθεση της αίτησης αναφοράς προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ο κ. Μαχραμάς διευκρίνιζε στην αίτηση του, πως «το ενδιαφέρον δεν ήταν αποκλειστικά προσωπικό αλλά εξέφραζε και την ανησυχία τόσο κατοίκων του τέως Δήμου Αφάντου όσο και στην Παράταξη της Μείζονος Μειοψηφίας στην οποία ανήκε.

Επειδή η μέχρι τότε η απραξία των παραληπτών της επιστολής του να απαντήσουν δημιούργησε εύλογα ερωτήματα τα οποία θα έπρεπε να τύχουν πλέον διερεύνησης αλλά και η αναζήτηση ευθυνών για την μέχρι τότε απραξία σε ειδικά αιτήματα τα οποία υπεβλήθησαν εγγράφως και όφειλαν να απαντηθούν τουλάχιστον στα πλαίσια του νόμου αλλά και της χρηστής Διοίκησης.

Για όλους αυτούς τους λόγους ο κ. Μαχραμάς ζήτησε από τον κ. εισαγγελέα να παρέμβει ώστε ο κ. Διακοσταματίου αλλά και κάθε άλλος αρμόδιος να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσε εντός δέκα ημέρων από λήψεως της διάταξης αλλά και να παραγγελθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με θέμα την απάντηση των παραπάνω αιτημάτων και τον λόγο που δεν είχαν μέχρι τότε απαντηθεί αλλά και που διατέθηκαν τα ποσά που εισπράχθηκαν από τις εκποιήσεις ακινήτων του Δήμου και εάν δαπανήθηκαν για τους σκοπούς που προβλέφθησαν.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο