Πολύ πιο νωρίς θα ξεκινήσει η τουριστική σεζόν στη Ρόδο

Πολύ πιο νωρίς θα ξεκινήσει η τουριστική σεζόν στη Ρόδο

Πολύ πιο νωρίς θα ξεκινήσει η τουριστική σεζόν στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4300 ΦΟΡΕΣ

Στις 2 Μαρτίου φθάνει το πρώτο τσάρτερ

Πολύ πιο νωρίς από ό,τι αρχικά είχε ανακοινωθεί θα ανοίξει η τουριστική σεζόν φέτος στη Ρόδο, και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το… ποδαρικό φέτος θα γίνει τελικά από Ισραηλινούς που θα έρθουν στη Ρόδο την Πέμπτη 2 Μαρτίου.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, η πρώτη πτήση που θα εγκαινιάσει τη φετινή τουριστική περίοδο και θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ρόδου, το μεσημέρι της 2ας Μαρτίου θα είναι της εταιρίας ARKIA.
Πρόκειται για ένα αεροπλάνο 120 θέσεων το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα είναι σχεδόν γεμάτο. Σύμφωνα με την α­ντιπεριφερειάρχη, η αγορά του Ισραήλ ανοίγει φέτος ακόμα πιο νωρίς ενώ οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται μέχρι και το Νοέμβριο.
Μάλιστα η εταιρία θα εκτελεί δύο πτήσεις την εβδομάδα στις αρχές της σεζόν, θα τις αυξήσει στη συνέχεια, ενώ με δύο πτήσεις θα κλείσει και τη φετινή περίοδο.

Όπως υπογράμμισε η κα Παπαβασιλείου, πρόκειται για στοχευμένες ενέργειες της περιφερειακής αρχής που ξεκίνησαν από πέρσι και οι οποίες έφεραν τελικά φέτος την επιμήκυνση της σαιζόν. Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή της και υπογράμμισε ότι η αγορά του Ισραήλ θα πάει πολύ καλά φέτος.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία, ποδαρικό στη φετινή σεζόν θα έκαναν οι Άγγλοι που θα έρχονταν συγκεκριμένα στις 29 Μαρτίου με συνολικά τρεις πτήσεις, όμως τελικά οριστικοποιήθηκε η πτήση της ARKIA από το Ισραήλ, που θα ανοίξει τη σεζόν αρκετά νωρίς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Περιφέρεια ετοιμάζεται εντατικά και για την έκθεση του Βερολίνου που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου. Μάλιστα θα υπάρχουν δύο περίπτερα, στην ΙΤΒ, όπου σύμφωνα με την αντιπερφερειάρχη θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους του τουρισμού και τους επιχειρηματίες του κλάδου.
Σημειώνεται ότι, στο ένα περίπτερο θα εκπροσωπηθεί η Ρόδος, η Μύκονος και η Σαντορίνη και στο άλλο θα έχουν παρουσία τα υπόλοιπα νησιά που δήλωσαν συμμετοχή στην έκθεση μέσω της Περιφέρειας.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο