Λειτουργία... μπακάλικου για την εταιρεία “Ρόδων ΑΕ”

Λειτουργία... μπακάλικου  για την εταιρεία “Ρόδων ΑΕ”

Λειτουργία... μπακάλικου για την εταιρεία “Ρόδων ΑΕ”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 790 ΦΟΡΕΣ

Σημαντικές παρατυπίες έχουν εντοπίσει οι ορκωτοί λογιστές

… «Σημεία και τέρατα» εμπεριέχονται, σύμφωνα με πληροφορίες στην έκθεση ευρημάτων διαχειριστικού ελέγχου της «Ρόδων Α.Ε.» που είναι το αντικείμενο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα στη 1:00 το μεσημέρι και αφορά στην περίοδο από 1η Ιανουαρίου του 2010 έως και 5 Απριλίου του 2011.
Σημειώνεται ότι αρκετές από τις υποθέσεις στις οποίες γίνεται αναφορά ήδη βρίσκονται στην αρμοδιότητα της δικαιοσύνης και η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να δώσει το στίγμα του τι θα γίνει στη συνέχεια.


Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση αυτή του δ.σ., αποκλειστικά για τη «Ρόδων Α.Ε.», αποτελεί αίτημα της παράταξης «ΡΟ.ΔΗ.» του πρώην Δημάρχου Ροδίων κ. Χατζή Χατζηευθυμίου σχεδόν από την αρχή της δημοτικής θητείας.
Απ’ όσα περιλαμβάνονται στην έκθεση του ορκωτού ελεγκτή, φέρονται να υπάρχουν σοβαρά κενά και ελλιπή στοιχεία όσο αφορά στην οικονομική διαχείριση της Εταιρείας. Να σημειωθεί ότι η εκκαθάριση της Εταιρείας, η οποία αποφασίστηκε σε γενική συνέλευσή της από το 2013, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη επειδή, όπως έχει επισημάνει και ο εκκαθαριστής της κ. Μάριος Μαραβέλιας, υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ορκωτοί ελεγκτές, αρκετές φορές στην έκθεση υπογραμμίζουν ότι τα συμπεράσματά τους είναι βάσει των στοιχείων που έχουν συλλέξει, δίχως όμως να μπορούν να επιβεβαιώσουν την πληρότητα και την ακρίβειά τους. Ενδεικτικά, σημειώνουν ότι δεν τέθηκε στη διάθεσή τους το σύνολο των πρακτικών των γενικών συνελεύσεων και του Διοικητικού Συμβουλίου, ούτε τα βιβλία των πρακτικών.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στα ευρήματα των ορκωτών ελεγκτών, που αναμένεται να παρίστανται στη σημερινή συνεδρίαση, είναι τα παρακάτω:

Για ορισμένες δαπάνες ο έλεγχος δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί αφού δεν προσκομίστηκαν απόφαση του Δ.Σ. για την έγκρισή τους, ο καθορισμός των τεχνικών προδιαγραφών καθώς και ο τρόπος επιλογής του προμηθευτή. Επίσης, κατά τη διάρκεια του ελέγχου δεν τους προσκομίσθηκαν τα παραστατικά των αποδείξεων είσπραξης και πληρωμής των ταμείων της εταιρείας και οι αποδείξεις για τις οποίες έλαβαν γνώση ήταν μόνο εκείνες που είχαν αρχειοθετηθεί στους φακέλους παραστατικών των πελατών και προμηθευτών.

Ακόμη, οι ορκωτοί ελεγκτές, κατά τη διάρκεια του ελέγχου δεν είχαν πληροφόρηση για τη διάρθρωση και τον τρόπο λειτουργίας της ταμειακής υπηρεσίας, τον αριθμό των σειρών αποδείξεων είσπραξης και πληρωμής που υπήρχαν και στα πρόσωπα που είχαν εξουσιοδοτηθεί να διαχειρίζονται τα στελέχη των αποδείξεων και τα χρηματικά διαθέσιμα.
Επίσης, ορισμένες υποχρεώσεις δεν απεικονίζονται στην απογραφή που έγινε στις 31/12/2010. Παράλληλα, κατά τον έλεγχο στις πληρωμές του ταμείου διαπίστωσαν ότι, σύμφωνα με τα λογιστικά βιβλία πραγματοποιούνταν καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων που δεν είχαν σχέσεις με την εταιρία για λογαριασμό των προμηθευτών.

Οι σημαντικότερες οφειλές που προέκυψαν κατά τον έλεγχο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανέρχονται συνολικά στα 1.695.764,91 ευρώ.
Ακόμη, δεν τέθηκε στη διάθεση των ελεγκτών αναλυτικά κατάσταση των οφειλών προς τους εργαζόμενους ώστε να μπορέσουν να προσδιορίσουν σε ποιους εργαζόμενους οφείλει η Εταιρεία, τα ακριβή ποσά και για ποιο χρονικό διάστημα. Έτσι, δεν ήταν δυνατόν να συσχετίσουν όλους τους εργαζόμενους με τον πίνακα προσωπικού. Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα ευρήματα είναι ότι η εταιρεία εξέδιδε αποδείξεις δαπανών είτε για την εξόφληση εργαζομένων με τους οποίους δεν είχε συνάψει συμβάσεις εργασίας είτε για την καταβολή έκτακτων αμοιβών εργαζόμενων και δεν τέθηκαν παραπάνω στοιχεία στη διάθεση των ελεγκτών. Από τον έλεγχο για τις αμοιβές των μελών του Δ.Σ. υπήρξαν δύο περιπτώσεις που έλαβαν αμοιβές δίχως να είναι μέλη.

Όσον αφορά στα έσοδα, στην έκθεση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, όπως λένε οι πληροφορίες, ότι από τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι ελεγκτές προκύπτει ότι η Εταιρεία δεν προέβαινε σε περαιτέρω έλεγχο του ποσού του μισθώματος που κατέβαλε η «Καζίνο Ρόδου Α.Ε.». Επίσης, ελλιπή στοιχεία φέρονται να διαπίστωσαν οι ελεγκτές σχετικά με τη λειτουργία υποκαταστημάτων της.

Διαβάστε ακόμη

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»

Η συμβολή του Ομίλου Mitsis και της ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνου Μήτση» στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη για την απώλεια της Νικολούζου Μητσού Μυράνθης