Διαγωνισμός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στα Μάσσαρι

Διαγωνισμός μαγειρικής και  ζαχαροπλαστικής στα Μάσσαρι

Διαγωνισμός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στα Μάσσαρι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1224 ΦΟΡΕΣ

Ο Σύλλογος Γυναικών οι «Μασαρενές» την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου πραγματοποίησε τον 1ο διαγωνισμό Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Ελληνικής κουζίνας στην πλατεία του χωριού Μάσσαρι με την υποστήριξη της τουριστικής σχολής Anko Academy.

Στον διαγωνισμό παρουσιάσθηκαν 50 διαφορετικά εδέσματα και 5 δημιουργίες γλυκών εμπνευσμένα από την τοπική παράδοση, όλα μαγειρεμένα με μεράκι από τις γυναίκες του χωριού που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούνταν από κορυφαίους και εξαίρετους καθηγητές και Chef της Σχολής, κ. Τρουμούχη, κ. Μανουσάκη, κ. Ζιγροτάκη, κ. Μπακάλη, τον Γενικό διευθυντή των Ξενοδοχείων Atrium κ. Ματσίγκο και τον Επαγγελματία Βartender κ. Αγγέλου.

Το πρώτο βραβείο απέσπασε το πιάτο “Στιφάδο κατσίκα”, τοπική παραδοσιακή συνταγή, το δεύτερο βραβείο απέσπασε μια σαλάτα με “Ψητά λαχανικά και ρέγγα” η οποία εξέπληξε την κριτική επιτροπή, τρίτο αναδείχθηκε το πιάτο “Κουνέλι στιφάδο” ενώ το γλυκό που κέρδισε τις γευστικές εντυπώσεις ήταν οι “Αλευρόμυλοι” όπου δόθηκε το βραβείο, το βιβλίο του εξαίρετου Chef κ. Τρουμούχη, «Μακριά Μυρωδιά».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού με ζωντανή μουσική από την ορχήστρα τα Μανουσάκια και την χορευτική του ομάδα. Πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε δοκίμασε όλες τις γευστικές δημιουργίες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και διασκέδασε χορεύοντας.

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας αποτελεί την πρώτη προσπάθεια του Συλλόγου Γυναικών οι «Μασαρενές» να αναδείξουν τις γαστρονομικές ιδιαιτερότητες της Ρόδου και να συνεχιστούν οι μαγειρικές παραδόσεις από τις νέες γενιές.


Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας