Η επιμονή κάποιων ότι υπάρχει «πληροφορία» σύμφωνα με την οποία συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ θα έρθουν τις επόμενες ημέρες από την Αθήνα και θα εμποδίσουν τον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου Ζενίθ στη Ρόδο, προκάλεσε νέα, οργισμένη αυτή τη φορά, αντίδραση από τον συνδικαλιστικό φορέα.

Η σταγόνα που φαίνεται ότι ξεχείλισε το ποτήρι, φαίνεται ότι είναι η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στο δημαρχείο, όπου το θέμα αναφέρθηκε πολλές φορές. Επίσης, διάφοροι φορείς της πόλης δείχνουν να μην έχουν πειστεί από τις έως τώρα διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί και απειλούν μάλιστα με δυναμική αντίδραση κατά των στελεχών του ΠΑΜΕ.

Να σημειωθεί ότι το θέμα ξεκίνησε με ανακοίνωση επαγγελματικού φορέα της πόλης που απαντώντας σε σχετικές φήμες είχε εκδώσει ανακοίνωση, εκφράζοντας την αντίθεσή του σε πιθανή παρεμπόδιση του Ζενίθ να δέσει στη Ρόδο. Ακολούθησε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που προέβαλλε την σχετική φημολογία.

Μετά από αυτά, ακολούθησε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ η οποία δημοσιεύθηκε στη «Ροδιακή». Με αυτή, το ΠΑΜΕ διέψευδε κατηγορηματικά ότι έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό για αυτή την περίπτωση.

Επίσης, υπήρξαν δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης στελεχών του ΠΑΜΕ ή του ΚΚΕ στο οποίο πρόσκειται ιδεολογικά, που διαβεβαίωναν ότι για την έλευση του Ζενίθ στη Ρόδο, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός παρεμπόδισης του κατάπλου του.

Παρά ταύτα, στην συνεδρίαση της Πέμπτης στο δημαρχείο, το θέμα επανήλθε εμφαντικά ενώ υπήρξαν και ανακοινώσεις από φορείς που δήλωναν την αντίθεσή τους στην παρεμπόδιση του Ζενίθ.

Η γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ επανέρχεται και πάλι στο θέμα με επίσημη ανακοίνωσή της και σε ιδιαίτερη σκληρή γλώσσα καταγγέλλει προβοκάτσια εναντίον της, από όσους συνεχίζουν να προωθούν τη σχετική φημολογία.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:
«Αναπαράγεται αναίσχυντα η κατευθυνόμενη προβοκάτσια, που άρχισε τη Δευτέρα 3 Μαΐου, με δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα για το κρουαζιερόπλοιο ΖΕΝΙΘ, ότι θα παρεμποδιστεί η προσέγγισή του, όπως αναφέρουν, αναφερόμενοι στο ΠΑΜΕ ως υπαίτιο.

Η πρωτοφανής επιμονή των φορέων που έχουν σχέση με το τουρισμό, να παραδίδουν τη σκυτάλη της συνέχισης και της αναμόχλευσης του θέματος, παρά τις διαψεύσεις, παρά την καταγγελία του ΠΑΜΕ ότι, πρόκειται για συκοφαντική επίθεση στο ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, δημιουργεί βάσιμες υποψίες, ότι αποσκοπούν σε άμεσα αποτελέσματα εμπλοκής και ενοχοποίησης του ΠΑΜΕ, σε ενέργειες απρόκλητες από αυτό.

Δεν υπάρχει προβοκάτσια, που να μην έχει στόχο το λαϊκό κίνημα. Θέλουν να το γονατίσουν, θέλουν να το κάνουν συνένοχο στην εγκληματική τους πολιτική, θέλουν οπωσδήποτε να του σπάσουν τα κόκαλα.

Η ίδια η αστική τάξη τρομοκρατεί. Αυτή επιβάλλει την απόλυτη δικτατορία της στους χώρους δουλειάς, τρομοκρατώντας, απειλώντας, εκβιάζοντας. Αυτή εκτελεί, όπως εκτέλεσε και τους τρεις όμηρους εργαζόμενους στη Τράπεζα της οδού Σταδίου.

Θεωρούμε απαράδεκτη, και ευθεία απειλή την ενέργεια της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ροδίων με τους «κοινωνικούς εταίρους», που παρευρέθησαν στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, να υιοθετήσουν τις λάσπες που εκτοξεύθηκαν, παρά τις διαψεύσεις από το ΠΑΜΕ.

Αν ήθελαν πραγματικά να βρουν τους ενόχους που επικαλούνται, ας ψάξουν ανάμεσα στους πολιτικούς υποστηρικτές της οικονομικής εξουσίας που υπερασπίζονται. Εκεί βρίσκονται και τα φασιστοειδή, που είναι πάντα πρόθυμα και διαθέσιμα να εκτελέσουν τις εντολές αυτές, έχοντας στόχο το λαό και το κίνημά του.

Το ταξικό κίνημα ξέρει να περιφρουρεί τους εργαζόμενους και να δίνουν οι ίδιοι οι αγωνιστές του την ίδια τους τη ζωή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων.

Ο λαός ξυπνά και πατά στις εμπειρίες του. Η προσπάθεια να τον απομονώσουν από το ταξικό κίνημα και την αντίστασή του, για να αλωνίζουν ελεύθερα εξαθλιώνοντάς τον, δεν θα έχει αποτέλεσμα γι’ αυτούς.

Η βρομιά της σαπίλας της πολιτικής τους, που την έβαλαν στον ανεμιστήρα των «συμμάχων» τους να εκτοξεύεται, ελπίζοντας να δηλητηριάσει τις συνειδήσεις των εργαζομένων, αποκαλύπτει από μόνη της, την αποσύνθεση του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος που υπηρετούν.

Όσο επιθετικοί και επικίνδυνοι γίνονται, άλλο τόσο θα αντιστοιχείται η καθημερινή πάλη του ταξικού κινήματος των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων των φτωχών αγροτών και της νεολαίας. Το μέλλον είναι δικό μας, και είμαστε αποφασισμένοι να το παραδώσουμε στα παιδιά μας χωρίς τις αλυσίδες της πιο άθλιας σκλαβιάς που επιβάλλει το δικό τους σύστημα».