Απαράδεκτη η εικόνα της πόλης λίγες μέρες πριν τη νέα σεζόν

Απαράδεκτη η εικόνα της πόλης λίγες μέρες πριν τη νέα σεζόν

Απαράδεκτη η εικόνα της πόλης λίγες μέρες πριν τη νέα σεζόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 868 ΦΟΡΕΣ

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο πρόεδρος της κοινότητας Μιλτ. Παγκάς

Κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, κ. Μίλτος Παγκάς, για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη όσο αφορά στην καθημερινότητα, την οποία μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις χαρακτηρίζει απαράδεκτη, γι’ αυτό και ξεκινούν άμεσα συσκέψεις με τους αρμοδίους προκειμένου να βελτιωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου οπότε και «ανοίγει» η σεζόν.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, ο Πρόεδρος της δ.κ. Ρόδου έκανε γνωστό ότι, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου, συμφώνησαν τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσουν διαβούλευση με όλους εκείνους τους φορείς αλλά και με τους Αντιδημάρχους που έχουν αρμοδιότητες στον τομέα της «Καθημερινότητας».

Μάλιστα, η αρχή θα γίνει με συνάντηση που θα επιδιώξουν να έχουν με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή της Α’ Δωδεκανήσου, κ. Γιώργο Γεωργακάκο, προκειμένου, όπως είπε ο κ. Παγκάς, να κάνουν μία κουβέντα για τα προβλήματα τα οποία γνωρίζει μια και υπηρετεί πολλά χρόνια στη Ρόδο και θεωρούν ότι είναι ένας αξιωματικός με τον οποίο θα έχουν μία πάρα πολύ καλή συνεργασία.

Παράλληλα, θα απευθυνθούν στις Διευθύνσεις του Δήμου που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα, όπως είναι της Καθαριότητας και των Τεχνικών Υπηρεσιών, δύο τομείς τους οποίους χαρακτήρισε ως την «Αχίλλειο πτέρνα» της πόλης, δηλαδή την καθαριότητα, το περιβάλλον και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, όπως εξήγησε.

Από τη δ.κ. είναι έτοιμοι, έχουν τις προτάσεις τους και με την εμπειρία των δύο προηγούμενων ετών θεωρούν ότι μπορούν να οριστικοποιήσουν κάποια πράγματα στο άμεσο χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι τα μέσα Μαρτίου αφού στις 29 του μηνός έρχονται τα τρία πρώτα τσάρτερ από την Αγγλία και ξεκινά ουσιαστικά η τουριστική περίοδος.

Πάντως, αίσθηση προκαλεί η απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος όταν ρωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν. Δήλωσε, συγκεκριμένα:
«Εγώ προσωπικά δεν είμαι ικανοποιημένος και δεν είναι αυτή η κατάσταση που εγώ θέλω να είναι, ούτε ως δημότης αλλά πολύ περισσότερο και για εκείνους οι οποίοι θα έρθουν για να περάσουν τις διακοπές τους στο νησί της Ρόδου. Θέλει πολλή δουλειά και θέλει να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα».

»Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, ιδιαίτερα σε θέματα δρόμων και πεζοδρομίων. Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, υπάρχουν αρκετά παράπονα δικαιολογημένα από τη μεριά των συμπολιτών μας. Εμείς προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, δυστυχώς όμως δεν γίνονται πράγματα. Τα οποία βέβαια δεν είναι στο χέρι το δικό μας-άλλοι έχουν την άμεση ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση. Εμείς τα λέμε καιρό αλλά δυστυχώς δεν βλέπω λύσεις. Εγώ θέλω να προχωρήσουμε άμεσα γιατί δεν μπορεί η πόλη να έχει αυτή την εικόνα με το άνοιγμα της σεζόν»!

Μάλιστα, ο Πρόεδρος δεν παραλείπει να πει ότι δεν είναι μόνο οι επισκέπτες για τους οποίους πρέπει να βελτιωθεί ο τομέας της καθημερινότητας αλλά είναι και οι κάτοικοι αφού πρόκειται για μία μεγάλη πόλη που έχει τις ανάγκες της.

Αναφέρθηκε, ακόμη, και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω των βροχοπτώσεων, όχι μόνο στο οδικό δίκτυο αλλά και στον ηλεκτροφωτισμό επί σειρά εβδομάδων και ειδικά στη Μεσαιωνική Πόλη. Μάλιστα, γι’ αυτό το τελευταίο, έχουν κάνει παρεμβάσεις, και γραπτώς, και σε πολλές περιπτώσεις έχουν ζητήσει ακόμα και τον καταλογισμό ευθυνών.

«Αν υπάρχουν ευθύνες να καταλογιστούν. Δεν μπορεί να είναι αρκετές μέρες όλη η Παλιά Πόλη στο σκοτάδι, δεν μπορεί να υπάρχουν δρόμοι, από τα Χριστούγεννα μέχρι τέλος Ιανουαρίου μες το σκοτάδι επειδή ήταν κακός ο καιρός και είχαμε πολλές βροχοπτώσεις. Πάντα κάπου το ρίχνουμε αλλά δεν είναι σωστό αυτό το πράγμα να συνεχίσει να γίνεται. Το ίδιο και η κατάσταση στους δρόμους που είναι τραγική. Αυτά πρέπει να τα δούμε και να τελειώνουμε», τόνισε ο κ. Παγκάς.

Όσο για τις λακκούβες, είπε ότι όσες έχουν καλυφθεί, αυτό έχει γίνει πρόχειρα με αποτέλεσμα το πρόβλημα μα επιδεινώνεται και κάποιοι δρόμοι να μοιάζουν με…βομβαρδισμένοι.
Είπε, ακόμη, ότι όλο υποσχέσεις παίρνουν, γι’ αυτό και η δ.κ. Ρόδου, όπως και άλλες, τα καταγγέλλουν αφού είναι οι κατεξοχήν αποδέκτες των παραπόνων του κόσμου, δεν παύει όμως να είναι μόνο γνωμοδοτικά όργανα. Σύμφωνα με τον κ. Παγκά, ενοχλούν τους αρμοδίους, προσπαθούν, αλλά λίγο πριν από την έναρξη της σεζόν η πόλη δεν είναι στο σημείο που θέλουν να είναι. «Φυσικά δεν είμαι ευχαριστημένος και κανένας από τη δ.κ. δεν είναι ευχαριστημένος», κατέληξε ο Πρόεδρος.

Η συνεδρίαση
Προχθές πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση της δ.κ. Ρόδου για τη νέα χρονιά και ξεκίνησαν εκφράζοντας ο καθένας την άποψή του για τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 7ης Μαρτίου. Ενημερώθηκε το Σώμα αφού τα μέλη του θα παραστούν σε όλες τις εκδηλώσεις και δήλωσε ο Πρόεδρος:

«Είναι, όντως, πολύ σημαντικές οι εκδηλώσεις οι οποίες γίνονται και θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Είναι, επίσης, πολύ θετικό ότι εκείνη την ημέρα η Διοίκηση του Ακταίον ξεκινά τη λειτουργία του πιο ιστορικού κτιρίου, με την έννοια ότι εκεί έχει υπογραφεί και η Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Είναι ένα ιστορικό κτίριο απ’ όπου έχουν περάσει οι πάντες από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου από την Ενσωμάτωση και μετά και, ως γνωστόν, ανήμερα του εορτασμού θα γίνει η μεγάλη μαθητική παρέλαση στοπ κέντρο της πόλης, όπως κάθε φορά, ωστόσο φέτος αναμένεται να έχει ιδιαίτερη λαμπρότητα».

Τα θέματα στην ημερήσια διάταξη ήταν περισσότερο διαδικαστικά, και μετά από πλούσιο διάλογο, σε όλα τα θέματα ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις, γνωμοδοτικού χαρακτήρα. Ανάμεσά τους δόθηκε και η έγκριση της μελέτης του πρότυπου περίπτερου του Δήμου Ρόδου, το οποίο θα τοποθετηθεί σε αρχαιολογικούς και παραδοσιακούς χώρους.

Σύμφωνα με τον κ. Παγκά, αυτό είναι σημαντικό αφού έχει να κάνει με την αισθητική και παράλληλα με την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, μια και θα τοποθετηθεί σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, οπότε αντίστοιχες αποφάσεις θα λάβουν και άλλες δ.κ.

Παράλληλα, με αφορμή την τροποποίηση λειτουργίας κοινοχρήστου χώρου στην οδό Μανδηλαρά, ο κ. Παγκάς είπε ότι εκεί, όπως και σε κάθε πεζόδρομο στο κέντρο, προσπαθούν να βάλουν μία τάξη ούτως ώστε σε συνδυασμό με την εμπορικότητα του δρόμου και την επιχειρηματικότητα να μην ενοχλείται η ζωή του δημότη αφού πρόκειται για κατοικημένες περιοχές και προσπαθούν στο Νιοχώρι να διευκολύνουν επιχειρηματίες και κατοίκους. Το ίδιο έχουν κάνει και θα κάνουν και με άλλους πεζόδρομους στο κέντρο.

Τέλος, συζήτησαν την επέκταση των δικτύων εγκατάστασης της νέας γενιάς NGA στο Δήμο Ρόδου, στις περιοχές Ασγούρου, Ροδίνι και Ανάληψη. Πρόκειται για τις 150 καμπίνες που έχουν τοποθετηθεί και διευκολύνουν την προσβασιμότητα στο Ίντερνετ, τις υπηρεσίες επικοινωνίας κτλ.

Διαβάστε ακόμη

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου