Επίτιμος δημότης Ρόδου θα ανακηρυχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Επίτιμος δημότης Ρόδου θα  ανακηρυχθεί ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας

Επίτιμος δημότης Ρόδου θα ανακηρυχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 783 ΦΟΡΕΣ

Τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί η αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου

Με πυρετώδεις ρυθμούς γίνεται τις τελευταίες ημέρες η προετοιμασία της πόλης της Ρόδου ενόψει των εκδηλώσεων για την 7η Μαρτίου που φέτος, λόγω της επετείου των 70 χρόνων, προσλαμβάνουν πιο επίσημο χαρακτήρα, με αποκορύφωμα την παρουσία εδώ του Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ) κ. Προκόπη Παυλόπουλου τη Δευτέρα 6 του μηνός.

Συγκεκριμένα, όλες τις προηγούμενες ημέρες, «ανάστατο» είναι, καταρχήν, το Δημαρχείο της Ρόδου το οποίο…γυαλίζει στην κυριολεξία ενώ έχουν γίνει διάφορες διαρρυθμίσεις, και για λόγους ασφαλείας…Αστράφτουν, όμως, και οι δρόμοι αφού χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και χθες, Παρασκευή, αργά το μεσημέρι, ειδικά καθαριστικά μηχανήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας σάρωναν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία έβαλε τα καλά της.

Το πρόγραμμα του Προέδρου
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ΠτΔ θα φθάσει στη Ρόδο λίγο πριν από την έναρξη της ειδικής πανηγυρικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου κατά την οποία θα τιμηθεί και το Σώμα θα τον ανακηρύξει επίτιμο δημότη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε εκδηλώσεις που παρίσταται ο ΠτΔ το πρωτόκολλο είναι πολύ αυστηρό και οι χρόνοι πολύ «σφιχτοί». Έτσι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία, βέβαια, έχουν προσκληθεί οι εκπρόσωποι όλων των Αρχών, θα μιλήσει μόνο ο Δήμαρχος, ως οικοδεσπότης, για δέκα λεπτά, και, στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μισάωρο, και στη 1:30 το μεσημέρι ο ΠτΔ, συνοδευόμενους από τους εκπροσώπους των Αρχών θα μεταβεί στο ανακαινισμένο «Ακταίον», όπου ο Δήμος θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν του. Αυτή θα δοθεί στον πρώτο όροφο του ιστορικού καταστήματος, στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Μετά το πέρας της δεξίωσης, ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί σε ξενοδοχείο του κέντρου όπου θα καταλύσει. Στις 6:30 το απόγευμα της Δευτέρας, ως γνωστόν, θα πραγματοποιηθεί στο Καστέλο η εκδήλωση για την παρουσίαση της αναστήλωσης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο ΠτΔ ο οποίος αναμένεται να φθάσει εκεί την ώρα έναρξης.

Σημειώνεται ότι, εκτός από τους εκπροσώπους των Αρχών, παρόντες θα είναι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ’ και θρησκευτικοί ηγέτες της Καθολικής και της Αρμένικης Εκκλησίας στα Ιεροσόλυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω του αυστηρού πρωτοκόλλου, η όλη εκδήλωση δεν αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από μία ώρα ενώ θα περιλαμβάνει και μουσικό event. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος και οι επίσημοι θα δειπνήσουν στην ψαροταβέρνα «Ντινόρης» στην Παλιά Πόλη.

Ο κ. Παυλόπουλος θα διανυκτερεύσει στη Ρόδο και το πρωί της 7ης Μαρτίου, την Τρίτη, θα μεταβεί στην Κάλυμνο για να παραστεί στην παρέλαση.

Οι επίσημοι
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι και χθες, σε κάποιες από τις εκδηλώσεις αναμένεται να παραστούν η Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα Φώφη Γεννηματά καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης.

Μέχρι και χθες, οι πληροφορίες ήθελαν την κα Γεννηματά να βρίσκεται στη Ρόδο στις 7 Μαρτίου για να παρακολουθήσει την παρέλαση και τον κ. Λεβέντη να παρίσταται στην εκδήλωση στο Καστέλο-αν και μέχρι χθες νωρίς το απόγευμα δεν είχε οριστικοποιηθεί το πρόγραμμά του.

Την κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει ο συμπατριώτης μας Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Γάκης θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Βουλής και τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση στο Καστέλο θα παραστούν, επίσης, οι πρέσβεις στη χώρα μας του Ισραήλ, της Παλαιστίνης και της Ιορδανίας.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη