Το «Έτος Δωδεκανήσου» μπορεί να αποτελέσει την απαρχή κονιορτοποίησης των μνημονίων

Το «Έτος Δωδεκανήσου» μπορεί να αποτελέσει την απαρχή κονιορτοποίησης των μνημονίων

Το «Έτος Δωδεκανήσου» μπορεί να αποτελέσει την απαρχή κονιορτοποίησης των μνημονίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1857 ΦΟΡΕΣ

Με ενδεδειγμένους χειρισμούς και εμπνευσμένους ηγέτες

Γράφει ο πολιτευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Κ. Κυπραίος

Η ανακήρυξη από τη Βουλή των Ελλήνων του τρέχοντος έτους 2017 ως «Έτους Δωδεκανήσου», για τα 70 χρόνια από την Ενσωμάτωση, μπορεί, με τους επιτυχείς χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας, να καταστεί η αφετηρία της πολτοποίησης των μνημονιακών συμβάσεων.

Το «Έτος Δωδεκανήσου» αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την αφύπνιση της απληροφόρητης και ανενημέρωτης παγκόσμιας κοινής γνώμης, σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.

Ανατρέχοντας, στο 1948, διαπιστώνουμε ότι, συγκρινόμενες με τις σημερινές, οι τότε οικονομικές συνθήκες ήσαν απείρως δυσχερέστερες, αφού και τότε υπήρχαν και μνημόνια και περιορισμοί σε όλη την Ευρώπη.
Το μόνο που τότε δεν υπήρχε, ήσαν τα capital control, γιατί απλούστατα δεν υπήρχαν …καταθέτες.

Ο άθλος της σύντομης οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας, κατέστη εφικτός με τη μείωση της φορολογίας, απτό παράδειγμα του οποίου είναι το μειωμένο δασμολόγιο της Δωδεκανήσου, ένα μέτρο που αποτέλεσε τον κυριότερο συντελεστή της αλματώδους προόδου της.

Αντί να αγνοούμε την προσφορά τους, αντίθετα, θα πρέπει να μελετήσουμε τον τρόπο άσκησης της πολιτικής των προκατόχων μας.

Το μειωμένο δασμολόγιο δεν ήλθε ουρανοκατέβατο και ως «μάννα εξ ουρανού».

Ήταν το ευτυχές αποτέλεσμα σκληρής και ακάματης εργώδους προσπάθειας των υπεύθυνων πολιτικών άνδρών Δημάρχων Ρόδου Γαβριήλ Χαρίτου και Σύμης Κώστα Κυπραίου, το έργο των οποίων έχει ήδη αναγνωρίσει η ιστορία, με την καταχώρησή τους στη διδασκόμενη σήμερα ιστορία της Γ’ Λυκείου, στην Ιστορία της Εκδοτικής Αθηνών, στην Εικονογραφημένη Ιστορία, στο μνημειώδες τρίτομο σύγγραμμα «Δωδεκάνησα» της Αθηνάς Ταρσούλη κ.λπ.

Ως «ανταμοιβή», για την προσφορά του, ο Δήμαρχος Κώστας Κυπραίος εισπράττει, μετά θάνατον, τους απίστευτους έγγραφους ισχυρισμούς της Ελληνικής Αστυνομίας, ότι δεν μπορεί να …εντοπίσει κανένα από τα δύο σπίτια του στη Σύμη.

Στο εξαιρετικά ασφυκτικό χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι το τέλος του έτους, προβάλλει αδήριτη η ανάγκη να στρέψουμε - μέσω της Δωδεκανήσου - έντονο το διεθνές ενδιαφέρον προς την Ελλάδα.

Είναι χρήσιμοι και ωραίοι οι πανηγυρικοί λόγοι, όταν εκφωνούνται σε εορταστικούς επετείους.
Επειδή, όμως, σήμερα δεν πρόκειται απλώς για μια συνηθισμένη επέτειο, αλλά συνδέεται άρρηκτα με το άμεσο μέλλον της Χώρας μας, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις ανά τον κόσμο προσωπικότητες, το αδιαμφισβήτητο κύρος των οποίων θα συμβάλει αποτελεσματικά στην ανατροπή και κονιορτοποίηση των μνημονίων.

Δεν είναι ευρέως γνωστό ότι, σε αρκετές πρωτεύουσες του κόσμου, υπάρχουν «Σύλλογοι Φίλων της Ελλάδος», με μέλη εξέχουσες φυσιογνωμίες που μιλούν την αρχαία ελληνική γλώσσα και που θα μπορούσαν, ανεξάρτητα από κομματικές και ιδεολογικές προκαταλήψεις, να ενεργήσουν αποτελεσματικά ως πολύτιμοι φίλοι για την άρση και ακύρωση των διαβόητων μνημονίων.

Καταχωρώντας στις στήλες της όλες τις απόψεις, η έγκυρη και αγαπητότατη «Ροδιακή» μπορεί κάθε πρωϊ να διαψεύδει, χωρίς έπαρση και τυμπανοκρουσίες, τη ρήση του Ταλλεϋράνδου ότι «ο λόγος - γραπτός και προφορικός - δόθηκε στον άνθρωπο για να κρύβει τη σκέψη του.».

Διαβάστε ακόμη

Μαν. Κολεζάκης: Ιστορική αναδρομή στην oνοματολογία της Δωδεκανήσου

Στέφανος Χρύσαλλος: Έπεα Πτερόεντα (περί ορατότητας)

Χρήστος Γιαννούτσος: Μάτι... ένα έγκλημα δίχως τιμωρία

Αργύρης Αργυριάδης: Είναι η Ευρώπη θνητή;

Ηλίας Καραβόλιας: Οι οιωνοί από τον «μεγάλο ληξίαρχο»

Γιάννης Σαμαρτζής: Η χώρα μας υστερεί στον τομέα των παραγωγικών επενδύσεων

Θεόδωρος Παπανδρέου: Τάξεις μαθημάτων, αντί των ηλικιακών τάξεων

Θανάσης Καραναστάσης: Ας μην προτρέχουμε