Στον ειδικό ανακριτή για τις προσλήψεις στη ΔΕΥΑ Ιαλυσού

Στον ειδικό ανακριτή για τις  προσλήψεις στη ΔΕΥΑ Ιαλυσού

Στον ειδικό ανακριτή για τις προσλήψεις στη ΔΕΥΑ Ιαλυσού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 583 ΦΟΡΕΣ

Ενώπιον του Ειδικού Ανακριτή Ρόδου θα βρεθούν στις 28 Μαρτίου ο πρώην δήμαρχος Ιαλυσού και πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Στέργος Στάγκας καθώς και άλλα τρία άτομα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις αναφορικά με την υπόθεση των προσλήψεων 57 ατόμων από την πρώην ΔΕΥΑΙ και την ΔΕΥΑΡ.

Σε βάρος των 4 εμπλεκομένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου για την οποία επρόκειτο να δώσουν εξηγήσεις χθες, ωστόσο δια των δικηγόρων τους κ.κ. Άκη Δημητριάδη και Καλλιρόης Νικολιδάκη ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τέλος Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με την προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, τον Γενάρη του 2014 στην Πταισματοδίκη Ρόδου, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της:

- Απιστίας σχετικά με την υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ και της

- Παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Αφορμή ωστόσο για την εισαγγελική παρέμβαση υπήρξε η έκθεση η οποία υπογράφεται από τον σύμβουλο- επιθεωρητή του ΑΣΕΠ κ. Κωνσταντίνο Σιδέρη, και στην οποία γίνεται εκτενής αναφορά στις δύο υπηρεσίες και στις προσλήψεις προσωπικού στις οποίες είχαν προβεί τα προηγούμενα χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, από την ΔΕΥΑΡ προσελήφθησαν 57 υπάλληλοι (πρώην της ΔΕΥΑΙ), οι οποίοι αν και έληξαν οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου. Εν συνεχεία παρά το γεγονός ότι οι πράξεις αυτές, δηλαδή της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου, ακυρώθηκαν, οι υπηρεσίες συνέχισαν να απασχολούν το προσωπικό και να του καταβάλλουν μισθούς.

Σύμφωνα με την έκθεση οι περιπτώσεις αυτές χρονολογούνται από το 2010 έως το 2012.

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας κλήθηκαν και κατέθεσαν ανομωτί ο πρώην δήμαρχος Ιαλυσού Στέργος Στάγκας και ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς ως πρόεδροι των δύο υπηρεσιών, καθώς και τα μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων.

Σημειώνεται τέλος πως υπήρξε εισήγηση του ίδιου του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, τον Σεπτέμβριο του 2014, για να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο καθώς όπως αναφέρονταν μεταξύ άλλων, από την προκαταρκτική εξέταση που είχε γίνει, είχε προκύψει ότι υπάρχουν αποφάσεις του ελεγκτικού συνεδρίου που αναφέρουν ότι έπρεπε οι 57 αυτοί εργαζόμενοι να απορροφηθούν στην νέα Καλλικρατική εταιρεία ύδρευσης του δήμου μας.

Επίσης υπάρχουν γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβούλου του Κράτους με το ίδιο σκεπτικό, ενώ σημαντικό στοιχείο είναι και το γεγονός πως μόλις το ΑΣΕΠ ζήτησε την απόλυση τους, η επιχείρηση έλυσε τις συμβάσεις των εργαζομένων.

Έτσι η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη μόνο για τον κ. Στάγκα και τρία μέλη του πρώην διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ.

Διαβάστε ακόμη

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη