Ρώσος κατηγορείται για κλοπές

Ρώσος κατηγορείται για κλοπές

Ρώσος κατηγορείται για κλοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 284 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Εφετείου Δωδεκανήσου θα βρεθεί σήμερα 30χρονος Ρώσος που κατηγορείται για την διάπραξη διακεκριμένων κλοπών στη Ρόδο.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό καθώς τον Φεβρουάριο του 2008 τόσο ο Ρώσος όσο και ένας ακόμη 30χρονος αλλοδαπός συγκατηγορούμενος του είχαν κριθεί ερήμην ένοχοι από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρόδου σε φυλάκιση 18 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα ο καθένας.

Κατά της απόφασης αυτής ο 30χρονος από τη Ρωσία άσκησε έφεση η οποία και θα εκδικαστεί σήμερα από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κλοπές για τις οποίες κατηγορείται φέρεται να τις διέπραξε ο αλλοδαπός το 2003.

Πιο συγκεκριμένα, νυκτερινές ώρες στις 16 προς 17 Μαΐου 2003 ο 30χρονος (ο οποίος τότε ήταν ανήλικος) μαζί με άλλους ενήλικες συγκατηγορούμενους του, αφού έσπασαν τη ξύλινη πόρτα αποθήκης και στη συνέχεια το τζάμι του αναψυκτηρίου στο αθλητικό κέντρο του Καρακόνερου, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν ένα τηλέφωνο κερματοδέκτη, διάφορα παγωτά, ποτά, σουβλάκια και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ενώ οι ζημιές που προκάλεσαν ήταν αξίας 1500 ευρώ.

Επίσης στις 20 Ιουλίου 2003 ο αλλοδαπός μαζί με άλλους ενήλικες κατηγορείται ότι πήγαν σε εστιατόριο στην πόλη της Ρόδου και αφού αφαίρεσαν το σιδερένιο προστατευτικό κιγκλίδωμα του παραθύρου της τουαλέτας, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν 500 ευρώ, ένα ηχοσύστημα με τα παρελκόμενα του αξίας 4.500 ευρώ, μία συσκευή ασύρματου τηλεφώνου αξίας 300 ευρώ, διάφορα cd μουσικής και κιβώτια με κρασιά και αναψυκτικά συνολικής αξίας 300 ευρώ.

Αλλά και στις 25 προς 26 Ιουλίου 2003, ο 30χρονος μαζί με τους ίδιους συγκατηγορούμενους του, αφού έσπασαν με μπουζί το τζάμι της πόρτας του συνοδηγού σε ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο στην οδό Βύρωνος, αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε διάφορα έγγραφα και πιστωτικές κάρτες.

Στις 2 προς 3 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς, ο 30χρονος Ρώσος με τον 30χρονο αλλοδαπό και τους άλλους ενήλικες διέρρηξαν και άλλο σταθμευμένο αυτοκίνητο επί της οδού Αυστραλίας και αφαίρεσαν μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και το ραδιοκασετόφωνο., ενώ βραδινές ώρες 10/11 Αυγούστου μετέβησαν σε παραδοσιακό καφενείο στην πόλη της Ρόδου και αφού αναρριχήθηκαν στο μπαλκόνι που βρίσκεται πάνω από την πόρτα εισόδου, παραβίασαν το παράθυρο μπήκαν μέσα στο κατάστημα και αφαίρεσαν ένα στερεοφωνικό συγκρότημα, ένα κασετόφωνο, ένα ηχείο, και ένα φορητό cd, ένα φούρνο μικροκυμάτων, 10 λάμπες και διάφορα ποτά συνολικής αξίας 1000 ευρώ, ενώ αφαίρεσαν και 300 ευρώ.

Τέλος στις 16 Μαΐου 2003 οι δ΄ραστες μετάβησαν σε διαμέρισμα στην πόλη της Ρόδου όπου διέμενε αλλοδαπή από την Σουηδία και αφού μπήκαν μέσα από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ένα φορητό cd με τα ακουστικά του, ένα κινητό τηλέφωνο και Σουηδικά χρήματα.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους