Ενάλιοι θησαυροί στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα

Ενάλιοι θησαυροί στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα

Ενάλιοι θησαυροί στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 572 ΦΟΡΕΣ

Το Σάββατο 18 Μαρτίου με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται η τρίτη ομιλία του Studium Generale 2017 που διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS).

Καλεσμένη ομιλήτρια είναι η Δρ. Αγγελική Σίμωσι, Προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων που εδρεύει στην Αθήνα και θέμα της ομιλίας «Ενάλιοι θησαυροί στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα».

Η πολιτιστική κληρονομιά μας δεν είναι μόνο όσα βλέπουμε στη στεριά αλλά και όσα κρύβονται στα βάθη της θάλασσας.

Η Ρόδος και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου αποτέλεσαν πεδίο υποβρύχιων ερευνών και ανασκαφής επειδή ο βυθός τους αποτελεί ένα απέραντο Υποβρύχιο Μουσείο.

Βυθισμένες πόλεις, αρχαία λιμάνια και ναυάγια αποτελούν τους ενάλιους θησαυρούς των νησιών της Δωδεκανήσου και μια μικρή αρχαιολογική συλλογή στην οδό Ιπποτών με τίτλο «Ενάλιοι αρχαιολογικοί θησαυροί της Δωδεκανήσου» παρουσιάζει στο ευρύ κοινό τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών.

Στόχος είναι η διεύρυνση της Συλλογής αυτής ώστε ο πλούσιος βυθός της Δωδεκανήσου να έρθει στην επιφάνεια για να τον θαυμάσει ο κόσμος.

Η Αγγελική Σίμωσι από το 2008 εκτελεί χρέη Προϊσταμένης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, η οποία είναι η μοναδική Ειδική Περιφερειακή Υπηρεσία σε όλη την Επικράτεια για την προστασία και ανάδειξη της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της πατρίδας μας.

Στα 40 χρόνια της έχει επιδείξει ένα σημαντικό ερευνητικό έργο. Στόχος της τα τελευταία χρόνια είναι η ίδρυση ενός Εθνικού Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων καθώς και ίδρυση επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων (Υποβρύχια Μουσεία).

Σάββατο 18 Μαρτίου, ώρα 19:00 στη Νέα Πτέρυγα Νεστορίδειου Μελάθρου.

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου