Μαριέτα Παπαβασιλείου: Εξαιρετικά τα μηνύματα για τη σαιζόν

Μαριέτα Παπαβασιλείου: Εξαιρετικά  τα μηνύματα για τη σαιζόν

Μαριέτα Παπαβασιλείου: Εξαιρετικά τα μηνύματα για τη σαιζόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 695 ΦΟΡΕΣ

Θα υπάρξει αύξηση απ’ όλες τις χώρες

Μία από τις καλύτερες σαιζόν των τελευταίων 15 ετών θα είναι η φετινή και μάλιστα το 2017 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως χρονιά ρεκόρ, σύμφωνα με τα μηνύματα που προέκυψαν από την έκθεση τουρισμού του Βερολίνου.

Όπως δήλωσε χτες η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού-πολιτισμού-αθλητισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, η ITB είναι η μεγαλύτερη πα -γκοσμίως έκθεση και από αυτήν εμείς παίρνουμε τα πρώτα μηνύματα για την καλοκαιρινή σαιζόν, τα οποία ήταν εξαιρετικά.

«Είναι πραγματικά φαινόμενο ότι όλες οι τουριστικές αγορές έχουν αύξηση ακόμα και η Αυστρία, Τσεχία και Ολλανδία» είπε η αντιπεριφερειάρχης προσθέτοντας ότι, όσον αφορά την έναρξη και τη λήξη της τουριστικής περιόδου, θα έχουμε περισσότερες πτήσεις «Είναι δεδομένο ότι στην αρχή οι τουρ οπερέιτορς ξεκινούν και βάζουν περισσότερα αεροπλάνα Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και λιγότερα το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Σε μία κακή σαιζόν τα μειώνουν και σε μία καλή σαιζόν τα αυξάνουν οπότε μετά το Βερολίνο έγινε γνωστό ότι θα αυξήσουν τα αεροπλάνα τους για Απρίλιο και Μάιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο δηλαδή στην αρχή και στο τέλος» δήλωσε η κ. Παπαβασιλείου, κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι ήδη υπάρχει γύρω στο 35% αύξηση από πέρσι όσον αφορά τις αφίξεις του Μαΐου, του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου με τις ήδη προγραμματισμένες πτήσεις αν και υπάρχουν οι εκτιμήσεις ότι αυτές θα αυξηθούν και θα πάμε καλύτερα.

Σε ότι αφορά τη Ρωσία υπάρχει σύμφωνα με την ίδια μία μεγάλη αύξηση της τάξης του 20% έως 25% και εκτιμά ότι θα είναι και για τη χώρα αυτή μία χρονιά ρεκόρ, με την αγωνία μας να εστιάζεται στο να υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα για τους τουρίστες.

Στην έκθεση της Μόσχας που άνοιξε χτες τις πύλες της, η περιφέρεια έχει παρουσία και μάλιστα σε αυτήν καθώς και σε αντίστοιχες μεγάλες διοργανώσεις όπως της Γερμανίας και της Αγγλίας έχει περίπτερο που εκφράζει τη δική της φιλοσοφία, να δείξουμε ότι είμαστε ένας πολύ σοβαρός προορισμός και ότι τα νησιά μας πρέπει να πάρουν αυτό που τους αξίζει από αυτές τις εκθέσεις, όπως είπε.



Αναφορικά με τις πτήσεις από Ιορδανία η κ. Παπαβασιλείου έκανε γνωστό ότι θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιουνίου με δύο την εβδομάδα, ενώ η περιφέρεια βρίσκεται σε συνεννόηση για να φέρει στην περιοχή Ιορδανούς πράκτορες και δημοσιογράφους ώστε να ενισχυθούν οι πτήσεις.

Σύμφωνα με την ίδια κάποιες αγορές όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος έχουν προβλήματα αλλά και λόγω της γεωπολιτικής κατάστασης μέτρησε το γεγονός ότι είμαστε ένας ασφαλής προορισμός και γι’ αυτό είμαστε όπως είπε σε προτεραιότητα στις πωλήσεις κυρίως στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος έχουμε προκρατήσεις με έκπτωση ενώ πέρσι είχαμε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και πάλι με έκπτωση. Μάλιστα όπως υπογράμμισε τα συμβόλαια για την επόμενη χρονιά κλείνονται κάθε Ιούνιο, με αποτέλεσμα όσοι βιάστηκαν και έδωσαν χαμηλές τιμές αυτοί θα είναι οι χαμένοι, ενώ όσοι ήταν ψύχραιμοι και περίμεναν να αλλάξει το τοπίο αυτοί είναι οι κερδισμένοι της σαιζόν κάτι που έγινε με τους περισσότερους.

«Μετά τη Ρωσία η περιφέρεια θα συμμετάσχει σε εκθέσεις στη Γαλλία, στη Σουηδία, έχουμε road shows θα πάμε ξανά στο Λίβανο γιατί θεωρούμε ότι είναι πολύ καλή αγορά και θέλουμε να αυξήσουμε τις πτήσεις, επεκτείνοντας και την περίοδο και στη συνέχεια θα συμμετάσχουμε και στις εκθέσεις που πήγαμε και πέρσι τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Για την αγορά του Ιράν είχαμε ένα θέμα με τη visa το οποίο αποκαταστάθηκε, ώστε να εκδίδονται γρήγορα. Προσπαθήσαμε να περάσουν οι τουρίστες μέσω Τουρκίας και να έρχονται για διακοπές στη Ρόδο χωρίς θεώρηση εισόδου , κάνοντας διακοπές και στις δύο χώρες, όμως τελικά δεν δόθηκε έγκριση. Πιστεύω του χρόνου να τα καταφέρουμε καθώς είναι μία μεγάλη αγορά που είναι για Μάρτιο και Απρίλιο» κατέληξε η αντιπεριφερειάρχης μιλώντας για τον προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος.

Διαβάστε ακόμη

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές