Αθωώθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρατζιάς

Αθωώθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρατζιάς

Αθωώθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρατζιάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 977 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Δημήτρης Καρατζιάς, ο οποίος κατηγορούνταν για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος οδηγών τουριστικών λεωφορείων ανοικτού τύπου.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από πέντε χρόνια και μετά την υποβολή μήνυσης εκ μέρους των δύο οδηγών, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και ο κ. Καρατζιάς παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Δήμου Μουτάφη απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον κ. Δημήτρη Καρατζιά.

Σύμφωνα με τη καταγγελία όλα εκτυλίχθηκαν στις 20 Απριλίου στις 2 το μεσημέρι μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο. Την ώρα εκείνη ο οδηγός του ανοικτού τουριστικού λεωφορείου στο πλαίσιο περιήγησης στη πόλη, κινούνταν από τη πλατεία Ελευθερίας προς την 7η Μαρτίου.

Ξαφνικά δύο τουρίστες – επιβάτες του λεωφορείου αισθάνθηκαν αδιαθεσία και ζήτησαν να αποβιβαστούν. Ο οδηγός σταμάτησε το όχημα έξω από το δικαστήριο για να κατέβουν οι δύο επιβάτες. Από το σημείο και με αντίθετη κατεύθυνση διερχόταν ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος –τότε- στη ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Καρατζιάς ο οποίος (σύμφωνα πάντα με τη καταγγελία) αφού έβρισε και απείλησε τον οδηγό του τουριστικού λεωφορείου, του επιτέθηκε χτυπώντας τον με γροθιά στο αριστερό αφτί, ενώ παράλληλα με άγνωστο αιχμηρό αντικείμενο του επέφερε και γρατζουνιά στη κάτω γνάθο.

Πάντως με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο κ. Καρατζιάς είχε πει πως «αφορμή για το περιστατικό αποτέλεσε η στάση του λεωφορείου δίπλα από το τρενάκι της ΡΟΔΑ στο Ακταίον, γεγονός που ο ίδιος θεώρησε προσβλητικό, ενώ τόνισε ότι αρχικά παρακάλεσε ευγενικά τον οδηγό να φύγει από το σημείο όμως στη συνέχεια ο προκλητικός τρόπος του τελευταίου «άναψε τα αίματα» με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το επεισόδιο».

Διαβάστε ακόμη

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών