Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίο, Καναδός καθηγητής

Επίτιμος Διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναγορεύτηκε ο ομότιμος Καθηγητής Γλωσσικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Τορόντο Καναδά Dr. James Patrick Cummins σε  εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο.

Εκπρόσωπος της περιφέρειας στην εκδήλωση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης ο οποίος με αφορμή το γεγονός δήλωσε τα εξής: « Ο κ. Cummins είναι ειδικός στον τομέα της γλωσσολογίας στον τομέα της ίδιας της δομής της γλώσσας και με τέτοιες ισχυρές παρουσίες ενδυναμώνεται και το έργο του πανεπιστημίου Αιγαίου.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ με αυτές τις κινήσεις ενδυναμώνεται και το έργο του πανεπιστημίου Αιγαίου, κάτι πολύ σημαντικό για την περιοχή μας, καθώς στον εκπαιδευτικό τομέα αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα και για τη Ρόδο και για όλο το Αιγαίο.

Ο αναπληρωτής Πρύτανης κ. Σπυρίδων Συρόπουλος αναφέρει ότι η αναγόρευση του James Cummins σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί όχι μόνο φόρο τιμής στον μεγάλο δάσκαλο της εκπαιδευτικής πολιτικής και του ρόλου της Εκπαίδευσης και της Παιδείας σήμερα, αλλά και ένα ακόμη βήμα διεύρυνσης της οικογένειας του Πανεπιστημίου Αιγαίου μέσω της προσθήκης διακεκριμένων μελών της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας».