Συνεχίζεται η δίκη γιατρού για την αποτυχημένη έκτρωση στη Ρόδο

Στις 31 Μαρτίου θα συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου η εκδίκαση της υπόθεσης 64χρονου γιατρού που υπηρετεί σε νοσοκομείο νησιού της Δωδεκανήσου και ο οποίος κατηγορείται ότι κατά την διάρκεια έκτρωσης άφησε στη μήτρα 40χρονης γυναίκας το κεφάλι του μωρού!

Η δίκη ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2017 και διεκόπη για χθες όπου ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκαν και κατέθεσαν τρεις νοσηλεύτριες οι οποίες είχαν παραβρεθεί στην επέμβαση που έγινε στην 40χρονη γυναίκα και ένας γιατρός από νοσοκομείο της πρωτεύουσας.

Λόγω ωραρίου, η δίκη διεκόπη εκ νέου για τις 31 Μαρτίου οπότε και θα κληθούν να καταθέσουν ο πατέρας της 40χρονης και ένας μάρτυρας υπεράσπισης.

Σημειώνεται πως την πρώτη ημέρα της δίκης κατέθεσαν η 40χρονη -σήμερα -γυναίκα, η υπεύθυνη νοσηλεύτρια του νοσοκομείου και ο αναισθησιολόγος ιατρός.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Ιωάννης Χαρίτος και Βάνα Περή και πολιτική αγωγή ο κ. Δημήτρης Καρδούλιας.

Υπενθυμίζεται πως τα γεγονότα είχαν σημειωθεί το καλοκαίρι του 2009, και είχαν ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή της 40χρονης όπως η ίδια αναφέρει στην μήνυση που κατέθεσε και εξαιτίας της οποίας η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, για να παραπεμφθεί τελικά στο ακροατήριο του δικαστηρίου, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω (38/2013).