Δικάστηκε Ουκρανός για κλοπές

Ένοχος με το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 43χρονος Ουκρανός που κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές που φέρεται να διέπραξε στη Ρόδο.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κ. Χρυσής Χρυσοχού, επέβαλλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή στον αλλοδαπό, ο οποίος πριν από δύο χρόνια είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για την ίδια υπόθεση σε κάθειρξη 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο αλλοδαπός στις 19 Σεπτεμβρίου 2009 στη μία το μεσημέρι μπήκε σε κατάστημα ειδών ένδυσης στο κέντρο της πόλης και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Ο ίδιος στις 6 παρά 10 το απόγευμα της ίδιας ημέρας αφαίρεσε από ημεδαπή που βρισκόταν σε σούπερ μάρκετ της περιοχής μας ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ αφαίρεσε και την τσάντα μίας ακόμη ημεδαπής η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, τα κλειδιά του αυτοκινήτου της και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα.