Οι «Τρεις Αδελφές» του Αντόν Τσέχωφ από τη θεατρική ομάδα Πράξις

Μ’ έναν από τους πιο αγαπημένους δραματουργούς του 20ου αιώνα τον Αντόν Τσέχωφ και το έργο του «Τρεις Αδελφές» που έγραψε το 1901 καταπιάστηκε η θεατρική ομάδα Πράξις στη φετινή της παραγωγή.

Οι τρεις αδελφές, η Όλγα, η Μάσα και η Ιρίνα Πραζόρωφ ζουν μαζί με τον Αντρέι τον αδελφό τους σε μια επαρχιακή πόλη νοσταλγώντας την εποχή που ζούσαν μαζί με τον πατέρα τους, ο οποίος ήταν αξιωματικός του στρατού, στη Μόσχα.

Η Όλγα, η μεγαλύτερη, είναι δασκάλα σε σχολείο της περιοχής. Η Μάσα είναι παντρεμένη με έναν καθηγητή τον οποίο θεωρεί ανίκανο να της προσφέρει όλα όσα ονειρεύεται. Η Ιρίνα, η μικρότερη, είναι εκείνη που περισσότερο από τις άλλες τολμάει να κάνει όνειρα και να φαντάζεται το μέλλον τους στη Μόσχα, στη μεγάλη πολιτεία που για αυτήν σημαίνει πραγμάτωση κάθε ονείρου και ελπίδας.

Καθώς ο καιρός περνά και οι  ζωές τους κυλούν αργά, με μικρές καθημερινές ανατροπές, με νέα πρόσωπα που εισβάλλουν για καλό ή κακό, με παλιές παρουσίες που είναι στηρίγματα ή βαρίδια, τα πρόσωπα διεκδικούν ψυχή τε και σώματι την ευτυχία τους, ελπίζουν, ονειρεύονται, παραιτούνται.

«Οι Τρεις Αδελφές» είναι ένα έργο για τις ματαιωμένες ελπίδες και την ψευδαίσθηση της ευτυχίας. Μια ευτυχία που είναι πάντα αλλού, σε άλλο τόπο, ενώ οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τη ματαίωση και την αποτυχία κατασκευάζοντας φαντασιώσεις για  μελλοντική ευτυχία σε μια “Ιθάκη”.

Ένα έργο πρόκληση καθώς μέσα από τη διαχρονικότητά του, θίγει ζητήματα πάντα επίκαιρα και ουσιαστικά όπως η μοναξιά, η δυσλειτουργία των ανθρώπινων σχέσεων, η φθορά της καθημερινότητας, τα ανεκπλήρωτα όνειρα, η έλλειψη επικοινωνίας.

Το προτελευταίο και ένα από τα καλύτερα έργα του Ρώσου δραματουργού. Παρουσιάστηκε στη Μόσχα το 1901 στη νατουραλιστική σκηνοθεσία του Στανισλάβσκι, ο οποίος τόνισε την αγχώδη πλευρά των χαρακτήρων και τη γενική ατμόσφαιρα της ματαιότητας και της μελαγχολίας που κυριαρχούν στο έργο αυτό.

Τη σκηνοθεσία – προσαρμογή του έργου της ομάδας ανέλαβε άλλη μια φορά ο Κώστας Κατσουλάκης.
Τα σκηνικά υπογράφει η  Ανδρομάχη Μπατζούκη.

Βοηθός σκηνοθέτη: Γαβριήλ Καρπάθιος – Κατερίνα Τουβρά

Παίρνουν μέρος οι:  Γιώργος Αγριος, Γιάννης Αποκούραστος, Ρούλα Βασιλοπούλου, Χρυσούλα Κόζα, Βαλέριος Λινάρδος, Ανδρομάχη Μπατζούκη, Βάσω Ντελλάκη, Γιάννης Παπαγεωργίου, Γεωργία Παντελή Μπραϊκίδη, Γιάννης Παστρικός, Καθολική Περνάρη, Κώστας Χαρτοφύλης.

Οι παραστάσεις θα δoθούν από τις 17 έως και τις  24 Μαρτίου στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου στις 21.15 μ.μ.

Εισιτήρια προπωλούνται:  
• Αυλή μεζεδοπωλείο (πεζόδρομος Κωστή Παλαμά 17)
• Σκούφος  ζαχαροπλαστείο (Νικ .Πλαστήρα 13)
• Πλατής κοσμηματοπωλείο (Κωνστ. Υδραίου 64)

Τιμή εισιτηρίου προπώλησης 10 ευρώ.
Στο ταμείο 12 ευρώ.

Εισιτήρια φοιτητών και ανέργων 9 ευρώ .