«Έχουμε συναίσθηση των ευθυνών μας» δηλώνουν οι νέοι αντιδήμαρχοι Ρόδου

«Έχουμε συναίσθηση των ευθυνών μας» δηλώνουν οι νέοι αντιδήμαρχοι Ρόδου

«Έχουμε συναίσθηση των ευθυνών μας» δηλώνουν οι νέοι αντιδήμαρχοι Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 555 ΦΟΡΕΣ

Αναλαμβάνοντας επίσημα τα νέα τους καθήκοντα, στα οποία τους όρισε ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, από την ερχόμενη Δευτέρα, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και εντεταλμένοι σύμβουλοι που άλλαξαν πόστα ή αναβαθμίστηκαν για πρώτη φορά τώρα, μιλάνε στη «Ροδιακή» για τις πρώτες τους σκέψεις σχετικά με το έργο που αναλαμβάνουν και που κάθε άλλο παρά εύκολο προμηνύεται να είναι μέχρι το τέλος της δημοτικής θητείας.

Είτε ήταν υποψιασμένοι κάποιοι από τα μέλη της νέας σύνθεσης της Δημοτικής Αρχής είτε όχι, για το πόστο που τους επεφύλασσε ο Δήμαρχος, όλοι μοιάζουν να έχουν συναίσθηση του βάρους που αναλαμβάνουν και, ήδη, τις τελευταίες ημέρες αφότου τους όρισε ο Δήμαρχος, έχουν ξεκινήσει την προεργασία για την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Επισκέπτονται τις υπηρεσίες που προΐστανται πλέον, συνομιλούν με νέους συνεργάτες τους, ενημερώνονται από τους προκατόχους τους και αρχίζουν και σχηματοποιούν στο μυαλό τους τις προτεραιότητες που θέλουν να θέσουν. Λένε στη «Ροδιακή» κάποια από τα μέλη της νέας σύνθεσης της Δημοτικής Αρχής Ρόδου:

Ο κ. Σάββας Διακοσταματίου (Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προσόδων και Προμηθειών)
Λακωνική είναι η πρώτη δήλωση του κ. Διακοσταματίου ο οποίος συνεχίζει στο ίδιο, «βαρύ», πόστο στο οποίο τον όρισε ο Δήμαρχος το περασμένο καλοκαίρι. Δηλώνει συγκεκριμένα: «Προτεραιότητα είναι η υπηρεσία να λειτουργεί με ταχύτητα, εγκυρότητα και αποτελεσματικότητα. Συνεχίζουμε στη γραμμή που χαράξαμε όταν αναλάβαμε τον Ιούνιο».

Ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου (Αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων και Κοινόχρηστων Χώρων αυτών)
Το (επίσης) “βαρύ” πόστο της Αντιδημαρχίας της Μεσαιωνικής Πόλης αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Κωνσταντίνου και λέει για τις νέες του αρμοδιότητες:
«Ανταποκρίνομαι στη νέα πρόσκληση-πρόκληση του Δημάρχου σε μία νέα Διεύθυνση που οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις είναι μεγάλες.

Οφείλουμε όλοι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα προς όφελος του ροδιακού λαού. Εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στους συναδέλφους, που καλούμαστε να δουλέψουμε σε ένα δυσοίωνο οικονομικό περιβάλλον που περιβάλλει τόσο τη χώρα όσο και το Δήμο. Θεωρώ ότι αυτή είναι η χειρότερη αυτοδιοικητική περίοδος τόσο στον Α’ όσο και στο Β’ βαθμό και το μόνο που ζητάμε είναι πίστωση χρόνου από τους πολίτες για να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε. Πρώτη προτεραιότητα είναι η στελέχωση της Διεύθυνσης και, από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι όλα τα μεγάλα θέματα θα δρομολογηθούν».

Η κα Λίτσα Κρεμαστινού (Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου και εμφάνισης της πόλης)
Η κα Κρεμαστινού, ήδη έχει ξεκινήσει επαφή με τους νέους συνεργάτες της και έχει επισκεφθεί διάφορα σημεία στην πόλη που θεωρεί ότι χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Πρώτη προτεραιότητα που θέτει είναι η αναβάθμιση της εικόνας και ο καλλωπισμός στο παραλιακό μέτωπο της πόλης από τον Ευαγγελισμό μέχρι τη Μεσαιωνική Πόλη και γενικά επιθυμεί να δώσει βάρος στη «βιτρίνα» της Ρόδου. Αυτό θα επιχειρήσει να το κάνει με διάφορες παρεμβάσεις στα παρτέρια, με λουλούδια κτλ.

Επίσης, δεν παραλείπει ν’ αναφέρει ότι ο προκάτοχός της, κ. Στέφανος Κυριαζής, της άφησε μία καλή παρακαταθήκη και τα είχε όλα τακτοποιημένα. Από τους πρώτους στόχους της είναι ακόμη η ανάπλαση σε διάφορα εμβληματικά σημεία της πόλης όπως το Μόντε Σμιθ, ώστε να μην παρουσιάζουν εικόνα παραμέλησης.

Επίσης, εκείνο που θα επιδιώξει, καταρχήν, είναι η επίσπευση των μελετών για τον καθαρισμό των πάρκων στην πόλη της Ρόδου, προϋπολογισμού 60 χιλιάδων ευρώ, καθώς και τριών μελετών για τον καθαρισμό πάρκων και δρόμων σε κεντρικά σημεία στην Ιαλυσό, τις Καλυθιές και τ’ Αφάντου, προϋπολογισμού 30 χιλιάδων ευρώ έκαστη. Επίσης, σε δεύτερο στάδιο, την ενδιαφέρει πολύ να ενεργοποιήσει τη μελέτη για την ανάπλαση του Ροδινιού ώστε να γίνει ο χώρος και πάλι επισκέψιμος για τους ροδίτες.

Όπως δηλώνει στη «Ροδιακή» η κα Κρεμαστινού, φεύγει από μία Υπηρεσία και πηγαίνει σε μία άλλη που απαιτεί πολλή δουλειά και η ίδια υπόσχεται ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό, καθώς έχει τη διάθεση και θα προβεί σε έναν καλό προγραμματισμό.

Ο κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης (Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ)
Αναμφισβήτητα αίσθηση προκάλεσε η αναβάθμιση του κ. Μανωλάκη, όχι μόνο επειδή αναλαμβάνει τα ηνία της μεγαλύτερης Επιχείρησης στην περιοχή μας, όπως είναι η ΔΕΥΑΡ αλλά επειδή πρόκειται για αναβάθμιση ενός από τους νέους ανθρώπους της παράταξης. Ο ίδιος, έκανε την εξής δήλωση:
«Είναι πρόκληση για μένα ότι αναλαμβάνω τη ΔΕΥΑΡ, όμως έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και τους συνεργάτες μου και πιστεύω ότι, με ταπεινότητα και με πολλή δουλειά θα φέρουμε στη ΔΕΥΑΡ τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, που επιθυμεί ο κόσμος και η Δημοτική Αρχή».

Ο κ. Δήμος Μουτάφης (Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ακίνητης Περιουσίας και κτηματολογίου-Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης)
Δηλώνει στη «Ροδιακή» ο κ. Μουτάφης: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου, αναθέτοντάς μου νέες αρμοδιότητες. Και από τη νέα μου θέση, όπως και στην προηγούμενη την οποία διατηρώ, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε να πετύχουμε το καλύτερο για το Δήμο μας».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας