Γλυκό από τα βάθη της ελληνικής παράδοσης έφτιαξαν και προωθούν οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου

Μαθητές της Β΄τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου συνάντησε στο δημαρχείο σήμερα Παρασκευή ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Πρωτογενούς Τομέα Γιώργος Πόκκιας και τους συνεχάρη για την εικονική επιχείρηση που δημιούργησαν για την παραγωγή του γλυκού επιδόρπιου που επιθυμούν να προωθήσουν στην αγορά της Ρόδου.

Οι μικροί επιχειρηματίες-ζαχαροπλάστες τους οποίους συνόδευαν οι καθηγήτριές τους κ.κ Μαριάννα Νουμερόπουλου και Χριστίνα Τσέλιου, στόχο έχουν την ανάδειξη του γλυκού «Βαρβάρα», μιας συνταγής που έρχεται από τα βάθη της ελληνικής παράδοσης.

Ο αντιδήμαρχος εξήγησε στους μαθητές ότι ο δήμος και ο ίδιος προσωπικά εκ της ιδιότητάς του, στηρίζουν τα τοπικά προϊόντα, την τοπική επιχειρηματικότητα και την τοπική απασχόληση, δήλωσε ότι οι μαθητές έχουν την αμέριστη στήριξη του Δήμου και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις με την προώθηση των προϊόντων στην αγορά.

Αξίζει να τονιστεί ότι η πρωτοβουλία των μαθητών εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας που διδάσκονται.

 Τα παιδιά προσέφεραν τα «βιο-βαρβαράκια» τους τα οποία δημιουργούν με βιολογικά προϊόντα και συζήτησαν με τον αντιδήμαρχο συγκεκριμένους τρόπους προώθησής τους στην αγορά της Ρόδου.