Καταγγελίες για συνθήκες νοθείας και τρομοκρατίας στις εκλογές των Οικοδόμων Ρόδου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Οικοδόμων Ρόδου αναφέρει τα εξής:

Κάτω από συνθήκες νοθείας, τρομοκρατίας και υπό την ευθεία καθοδήγηση της ίδιας της εργοδοσίας διενεργούνται οι εκλογές του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου.

Το έγκλημα ήταν προμελετημένο. Την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου η πλειοψηψούσα παράταξη κατέθεσε εκατοντάδες νέες εγγραφές, που στην ουσία προέρχονταν όχι από  εργαζόμενους που ζητούσαν να γίνουν μέλη οι ίδιοι, αλλά από λίστες προσωπικού μεγαλοεργολάβων. Ο ακριβής αριθμός, το τελικό μητρώο το οποίο υποτίθεται πως έκλεισε την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης, καθημερινά αυγάταινε, φτάνοντας σε διπλάσιο αριθμό.

Η σημερινή πρώτη ημέρα των αρχαιρεσιών πραγματοποιείται στο εργοτάξιο του νέου ξενοδοχείου του μεγαλοξενοδόχου Χατζηλαζάρου.

Η απερχόμενη πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, σε συνεργασία με στελέχη της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου και παρουσία του ίδιου του προέδρου του ήρθε σε ευθεία συνεννόηση με τον ίδιο το μεγαλοξενοδόχο και τα στελέχη του αλλά και τους μεγαλοεργολάβους που έχουν αναλάβει έργα σε αυτό και σε άλλα εργοτάξια στην περιοχή.

Έτσι, οι εργαζόμενοι προσέρχονται στο εργοτάξιο και ψηφίζουν αφού βέβαια πρώτα περάσουν από κοντέηνερ όπου τους μοιράζονται ψηφοδέλτια παρουσία του ίδιου του προσωπάρχη του μεγαλοξενοδόχου. Τα ίδια τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου παράλληλα τους φωνάζουν να κάνουν γρήγορα για να επιστρέψουν στη δουλειά.

Η ταυτοποίηση όσων προσέρχονται να ψηφίσουν γίνεται όχι με τα έγγραφά τους (ταυτότητα – διαβατήριο κλπ), αλλά με φωτοτυπίες που τους έχει μοιράσει η εργοδοσία από το αρχείο της.

Η δικαστικός αντιπρόσωπος όταν έγινε παρέμβαση τα μέλη της ΔΑΣ για όλα αυτά, τους έκανε και παρατήρηση να μην παρακωλύουν τη διαδικασία!

Να πως εφασφαλίζονται οι πλειοψηφίες για τις οποίες κοκορεύεται ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Οι οικοδόμοι να σηκώσουν ανάστημα, να τους γυρίσουν την πλάτη!

Να στηρίξουν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ.