Στο στόχαστρο του δήμου τα αδέσποτα και ανεπιτήρητα ζώα

Στο στόχαστρο του δήμου τα  αδέσποτα και ανεπιτήρητα ζώα

Στο στόχαστρο του δήμου τα αδέσποτα και ανεπιτήρητα ζώα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 628 ΦΟΡΕΣ

Θα επιβληθούν πρόστιμα δηλώνει ο αντιδήμαρχος Γ. Πόκκιας

Με τις καλύτερες προοπτικές ξεκινά το νέο σχήμα διοίκησης στο δήμο Ρόδου, όπως δήλωσε χτες ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης, πρωτογενή τομέα και επιχειρηματικότητας Γιώργος Πόκκιας καθώς όπως τόνισε τα αντικείμενα είναι πλέον γνωστά ενώ υπάρχει και η ανάλογη εμπειρία για τους περισσότερους.

Ο αντιδήμαρχος Γ. ΠόκκιαςΟ αντιδήμαρχος Γ. Πόκκιας

Αναφερόμενος στην ανάληψη των καθηκόντων του σε ένα αντικείμενο που ήδη κατείχε λόγω της προηγούμενης θέσης του, αναφέρθηκε στη σημασία της συλλογικής προσπάθειας και τόνισε τα εξής: «Μετά την ολοκλήρωση του νέου σχήματος διοικητικής λειτουργίας του δήμου, θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου αφού ευχαριστήσω το δήμαρχο για την τοποθέτησή μου σε μία θέση ευθύνης σημαντική, να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους μας.

Όλο αυτό το σχήμα θα «τρέξει» πράγματα που αποτυπώνουν τη δικιά μας φιλοσοφία και υλοποιούν το δικό μας πρόγραμμα, άρα η δουλειά του καθενός είναι και δουλειά όλων μας μία συλλογική προσπάθεια, και στο τέλος της θητείας θα κάνουμε τον απολογισμό δηλαδή το ταμείο.

Ξεκινάμε με καλύτερες προοπτικές καθώς όλοι μας είμαστε πιο έμπειροι και γνωρίζουμε τα αντικείμενα, και πιστεύω ότι ξεκινάμε από καλύτερη αφετηρία έχοντας γνώση των προβλημάτων, των προτεραιοτήτων και κυρίως έχοντας προετοιμάσει στα πρώτα χρόνια κάποια πράγματα τα οποία τώρα είναι στη φάση υλοποίησης ή βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η δουλειά που έγινε στο πρώτο μισό της θητείας είναι πολύ σημαντική, και ανάλογα με τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες κατά τις οποίες λειτούργησε τα αποτελέσματα είναι πολύ σημαντικά.

Απευθύνω συγχαρητήρια σε αυτούς που μπήκαν για πρώτη φορά, καλή επιτυχία σε αυτούς που συνεχίζουν και ευχαριστίες σε αυτούς που για διάφορους λόγους δεν έχουν θέση ευθύνης αλλά έχουν τη βασική θέση ευθύνης που είναι το να είσαι δημοτικός σύμβουλος».

Για την αισθητική αναβάθμιση
Ο κ. Πόκκιας αναφέρθηκε χτες αναλυτικά στα αντικείμενα της αρμοδιότητάς του, και λέγοντας τα εξής: « Η ανανέωση των αρμοδιοτήτων της θητείας μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουμε ξεκινήσει και στον τομέα και στη διεύθυνση του πρωτογενούς τομέα και στη διεύθυνση πρωτογενούς τομέα και στη διεύθυνση βιομηχανίας και ενέργειας, επιχειρηματικότητας και απασχόλησης έχουμε ξεκινήσει διάφορες προσπάθειες.

Στο κομμάτι της διεύθυνσης εμπορίου, η αισθητική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων, η ενιαία εικόνα στους μικροπωλητές, οι προσπάθειες αναβάθμισης της λαϊκής, η ευταξία στα πανηγύρια και τις παραλίες με τις καντίνες, το παραεμπόριο και τους πλανόδιους, θα έχει συνέχεια και θα γίνει πιο οργανωμένα.

Προετοιμαζόμαστε για τη νέα σαιζόν, και είμαι αισιόδοξος ότι η εικόνα στους κοινόχρηστους χώρους φέτος θα είναι πολύ βελτιωμένη. Δε μπορεί να υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός με το στεγασμένο εμπόριο και με τις συναφείς δραστηριότητες. Όσον αφορά τους άλλους τομείς πιέζουμε στο θέμα του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ, και της υπογειοποίησης των δικτύων, βασικά στοιχεία ανάπτυξης.

Πρόθεση του δημάρχου είναι να ενισχύσουμε το κομμάτι της επιχειρηματικότητας και προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζονται υποδομές προσωπικό και μέσα για να τη στηρίξουμε. Όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα, είναι γνωστές οι προτεραιότητες απλά τώρα έχουμε μεγαλύτερη πίστη και αποφασιστικότητα».

Βάρη και Καλαμώνας στις άμεσες προτεραιότητές του
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί από τον κ. Πόκκια στο θέμα της παραχώρησης των ακινήτων της Βάρης και του Καλαμώνα στο δήμο που τα ζητά επίμονα όμως δεν έχει απάντηση από την κυβέρνηση.

«Το ζήτημα της παραχώρησης των δύο μεγάλων ακινήτων στη Βάρη και στον Καλαμώνα, πέρα από τις πιέσεις ενημερώνω ότι το επόμενο διάστημα η απαίτησή μας για παραχώρηση θα είναι επιτακτική σκληρή και απόλυτα διεκδικητική. Δεν καταλαβαίνω τίποτα, ούτε εγώ ούτε ο δήμαρχος είναι περιουσία του ροδιακού λαού. Δεν μπορεί να είναι σε αυτή την κατάσταση και οφείλει ο υπουργός να προχωρήσει στην παραχώρηση στο δήμο διαφορετικά θα έχουμε άσχημα… ντράβαλα.

Ενημερώνω ήρεμα ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε περαιτέρω κοροϊδία, ότι είναι στο γραφείο του υπουργού θα το δεί σε 15 μέρες σε ένα μήνα σε μία εβδομάδα και να έχουν περάσει δύο χρόνια και αυτή η κατάσταση να συνεχίζεται. Θέλουμε να δώσουμε την κατεύθυνση του πρωτογενούς τομέα , σε αυτά τα δύο μεγάλα ακίνητα θα αποτυπώσουμε το πώς κρίνουμε εμείς ότι θα αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας» κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Αδέσποτα και ανεπιτήρητα ζώα
Μιλώντας για το κυνήγι των ανεπιτήρητων ζώων υπογράμμισε ότι θα πρέπει να συνεργαστούν σε αυτή την προσπάθεια και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες λέγοντας τα εξής: «Επίσης κάνουμε τεράστια προσπάθεια και στο ζήτημα των ανεπιτήρητων ζώων και παρ΄όλη τη γκρίνια που υπάρχει το 2016 πρέπει να πω ότι ο αριθμός των ζώων ήταν τριπλάσιος από την προηγούμενη χρονιά. Μάλιστα βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις, παρά τις πιέσεις και τις απειλές που δεχόμαστε για τις οποίες έχω ζητήσει συνάντηση με τον εισαγγελέα.

Γιατί θα πρέπει να μπουν σε αυτή τη διαδικασία όλοι οι φορείς γιατί χάνονται ζωές στους δρόμους και αυτό είναι ανεπίτρεπτο για όλους μας. Για να βρίσκονται τα ζώα στην εθνική οδό σημαίνει ότι υπάρχουν ευθύνες όλων και του δήμου και της περιφέρειας και της αστυνομίας και του εισαγγελέα και του δασαρχείου. Το πρόβλημα το παίρνω πάνω μου, βγαίνω μπροστά αλλά θα ακολουθήσουν όλοι διαφορετικά, όλοι θα στιγματιστούν για τις δικές τους ολιγωρίες. Το ζήτημα δεν είναι εύκολο αλλά θα το παλέψουμε».

Στο στόχαστρο όμως των ελέγχων μπαίνουν και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, αλλά και οι ιδιοκτήτες τους οι οποίοι θα πρέπει να τηρούν τους νόμους καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλονται πρόστιμα.

«Στο επόμενο διάστημα και με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, δηλαδή τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά στους δρόμους προχωράμε μεθοδικά. Είναι απαράδεκτο στους κεντρικούς δρόμους να συνοδεύονται τα ζώα, να λερώνουν και να μην ενδιαφέρονται οι ιδιοκτήτες τους και επίσης να μην έχουν ηλεκτρονική σήμανση.

Προμηθευόμαστε επίσης μηχανήματα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης, και ότι ζώα υπάρχουν θα είναι νόμιμα διαφορετικά τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Εδώ και δύο μήνες, δύο άτομα της δημοτικής αστυνομίας που μου διατέθηκαν ασχολούνται με τη νομοθεσία για την επιβολή προστίμων.

Αυτή η εικόνα σε μία πόλη και περιοχή που θεωρείται πολιτισμένη με εκατομμύρια επισκέπτες είναι απαράδεκτη. Οι αρμοδιότητες που έχει ο δήμος θα ασκηθούν για πρώτη φορά, και επίσης εύχομαι σύντομα να βρεθεί λύση με τη χωροθέτηση ενός χώρου για τη δημιουργία ενός δεύτερου κυνοκομείου στο νησί λόγω των αναγκών που υπάρχουν» δήλωσε επίσης.

Για τους επιχειρηματίες
Παράλληλα ο κ. Πόκκιας απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες του τουρισμού, ζήτησε να απασχολούν ντόπιο προσωπικό λέγοντας «Σε ότι αφορά τη σεζόν θα πρέπει όλοι οι επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού κλάδου ( ξενοδοχεία σούπερ μάρκετ και εστιατόρια) να προμηθεύονται ντόπια προϊόντα για να στηρίξουν την τοπική παραγωγή. Επίσης θα πρέπει να στηρίξουν την τοπική απασχόληση και να δείξουν προτίμηση στο ντόπιο δυναμικό. Εμείς από τη δική μας πλευρά κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε την ντόπια επιχειρηματικότητα. Μία συλλογική προσπάθεια θα φέρει καλά αποτελέσματα».

Η υπαίθρια διαφήμιση
Ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης προχώρησε επίσης και σε ενημέρωση του έργου της επιτροπής η οποία συστάθηκε για την υπαίθρια διαφήμιση η οποία όπως είπε είναι έτοιμη ώστε μέσα στις επόμενες 15 μέρες να καταθέσει το προσχέδιο του κανονισμού λειτουργίας. «Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την ασφάλεια στους δρόμους, την αισθητική αναβάθμιση της εικόνας του νησιού, για την τόνωση των οικονομικών του δήμου και για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της ευταξίας στο νησί.

Για πρώτη φορά ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια συντονισμένα. Θα δοθεί περίοδος συμμόρφωσης, αλλά μετά οι όποιες παρεκτροπές θα τιμωρούνται με τα αντίστοιχα πρόστιμα που θα είναι τσουχτερά. Υπάρχει μία παλαιότερη καταγραφή, αλλά θα ακολουθήσει νέα σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια» κατέληξε.

Η παραχώρηση του ακινήτου στον Καλαμώνα   στη προτεραιότητα του αντιδημάρχουΗ παραχώρηση του ακινήτου στον Καλαμώνα στη προτεραιότητα του αντιδημάρχου

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών