Πανελλήνιο βραβείο ιστορικού χρονικού

Πανελλήνιο βραβείο ιστορικού χρονικού

Πανελλήνιο βραβείο ιστορικού χρονικού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 250 ΦΟΡΕΣ

Η Ρόδος μας δεν είναι μόνον Ιερά Κοιτίδα Εύδοξου Πολιτισμού και Τρισχιλιετούς Ιστορίας. Ούτε μόνο Παγκόσμιο Κέντρο Τουρισμού. Είναι και αειφόρο φυτώριο Πνευματικών Αξιών.

Η Ρόδος γέννησε, γαλούχησε και ανέδειξε έναν αυτόφωτο Αστερισμό Συγγραφέων, Ποιητών, Φιλοσόφων, Επιστημόνων, Ρητόρων, Μαθηματικών, Αστρονόμων, πνευματικά Αναστήματα της τέχνης, της πολιτικής και πάσης επιστήμης.

Η Ηλιούσα Ρόδο μας σεμνύνεται σήμερα για τους ανθρώπους του πνεύματος και της ιστορίας. Ο γνωστός συμπολίτης μας Θεοφάνης Μπογιάννος, απέσπασε το Τρίτο Πανελλήνιο Βραβείο ιστορικού χρονικού!
Τον βράβευσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ιστορικών Συγγραφέων για το πόνημα του:

«ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΡΟΔΙΤΙΣΣΑ ΗΡΩΙΔΑ!»

Πρόκειται για την Μεγάλη Ροδίτισσα Αναστασία, που πολέμησε με τους Ιππότες, πάνω στα τείχη της Ρόδου, εναντίον των εχθρών της Ανατολής (1522).

Ο Ηρωισμός και ο θάνατος της Αναστασίας, εξυμνείται από Έλληνες και ξένους συγγραφείς. Σκοτώθηκε σαν άλλη Σουλιώτισσα και Γυναίκα του Ζαλόγγου μαζί με τα δύο αγγελόμορφα παιδάκια της. Όταν είδε πως ορμούν οι αιμοχαρείς Γενίτσαροι, έσφαξε τα δύο αγγελούδια της και τα έριξε στη φωτιά, για να μην πέσουν ζωντανά, ή πεθαμένα, στα μικρά χέρια και ένστικτα των ορδών της Ανατολής!..

Ο Συγγραφέας μας προσεκλήθη στην Αθήνα για να λάβει την μεγάλη αυτή διάκριση από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Ιστορικών Συγγραφέων!
Ο πνευματικός κόσμος του Νησιού μας, ανέδειξε το όνομα και τη δράση της Αναστασίας της Ροδίτισσας. Παρακαλείται ο ευαίσθητος ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΙΩΝ, να στήσει την προτομή της Αναστασίας, στον τόπο της θυσίας και των παιδιών της.

«Όλβιος όστις της Ελληνικής (Ροδιακής) ιστορίας, έσχε μάθησιν!»
(Ο βραβευθείς συγγραφέας έγραψε ένα ποίημα – Ωδή στην Αναστασία και το απάγγειλε στον τόπο της θυσίας της πάνω στα τείχη, παρουσία εκατοντάδων ξεναγουμένων Ροδίων).

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου