Κάθειρξη 8 ετών και πρόστιμο 50.000 ευρώ για μισό κιλό ηρωίνης

Κάθειρξη 8 ετών και πρόστιμο 50.000 ευρώ για μισό κιλό ηρωίνης

Κάθειρξη 8 ετών και πρόστιμο 50.000 ευρώ για μισό κιλό ηρωίνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 645 ΦΟΡΕΣ

Την ποινή κάθειρξης των 8 ετών και το χρηματικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ διατήρησε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκάνησου 25χρονος από την Θήβα που είχε συλληφθεί πριν από τρία χρόνια στη Κάλυμνο κατηγορούμενος για μισό κιλό ηρωίνης!

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου το φθινόπωρο του 2014 και ένα χρόνο αργότερα εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (μεταβατική έδρα Κω) με κατηγορούμενους τον 25χρονο και έναν 36χρονο από τη Λαμία.

Το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε αθώο τον 36χρονο και ένοχο τον 25χρονο επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής ο 25χρονος άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί χθες, ωστόσο καθώς δεν εμφανίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, η έφεσή του απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη. Ως εκ τούτου ο 25χρονος διατηρεί την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης και το χρηματικό πρόστιμο που του είχε επιβληθεί.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης στις 8 Σεπτεμβρίου 2014 στις 9.30 το πρωί όταν κατά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί της Καλύμνου στον 25χρονο βρέθηκε να κατέχει μέσα στο ι.χ. φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε και που ανήκε στον 36χρονο, ένα γραμμάριο ηρωίνης.

Σε συνέχειας της έρευνας των αστυνομικών εντοπίστηκε ποσότητα 500 γραμμαρίων ηρωίνης η οποία ήταν τοποθετημένη σε νάυλον σακούλα και σε μάλλινη κάλτσα, να είναι κρυμμένη κοντά σε βράχο και στο σημείο όπου είχε μεταβεί ο 25χρονος.

Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε και ο 25χρονος παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών