«Ο Μαραθώνιος της Ρόδου ανήκει στους Ροδίτες, ανήκει σε όλους μας»

«Ο Μαραθώνιος της Ρόδου ανήκει  στους Ροδίτες, ανήκει σε όλους μας»

«Ο Μαραθώνιος της Ρόδου ανήκει στους Ροδίτες, ανήκει σε όλους μας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 743 ΦΟΡΕΣ

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο παρουσιάστηκε σήμερα (21-03-2017) ο 4ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου, που θα διεξαχθεί στις 9 Απριλίου του 2017.

Η Οργανωτική Επιτροπή, δια της Προέδρου της κας. Μαριέτας Παπαβασιλείου, Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, του Αντιπροέδρου κ. Βασίλη Ζήκα, Προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, του μέλους κ. Σέργιου Αϊβάζη, του εκπροσώπου του Δήμου Ρόδου και του Σάββα Διακονικόλα, Τεχνικού Συμβούλου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ του νομού, παρουσιάστηκαν πολλές λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.

Παρόντες ήσαν, εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων, μεγάλων και μικρών Χορηγών, όπως και Εθελοντικών ομάδων, εκπρόσωποι σωματείων στίβου και αρκετοί δημοσιογράφοι του πολιτικού και αθλητικού ρεπορτάζ των ΜΜΕ της Ρόδου.

Στην ομιλία της η κ. Παπαβασιλείου, είπε:

«Ολοκληρώθηκε σε διάστημα 30 ημερών ένα πυκνό σε δράσεις και πρωτοφανές σε δραστηριότητα πρόγραμμα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη συμμετοχή στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις Βερολίνου (ΙΤΒ), Μόσχας (ΜΙΤΤ), Salon Mondial du Tourisme στο Παρίσι, στην Grekland Panorama στη Σουηδία, στη Νέα Υόρκη, στα oscar της Γαστρονομίας, τα James Beard Awards του James Beard Foundation, στο Μαϊάμι στη “Seatrade Cruise Global 2017” όπου πήραμε μέρος για την ενίσχυση της κρουαζιέρας στα νησιά μας ενώ παράλληλα είχαμε επαφές για την μεγάλη επένδυση παραγωγών του Hollywood που προσπαθούμε να φέρουμε στην Σύρο.

Για πρώτη φορά, οι δράσεις κουμπώνουν μεταξύ τους. Ο τουρισμός, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η γαστρονομία παντρεύονται αρμονικά. Παντού εισπράττουμε εξαιρετικά μηνύματα με εξαίρεση στον κλάδο της κρουαζιέρας, την οποία όπως γνωρίζετε διέπει ένα ιδιαίτερο καθεστώς στο οποίο δεν μπορούμε να παρέμβουμε.

Όλα αυτά, υλοποιούνται από την Περιφέρειά μας για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος όχι μόνο εξαιτίας του προσφυγικού ζητήματος που επηρέασε και την περιοχή μας αλλά κυρίως για την στήριξη της τοπικής μας οικονομίας και την οικονομία όλης της Ελλάδας! Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδέει τον Αθλητισμό με τον Τουρισμό στηρίζοντας έμπρακτα τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου βάζει τη Ρόδο στον χάρτη του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος και ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ τη στοχευμένη προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για την καθιέρωση της Ρόδου ως αθλητικού τουριστικού προορισμού.

Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό το στόχο ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων μας με «ναυαρχίδα» όλης αυτής της προσπάθειας τον Μαραθώνιο και σταδιακά προσθέσαμε στο αθλητικό καλεντάρι του νησιού αγώνες-θεσμούς. Φιλοξενήσαμε ήδη στη Ρόδο δύο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς ακτινοβολίας με τη σφραγίδα της UCI ενώ τον Απρίλιο θα διεξαχθεί και Κύπελλο Ερασιτεχνών ποδηλατών. Παράλληλα, στις αρχές Μαΐου θα λανσαριστεί στη Ρόδο το πρώτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο παραλίας, καθώς και το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο σάλας.

Στις 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας Τριάθλου OCEAN LAVA RHODES και θα επαναληφθεί τον Οκτώβριο. Επίσης τον Οκτώβριο θα λάβει χώρα στη Ρόδο για πρώτη φορά το RUN GREECE του ΣΕΓΑΣ. Στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις περιλαμβάνονται τέλος ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τένις και ένα Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών ποδοσφαίρου. Υπάρχουν βέβαια και άλλες μικρότερες διοργανώσεις…

Όλες οι παραπάνω διοργανώσεις πραγματοποιούνται τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο και Οκτώβριο-Νοέμβριο με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αυτούς τους αγώνες στοχεύουμε να τους φιλοξενούμε κάθε χρόνο, αλλά και να προσελκύουμε και νέους, ώστε να εδραιωθεί η Ρόδος στην παγκόσμια συνείδηση ως αθλητικός τουριστικός προορισμός.

Μετά από δυόμισι χρόνια μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πετύχει το στόχο που θέσαμε ως Περιφερειακή Αρχή και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η Ρόδος έχει αποδείξει ότι δικαίως αξίζει τον τίτλο του αθλητικού τουριστικού προορισμού.

Δεδομένης και της διεθνώς ανερχόμενης τάσης για τη συμμετοχή σε δρομικά αγωνίσματα μεγάλων αποστάσεων, δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για αθλητικό τουρισμό εάν δεν υπήρχε ο Μαραθώνιος. Η εμπειρία, μας έχει διδάξει πως όταν μπορείς να διοργανώσεις μαραθώνιο, είσαι σε θέση να υποστηρίξεις οργανωτικά κάθε άλλο αθλητικό event. Φέτος μάλιστα, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των δρομέων έχουμε διευρύνει την γκάμα των επιλογών, συμπεριλαμβάνοντας πέρα από τα αγωνίσματα των πέντε και δέκα χιλιομέτρων και τον ημιμαραθώνιο.

Στοχεύουμε πάντα σε ένα ποιοτικό μαραθώνιο. Η παραθαλάσσια και επίπεδη διαδρομή, δίπλα σε μοναδικά μνημεία της Ρόδου καθιστά τη διοργάνωση μοναδική! Επιπλέον η διαπίστευση της διαδρομής από την AIMS, την IAAF και τον ΣΕΓΑΣ εξασφαλίζει την αρτιότητα της διοργάνωσης, η οποία σε λίγα χρόνια θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Αθλητισμός αποτελεί ένα ιδιαίτερο πολιτισμικό πεδίο δράσης και επικοινωνίας. Οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις ενεργοποιούν όλη την τοπική μας κοινωνία σε μία κοινή προσπάθεια.

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ όλους τους χορηγούς που στηρίζουν τη διοργάνωση. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτε.

Πολλά ευχαριστώ αξίζουν όλες οι εθελοντικές ομάδες που με την πολύτιμή τους υποστήριξη καθιστούν εφικτή τη διοργάνωση του Μαραθωνίου. Ευχαριστώ τέλος όλη την οργανωτική ομάδα που εργάζεται σκληρά τον κ. Παυλούς, τον κ. Ζήκα, τον κ. Διακονικόλα, τον κ. Αϊβάζη, την κ. Αναστασιάδη, την κ. Αδαμάκη, τον κ. Οικονόμου, τον κ. Ευστρατίου, τον κ. Μιχαηλίδη, τον κ. Γ. Αθανασίου, την κ. Τσιτσιπά τον κ. Γκαρτζώνη. Όλοι τους μεριμνούν για κάθε λεπτομέρεια ώστε τίποτε να μη μείνει στην τύχη του! Ευχαριστούμε τέλος τον κ. Νίκο Πολλιά, τεχνικό διευθυντή του αγώνα.

Εύχομαι καλή επιτυχία στον αγώνα και θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω και πάλι από τη θέση της προέδρου της οργανωτικής επιτροπής και της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού όλους όσοι έχουν αγαπήσει τον Μαραθώνιο της Ρόδου, όσοι μοιράστηκαν το όραμά μας και εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου ανήκει στους Ροδίτες, ανήκει σε όλους μας»

Από την πλευρά του, ο κ. Ζίκας, τόνισε:

«Ο 4ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου είναι μία ξεχωριστή αθλητική διοργάνωση που αποτελεί ιδανικό μοντέλο σύνθεσης αθλητισμού, πολιτισμού, τουριστικής προβολής και τοπικής αναπτυξιακής δραστηριότητας.

Περιλαμβάνει δρόμους που καλύπτουν ολόκληρο το ηλικιακό φάσμα δίνοντας την ευκαιρία για Αθλητική συμμετοχή – κινητοποίηση στους πολίτες της Ρόδου και τους επισκέπτες.
Η Ρόδος ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας με την δική της συμβολή και Ιστορία, με τη διαρκή συνεισφορά στα δρώμενα του αθλητισμού από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, εκπροσωπούμενη από την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση Ν. Αιγαίου, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, τον Δήμο Ρόδου και τους λοιπούς τοπικούς φορείς έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επιτυχία του 4ου Διεθνή Μαραθωνίου Ρόδου.

Πιστεύω ότι όλοι οι συμμετέχοντες εκτός από τη χαρά του αγώνα θα απολαύσουν τις καταπληκτικές αθλητικές μας διαδρομές.

Κινούμενοι στο τρίπτυχο:

-Αθλητική συμμετοχή (με στόχο όσο το δυνατό περισσότερους συμμετέχοντες)

-Τουριστική προβολή (αναδεικνύοντας την ιστορία, τον πολιτισμό, τα αρχιτεκτονικά μνημεία και την φυσική ομορφιά)

-Κοινωνική κινητοποίηση (με τη συμμετοχή εθελοντικών ομάδων και φορέων στην υλοποίηση),
Εύχομαι καλή επιτυχία και η συμμετοχή όλων να είναι μία αξέχαστη εμπειρία».

Ο κ. Αϊβάζης, είπε:

«Σήμερα αρκετοί φίλοι, συνεργάτες και καταξιωμένοι επιχειρηματίες της Ρόδου γέμισαν την αίθουσα, κάτι πολύ ευχάριστο για τη διοργάνωση. Ο Δήμος Ρόδου δεν θα μπορούσε να μην ενισχύσει όσο μπορεί το Μαραθώνιο μέσω των τμημάτων και των υπηρεσιών του. Θα υπάρξει, λοιπόν, συνεργασία κατ’ αρχάς με τη δημοτική κοινότητα Ρόδου, τις τεχνικές υπηρεσίες αλλά κι αυτές του Πρασίνου και του Τουρισμού. Αυτό που προέχει σ’ έναν αγώνα σαν κι αυτόν είναι η ασφάλεια.

Με τη συνεργασία της Τροχαίας Ρόδου και του κου Στέργου αυτό είναι σίγουρο χάρις τις πολύτιμες γνώσεις του, ώστε να αγωνιστεί ο καθένας με ασφάλεια μέσα στην πόλη. Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ την κα Παπαβασιλείου για την εξαιρετική της δουλειά σε κάθε επίπεδο, και είναι χαρά μας που σήμερα βρίσκεται εδώ μαζί μας»

Στο τέλος, ο κ. Διακονικόλας ανέφερε τις διαδρομές όλων των αγώνων, που είναι:

-Μαραθώνιου Ρόδου 2017

Η διαδρομή των 42.195μ. αποτελείται από δύο στροφές Ημιμαραθωνίου και ξεκινάει από: Κέντρο Ρόδου Πλατεία Ελευθερίας ➢ Ακτή Σαχτούρη ➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Νέα περιφερειακή Ρόδου ➢ 1η Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της Νέας περιφερειακής Ρόδου με τη Λεωφόρο Καλλιθέας ➢ Νέα περιφερειακή Ρόδου ➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Ακτή Σαχτούρη ➢ Πύλη Ελευθερίας ➢ Μύλοι ➢ 2η Αναστροφή στο Ελαφάκι ➢ Μαρίνα Μανδρακίου ➢ Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας ➢ Πλ. Κουντουριώτη ➢ Οδός Σάββα Νικολάου ➢ Οδός Γεωργίου Παπανικολάου ➢ Οδός Κω ➢ Οδός Λέρου ➢ Οδός Καλύμνου ➢ Ακτή Μιαούλη ➢ Κάτω Πέτρες ➢ Οδός Κρητικά/Ιαλυσού ➢ 3η Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της οδού Ιαλυσού/Κρητικά με τη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη) ➢ Οδός Ιαλυσού/Κρητικά ➢ Κάτω Πέτρες ➢ Ακτή Μιαούλη ➢ Οδός Καλύμνου ➢ Οδός Λέρου ➢ Οδός Κω ➢ Οδός Γεωργίου Παπανικολάου ➢ Πλατεία Ελευθερίας ➢ Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.

-Ημιμαραθώνιου Ρόδου 2017

Η διαδρομή του Ημιμαραθώνιου ξεκινάει από: Κέντρο Ρόδου Πλατεία Ελευθερίας ➢ Ακτή Σαχτούρη ➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Νέα περιφερειακή Ρόδου ➢ 1η Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της Νέας περιφερειακής Ρόδου με τη Λεωφόρο Καλλιθέας ➢ Νέα περιφερειακή Ρόδου ➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Ακτή Σαχτούρη ➢ Πύλη Ελευθερίας ➢ Μύλοι ➢ 2η Αναστροφή στο Ελαφάκι ➢ Μαρίνα Μανδρακίου ➢ Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας ➢ Πλ. Κουντουριώτη ➢ Οδός Σάββα Νικολάου ➢ Οδός Γεωργίου Παπανικολάου ➢ Οδός Κω ➢ Οδός Λέρου ➢ Οδός Καλύμνου ➢ Ακτή Μιαούλη ➢ Κάτω Πέτρες ➢ Οδός Κρητικά/Ιαλυσού ➢ 3η Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της οδού Ιαλυσού/Κρητικά με τη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη) ➢ Οδός Ιαλυσού/Κρητικά ➢ Κάτω Πέτρες ➢ Ακτή Μιαούλη ➢ Οδός Καλύμνου ➢ Οδός Λέρου ➢ Οδός Κω ➢ Οδός Γεωργίου Παπανικολάου ➢ Πλατεία Ελευθερίας ➢ Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.

-10 χλμ. 2017

Αφετηρία: Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως) ➢ Ακτή Σαχτούρη ➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Νέα περιφερειακή Ρόδου ➢ Αναστροφή στα φανάρια της διασταύρωσης της Νέας περιφερειακής Ρόδου με τη Λεωφόρο Καλλιθέας ➢ Νέα περιφερειακή Ρόδου ➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Ακτή Σαχτούρη ➢ Πύλη Ελευθερίας ➢ Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας ➢ Πλ. Κουντουριώτη ➢ Οδός Σάββα Νικολάου ➢ Οδός Γεωργίου Παπανικολάου ➢ Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.

-5 χλμ. 2017

Αφετηρία: Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως) ➢ Ακτή Σαχτούρη ➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Αναστροφή στη διασταύρωση της Οδού Αυστραλίας με την Μακρυγιάννη ➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Ακτή Σαχτούρη ➢ Πύλη Ελευθερίας ➢ Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας ➢ Οδός Σάββα Νικολάου ➢ Οδός Γεωργίου Παπανικολάου ➢ Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.

Ο Μαραθώνιος Δρόμος της Ρόδου συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. καθώς και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου,

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το Μαραθώνιο Δρόμο, τον Ημιμαραθώνιο τα 10.000μ. και 5.000μ., θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 31 Μαρτίου 2017.

Οι συμμετέχοντες θα φέρουν το oνοματεπώνυμο τους στον αριθμό τους (bib number).

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα δρόμου 1χλμ. Δημοτικών Σχολείων θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχές: http://www.roadstorhodes.com

Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes

Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes

Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.