Ένοχος με ελαφρυντικά κρίθηκε Ροδίτης επιχειρηματίας για μη απόδοση ΦΠΑ

Ένοχος με ελαφρυντικά κρίθηκε Ροδίτης επιχειρηματίας για μη απόδοση ΦΠΑ

Ένοχος με ελαφρυντικά κρίθηκε Ροδίτης επιχειρηματίας για μη απόδοση ΦΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 664 ΦΟΡΕΣ

Τρεις υποθέσεις μη απόδοσης Φ.Π.Α. από ιδιοκτήτη τεχνικής εταιρείας στην περιοχή μας, εκδικάστηκαν χθες στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο για την πρώτη υπόθεση έκανε δεκτή την ένσταση απαραδέκτου της ποινικής δίωξης λόγω εκκρεμοδικίας που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης του 42χρονου επιχειρηματία, κ. Στέλιος Κιουρτζής, καθώς για την ίδια ακριβώς πράξη είχε ήδη ασκηθεί προγενέστερη ποινική δίωξη και είχε ήδη δικασθεί και καταδικασθεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου όπου και παραπέμφθηκε ως κατηγορούμενος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο (άρθρο 25 του Ν. 1882/1990) για το ίδιο ακριβώς ποσό προερχόμενο από την ίδια ακριβώς αιτία (ήτοι ποσό 409.096,50 ευρώ για Φ.Π.Α.).

Σε ότι αφορά τις άλλες δύο υποθέσεις, η μία εξ αυτών αφορούσε το αδίκημα της φοροδιαφυγής με τη μορφή της μη καταβολής Φ.Π.Α. για το έτος 2010 και για ποσό 203.287 ευρώ. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 42χρονο με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και ειλικρινούς μεταμέλειας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά μη καταβολή Φ.Π.Α. για τα έτη 2008 και 2009 συνολικού ποσού 204.629 ευρώ και ο 42χρονος κρίθηκε και για αυτήν ένοχος με τα ίδια ελαφρυντικά και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο