Απετράπη ο πλειστηριασμός για το ακίνητο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου

Απετράπη ο πλειστηριασμός για το ακίνητο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου

Απετράπη ο πλειστηριασμός για το ακίνητο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 495 ΦΟΡΕΣ

Αναβλήθηκε τελικά χθες το απόγευμα, στο Ειρηνοδικείο της Ρόδου, η εκδίκαση του πλειστηριασμού από τον ΕΦΚΑ του ακινήτου της πρώην ΡΟΔΙΑ για οφειλές της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου (ΕΑΣΔ) προς αυτόν ύψους οκτώμισι εκατομμυρίων ευρώ (σ.σ. μαζί με τις προσαυξήσεις), έπειτα από δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν περί τους εκατό εργαζόμενους, παρουσία και εκπροσώπων όλων των συνδικαλιστικών βαθμίδων!

Όπως είχαν κάνει γνωστό τα μέλη της Διοίκησής της ΕΑΣΔ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν πριν από λίγες ημέρες, ο πλειστηριασμός επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες, Τετάρτη, στις 4:00 το απόγευμα, παρά τις δραματικές εκκλήσεις τους προς την τοπική διεύθυνση του ΙΚΑ να αναβληθεί και να τους δοθεί παράταση ένα εξάμηνο μέχρι να ψηφιστεί ο καινούργιος νόμος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Σημειώνεται ότι, από τα 8,5 εκατ. ευρώ, τα 3,5 εκατ. ευρώ αποτελούν πρόστιμα και προσαυξήσεις και όχι ασφαλιστικές εισφορές.

Κατά τη συνέντευξη τύπου, η Διοίκηση της ΕΑΣΔ είχε χαρακτηρίσει παράλογη την ενέργεια της επίσπευσης του πλειστηριασμού αφού ο Φορέας δεν διασφαλίζει την είσπραξη των απαιτήσεών του έναντι της Ένωσης αλλά απεναντίας θα ζημιώσει, αφού η περιουσία του Συνεταιρισμού θα εκποιηθεί σε εξευτελιστικές τιμές σε σχέση με την πραγματική αξία, όπως είχαν τονίσει. Μάλιστα, το συγκεκριμένο οικόπεδο (σ.σ. το οποίο βρίσκεται κάτω από την ΕΡΤ, εκεί που υπάρχουν νυχτερινά κέντρα), είναι αξίας 4-4,5 εκατ. ευρώ και γι’ αυτό η πρώτη τιμή προσφοράς θα γινόταν γύρω στα 2 εκατ. ευρώ.

Κάτι άλλο που τονίστηκε από πλευράς της Διοίκησης της ΕΑΣΔ είναι ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Εταιρίας, η οποία υπερβαίνει τα 23 εκατ. ευρώ, αποτελεί το βασικό εργαλείο για την ανάκαμψή της και ότι εφόσον ελάμβανε χώρα χθες ο πλειστηριασμός αυτό θα μπορούσε να την οδηγήσει σε κλείσιμο!

Χθες, νωρίς το απόγευμα, λοιπόν, οπότε και είχε προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός, συγκεντρώθηκαν στο ειρηνοδικείο της Ρόδου (σ.σ. στο αίθριο), περί τα εκατό άτομα-εργαζόμενοι προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους και να παρέμβουν ώστε να αποτραπεί η διαδικασία.

Μάλιστα, έκλεισαν τις πόρτες, ανήρτησαν και πανό ενώ ενημέρωσαν σχετικά και τον συμβολαιογράφο που έχει αναλάβει την υπόθεση, τον κ. Γιώρτσο. Δεν έλειψαν και τα συνθήματα με τους εργαζόμενους να φωνάζουν «δεν θα περάσει»!

Σημειώνεται ότι παρόντες προς ένδειξη συμπαράστασης ήταν ο κ. Ανδρέας Στοϊμενίδης, μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων, Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Παλαιολόγου, όπως και του τοπικού σωματείου καθώς και άλλοι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως και μέλη της συντονιστικής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΚΚΕ.

Τελικά, στις 5:00 το απόγευμα, ο συμβολαιογράφος τους ενημέρωσε ότι ο Πρόεδρος δεν είχε προσέλθει και η διαδικασία αναβάλλεται, οπότε και αποχώρησαν όλοι.

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης