Σ. Χατζησάββας: Το ψέμα «έχει κοντά ποδάρια» και η «λάσπη» επιστρέφεται σ’ αυτούς που την εκτοξεύουν

Σ. Χατζησάββας: Το ψέμα «έχει κοντά ποδάρια» και η «λάσπη» επιστρέφεται σ’ αυτούς που την εκτοξεύουν

Σ. Χατζησάββας: Το ψέμα «έχει κοντά ποδάρια» και η «λάσπη» επιστρέφεται σ’ αυτούς που την εκτοξεύουν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 269 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή την ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μόνο για ενημέρωση των εργαζομένων της περιοχής μας, αναφέρω τα παρακάτω:

Στη συνάντηση των φορέων, στην Περιφέρεια Νοτ. Αιγαίου συμμετείχα όχι με δική μου πρωτοβουλία, αλλά ύστερα από πρόσκληση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, όπως γινόταν όλα τα χρόνια, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Κατά τη συνάντηση εξέφρασα την πάγια θέση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, η οποίαέγινε αποδεκτή και από τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου και επιβεβαιώθηκε και σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Ρ. Η θέση αυτή αναφέρει τα εξής :

« ... Επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση λειτουργία της Κυριακές και ημέρες αργίας για το διάστημα από 15/03/2017 έως 15/11/2017, των εμπορικών καταστημάτων, που εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση, όπως : ειδών λαϊκής τέχνης, γουναράδικων, δερματίνων ειδών, αργυροχρυσοχοείων, τροφίμων, ποτών και τουριστικών ειδών, με την αυστηρή προϋπόθεση της αποκλειστικής πώλησης ειδών, που προβλέπονται στην άδεια λειτουργίας αυτών, ή στην έναρξη επιτηδεύματος (όπου δεν απαιτείται έκδοση άδειας λειτουργίας).

Από τα παραπάνω εξαιρούνται και παραμένουν κλειστά :

α) τα καταστήματα λιανικού εμπορίου (υπεραγορές)

β) τα καταστήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 16, παρ. 2, του Ν. 4177/2013 και

γ) για το απασχολούμενο προσωπικό θα ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 42, παρ. 4, του Ν. 1892/1990…».

Που βλέπουν οι συνάδελφοι του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων συναίνεση του Προέδρου του Ε.Κ.Ρ για να είναι ανοιχτά όλα τα καταστήματα τις Κυριακές;

Αν το Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου θέλει τα τουριστικά καταστήματα της Ρόδου να παραμένουν κλειστά τις Κυριακές στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, να το πει ευθέως και να απολογηθεί στους εργαζόμενους, που δουλεύουν σ’ αυτά, καθώς και στους μικρούς επαγγελματίες, που περιμένουν με πέντε μήνες δουλειάς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις ολόκληρου του χρόνου.

Εμείς παίρνουμε τις ευθύνες μας και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε μέσα από ιδεολογικές αγκυλώσεις να μετατρέψουμε τη Ρόδο σε έρημο ανεργίας.

Όσο για το άνοιγμα των υπόλοιπων καταστημάτων τις 7 ή 8 Κυριακές, είναι γνωστοί οι αγώνες του Ε.Κ.Ρ για την κατάργησή τους. Το γεγονός επίσης ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ως αντισυνταγματική και ακύρωσε τη ρύθμιση για τη λειτουργία όλων των καταστημάτων σε 5 περιοχές, ανάμεσα στις οποίες και στη Ρόδο και τις 52 Κυριακές, αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη συμφωνία μας, σε τοπικό επίπεδο, για να λειτουργούν τα τουριστικάκαταστήματα την τουριστική περίοδο.

Ποιος λοιπόν ενδιαφέρεται πραγματικά για τους εργαζόμενους στο εμπόριο και καταργεί στην πράξη τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, φαίνεται από το αποτέλεσμα.

Όσο για την πιθανή καταστρατήγηση από ορισμένους επιχειρηματίες αυτής της απόφασης, καλούμε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αντί να εξαντλεί την αγωνιστική του διάθεση με επιθέσεις εναντίον του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου με λάσπη και ψέματα, να οργανώσει τη δράση του, όχι με ανούσιες ανακοινώσεις και διακηρύξεις, αλλά με πράξεις.

Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου είναι γνωστό σε όλους ότι επί 12μηνης βάσης μετακαλεί κλιμάκια Κοινωνικών και Τεχνικών Επιθεωρητών από την Αθήνα, προσπαθώντας να βάλει μία τάξη στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που επικρατούν στην περιοχή μας και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων.

«Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν» για τους συναδέλφους μας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Σάββας Χατζησάββας

Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη καθυστέρηση στην κυκλοφορία οχημάτων και μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στην περιοχή Τσαΐρι λόγω έργων

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες