Η Λίνδος στην τουριστική έκθεση της Στοκχόλμης «Μεσογειακό Πανόραμα 2017»

Η Λίνδος στην τουριστική έκθεση της  Στοκχόλμης «Μεσογειακό Πανόραμα 2017»

Η Λίνδος στην τουριστική έκθεση της Στοκχόλμης «Μεσογειακό Πανόραμα 2017»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 510 ΦΟΡΕΣ

Μια μεγάλη διοργάνωση για τη βελτίωση των τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Στοκχόλμη, η έκθεση ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ μια Ελληνική πρωτοβουλία που φιλοξένησε και άλλες χώρες της Μεσογείου όπως η Ιταλία, η Μάλτα, το Μαρόκο, η Τυνησία, το Ισραήλ και η Κύπρος.

Για πρώτη φορά σε αυτή την έκθεση έδωσε το παρών της, με ανεξάρτητο περίπτερο και η Λίνδος, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου “Απόστολος Παύλος”.

Αυτή η συμμετοχή είχε ως σκοπό την ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων της Λίνδου αλλά και της ευρύτερης περιοχής και φυσικά την ανάδειξη της Λίνδου ως προορισμού διακοπών στο νησί της Ρόδου.

«Η συμμετοχή της Λίνδου ήταν για πολλους Σουηδούς ένα φρεσκάρισμα μνήμης», όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Νικόλαος Ελευθερίου, προσθέτοντας και τα εξής: «η συμμετοχή μας στην Σουηδική πρωτεύουσα, την Στοκχόλμη, στην έκθεση Μεσογειακό Πανόραμα, με δικό μας περίπτερο, είναι πρωτοβουλία του Συλλόγου μας προκειμένου να αναδείξουμε πολιτιστικά στοιχεία της Λίνδου και της ευρύτερης περιοχής μας, όπως το κάστρο, με το Ναό της Λινδίας Αθηνάς, την Μεσογειακή διατροφή και τα εκλεκτά μας εστιατόρια σε Λίνδο και Πεύκους, όπως επίσης και καταστήματα ψυγαγωγίας, υπηρεσίες για τους τουρίστες που θα επιλέξουν την Λίνδο ως προορισμό των διακοπών τους.

Οι συνεργάτες μου και μέλη του Δ.Σ. οι κυρίες Δέσποινα Μουσέλη -Αποστολά και Ζωή Κομνηνόγλου-Σαββαΐδου φροντίσαμε με τον καλύτερο τρόπο να ενημερώσουμε τους επισκέπτες, στο περίπτερο της Λίνδου, να τους προσφέρουμε το παραδοσιακό μελεκούνι και να τους δώσουμε έντυπο υλικό με προτάσεις για την παραμονή τους στην περιοχή της Λίνδου και των Πεύκων. Ευχαριστούμε τους κυρίους Α. Αποστολά και Ν. Σαββαΐδη και την κυρία Φανή Νικολάου, για την απεριόριστη βοήθεια στην οργάνωση του περιπτέρου και στον συντονισμό των εργασιών».

Οι Σουηδοί φέτος επιλέγουν την Ρόδο σε μεγάλο ποσοστό επιλογής καλοκαιρινών διακοπών ενώ η Λίνδος εστιάζεται ως προορισμός διακοπών, για Σουηδούς που επιθυμούν ξεχωριστές εμπειρίες, οπως θαλάσσια σπορ, πολιτιστικά και Λαογραφικά δρώμενα και να ανακαλύψουν ενδιαφέροντα στην νότια περιοχή του νησιού της Ρόδου.

Η αποστολή της Λίνδου, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπα, ενώ κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου, του προσέφερε αναμνηστική αγιογραφία του Απόστολου Παύλου, σε ενθύμιο από την επίσκεψη του Αποστόλου στην Λίνδο για την διάδοση του Χριστιανισμού, στις Δυτικές χώρες.

Ο κύριος Κλεόπας ασπάστηκε την Εικόνα και αποδέχτηκε την πρόσκληση, από την επιτροπή της αποστολής του Συλλόγου, να επισκεφτεί την Λίνδο σύντομα.

Στην έκθεση την πρώτη μέρα ο εκπρόσωπος της διοργάνωσης κύριος Λεωνίδας Μπαμπάνης εκ μέρους της έκθεσης βράβευσε την συμμετοχή του Συλλόγου με την απονομή τιμητικής πλακέτας για την συμβολή του στα πολιτιστικά δρώμενα και την προσπάθεια που καταβάλλει για τον τουρισμό, την καθαριότητα του περιβάλλοντος της περιοχής, όπως και για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί κάθε καλοκαίρι για τον πολιτισμό και τον τουρισμό της Λίνδο.

Εκ μέρους του Συλλόγου προσφέρθηκε αναμνηστικό δώρο στον κύριο Μπαμπάνη, ένα παραδοσιακό πιάτο τοίχου της Λίνδου.

Την ίδια μέρα ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Σουηδία κύριος Δημήτριος Τουλούπας με τους συνεργάτες του επισκέφθηκε το περίπτερο της Λίνδου συνεχάρη, τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για την συμμετοχή τους, στην έκθεση Μεσογειακό Πανόραμα της Στοκχόλμης, ο κύριος Τουλούπας με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκε συμβολικό δώρο από την επιτροπή της αποστολής, ένα Λινδιακό πιάτο τοίχου που συμβολίζει τον θεσμό της οικογενειακής γαλήνης.

Το περίπτερο της Λίνδου αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το νησί της Ρόδου για τους επισκέπτες της έκθεσης, κάτι που βελτίωσε ουσιαστικά το ενδιαφέρον για τους Σουηδούς να προγραμματίσουν φέτος προορισμό διακοπών στο νησί της Ρόδου με επικεντρο για την διαμονή τους την Λίνδο και τις κοντινές περιοχές που αναβαθμιζονται σημαντικά κάθε χρόνο.

Η προσπάθεια αυτή έγινε αποδεκτή από τους Λινδίους επιχειρηματίες και επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού, διότι ήταν μια σημαντική συμμετοχή στην Σουηδική πρωτεύουσα και φυσικά σε μια σημαντική έκθεση για τον Ελληνικό τουρισμό, στις Σκανδιναβικές χώρες.

Διαβάστε ακόμη

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ