Τη συνδρομή αστυνομίας ζητά ο δήμος Ρόδου για τους παράνομους μικροπωλητές

Τη συνδρομή αστυνομίας ζητά ο δήμος Ρόδου για τους παράνομους μικροπωλητές

Τη συνδρομή αστυνομίας ζητά ο δήμος Ρόδου για τους παράνομους μικροπωλητές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 714 ΦΟΡΕΣ

Κατεπείγουσα επιστολή – αναφορά στον διοικητή της Ασφάλειας Ρόδου, τον Διοικητή του ΑΤ Ρόδου και τον Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίας Δωδεκανήσου απέστειλε χθες το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Ρόδου κος Γιώργος Πόκκιας, ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους και την αυστηρή εφαρμογή των νόμων, για την απομάκρυνση όλων των παράνομων μικροπωλητών από την πόλη της Ρόδου με συντονισμένες παρεμβάσεις αλλά και επαναλαμβανόμενους ελέγχους.

Στην αναφορά που κατέθεσε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος η οποία αναμένεται να κοινοποιηθεί και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, καταγράφονται όλα τα στοιχεία που συνέλεξαν οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας του Δήμου της Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται στοιχεία παράνομων μικροπωλητών, εμπορεύματα που πουλάνε παράνομα στους τουρίστες ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από αυτούς είναι αλλοδαποί, που έχουν έρθει ήδη στη Ρόδο και έχουν ξεκινήσει ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν, να στήνουν παράνομα πάγκους και... πραμάτιες, σε «χρυσοφόρα» περάσματα εντός κι εντός της Μεσαιωνικής Πόλεως Ρόδου.

Από τον έλεγχο που έκαναν τα στελέχη του δήμου της Ρόδου καταγράφοντας τα στοιχεία αυτά προέκυψε ότι παράνομοι μικροπωλητές υπάρχουν:
Στην Πύλη του Αγίου Παύλου.
Στην Πλατεία Μουσείου της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου
Στη Θαλασσινή Πύλη , στην περιοχή της Κολώνας
Στην Ακτή Σαχτούρη (ξύλινος πεζόδρομος)
Στην περιοχή Παναγιά του Μπούργου
Στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων.

Ενδεικτικό στοιχείο της ασυδοσίας που επικρατεί στην πόλη της Ρόδου, ακόμα πριν να ξεκινήσει η τουριστική σεζόν ήταν ότι στην διάρκεια των τελευταίων ημερών όπου το λιμάνι της Ρόδου προσέγγισαν τρία κρουαζιερόπλοια μεταφέροντας χιλιάδες τουρίστες, ο ξύλινος πεζόδρομος στο λιμάνι είχε «πλημμυρίσει» από τρεις τουλάχιστον ομάδες αλλοδαπών (όπως κατέγραψε η έρευνα) οι οποίοι επιχειρούσαν να πουλήσουν διάφορα στους τουρίστες που περνούσαν .

Έρχονται και τα... καραβάνια των επαιτών
Το γεγονός αυτό δεν είναι το μοναδικό βεβαίως, αφού είναι θέμα ημερών ή εβδομάδων να έρθουν και πάλι στη Ρόδο τα «εισαγόμενα» από άλλες περιοχές της χώρας ή την Αθήνα, «καραβάνια επαιτών» τα οποία αφού... στρατοπεδεύσουν σε πάρκα – ακόμα και κεντρικά-της πόλεως Ρόδου, στη συνέχεια, πιάνουν διάφορα πόστα, αρχίζοντας να επαιτούν χρησιμοποιώντας κυρίως μικρά παιδιά. Για πάνω από 20 χρόνια, το φαινόμενο αυτό είναι ανεξέλεγκτο, εκθέτοντας έτσι για τα καλά τη χώρα και τον τόπο μας στα μάτια χιλιάδων τουριστών.

Το πρόβλημα της επαιτείας εκτός από την πόλη της Ρόδου, τα κεντρικά τουριστικά σημεία της Μεσαιωνικής Πόλης και της Νέας Αγοράς, έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια στο Φαληράκι, τη Λίνδο, την Ιαλυσό, την Ιξιά και τα Κολύμπια.

Ο δήμος της Ρόδου, αναμένεται σε δεύτερη φάση να ζητήσει την εφαρμογή συγκεκριμένου σχεδίου, βάση του οποίου θα πρέπει να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα φαινόμενα, μαζί και αυτό της άγρας πελατών που εκθέτει εξίσου – ενδεχομένως και περισσότερο- τον τόπο μας.

Διαβάστε ακόμη

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις

Περιοδεία και ομιλίες του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα σε Ρόδο και Κω στις 29 & 30 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης