Καντής και Ρεμπούλη στο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Καντής και Ρεμπούλη στο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Καντής και Ρεμπούλη στο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 185 ΦΟΡΕΣ

Ο Ροδίτης τριαθλητής θα τρέξει αύριο την απόσταση των 42.195μ. στη Μακεδονία, ενώ η πρωταθλήτρια του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 στα 5χλμ.

Χιλιάδες δρομείς από όλη τη χώρα και το εξωτερικό θα πάρουν μέρος στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» αύριο στη Μακεδονία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στους δρόμους από την Πέλλα έως και τη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν περισσότεροι από 21.000 δρομείς, που εκτός από τον μαραθώνιο θα συμμετάσχουν στους αγώνες που θα γίνουν μέσα στην πόλη.

Ανάμεσα σ’ αυτούς που θα διανύσουν την απόσταση των 42.195μ. είναι και ο Μόσχος Καντής. Ο Ροδίτης τριαθλητής του Απόλλωνα συμμετέχει για τρίτη φορά σε μαραθώνιο (οι άλλες δύο ήταν στην Αθήνα) και έχει σκοπό να βελτιώσει το χρόνο του. Σημειώνεται πως το ατομικό του ρεκόρ είναι 2 ώρες και 58 λεπτά, χρόνος αξιοζήλευτος, ενώ έχει πάμπολλες νίκες σε αγώνες τριάθλου κάθε απόστασης στη Ρόδο αλλά και εκτός αυτής. Η τελευταία σημαντική παρουσία του ήταν στο «Ocean Lava Rhodes» τον περασμένο Οκτώβρη στο νησί μας, όταν και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Οι εκδηλώσεις του θεσμού ξεκίνησαν από την περασμένη Πέμπτη με το άνοιγμα του Κέντρου Εγγραφών στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ HELEXPO και με τα εγκαίνια της 2ης εκθεσιακής διοργάνωσης Sportexpo Marathon, στον ίδιο χώρο.

Σήμερα τη σκυτάλη θα πάρουν η Αφή της Αλεξανδρείου Φλόγας, η οποία θα διεξαχθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας και η 2η Διεπιστημονική Ημερίδα Μαραθωνίου Δρόμου, για να κορυφωθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις αύριο με το αγωνιστικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο, τους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5χλμ. και 10χλμ., καθώς και τον παράλληλο του αγωνιστικού προγράμματος του Διεθνούς Μαραθωνίου, Δρόμο 1χλμ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος συνδιοργανώνεται με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και αμέσως μετά τον τερματισμό των μαθητών θα ακολουθήσει πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης.

Στη διοργάνωση αναμένεται να συμμετάσχουν κι άλλοι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες. Ανάμεσα σε αυτούς ο Μιχάλης Παρμάκης και ο Κώστας Συμιριώτης. Στις γυναίκες, τη νίκη θα διεκδικήσουν, μεταξύ άλλων, η Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη, η Στεφανία Λεοντιάδου.

Στα 10χλμ θα συμμετάσχουν ο Κώστας Γκελαούζος, η Αναστασία Καρακατσάνη, ο Γιώργος Μίνος, και η Μαργαρίτα Ντίνα.

Επιπλέον, η Δωδεκανήσια πανελληνιονίκης του Μαραθωνίου Ράνια Ρεμπούλη, αθλήτρια του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, θα τρέξει και φέτος 5χλμ., ενώ εκεί θα είναι και οι Αθηνά Κοΐνη, Αναστασία Μαρινάκου και Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου.

Το πρόγραμμα

08:00: Μαραθώνιος (εκκίνηση Πέλλα)

08:45: 10χλμ. (Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων - Μενεμένης)

08:45: 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων (Πλατεία Αριστοτέλους)

12:30: 5χλμ. (Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης)

Διαβάστε ακόμη

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου