Πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου ΚΑΙ στις κορασίδες η ΕΑΚΑ (φωτορεπορτάζ)

Πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου ΚΑΙ στις κορασίδες η ΕΑΚΑ (φωτορεπορτάζ)

Πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου ΚΑΙ στις κορασίδες η ΕΑΚΑ (φωτορεπορτάζ)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 600 ΦΟΡΕΣ

Μετά το πρωτάθλημα νεανίδων, η ΕΑΚΑ κατέκτησε κι αυτό των κορασίδων καθώς επιβλήθηκε στο σημερινό (2/4) τελικό του φάιναλ φορ της ΑΕ Δικαίου με 45-42.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, το άγχος δεν άφησε τις ομάδες να έχουν ψυχραιμία ώστε να αποφύγουν επιπόλαια λάθη ή να προσέξουν περισσότερο την τελική τους προσπάθεια. Ειδικά το πρώτο δεκάλεπτο ήταν πολύ μέτριο (7-9), με αξιοσημείωτη αστοχία (ειδικά από την πλευρά της ΑΕ Δικαίου που θα μπορούσε να είναι μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά) και νευρικότητα.

Στη 2η περίοδο οι φιναλίστ απέδωσαν καλύτερα, με τις αθλήτριες του Δημήτρη Τζομάκα να ξεφεύγουν 16-24 στο 19’, παρά το γεγονός ότι η Φιλοθέη Φραζή είχε τρία φάουλ από νωρίς και ουσιαστικά βγήκε εκτός παιχνιδιού, μένοντας πολλή ώρα στον πάγκο.

Με την Νίννη να είναι η κύρια εκφράστρια των επιθετικών προσπαθειών της ΕΑΚΑ, το ματς ισορρόπησε στο 3ο δεκάλεπτο (23-24), με τις Καλύμνιες να παίρνουν και πάλι προβάδισμα στο 32’ (34-33). Η ΑΕΔ απάντησε γρήγορα και ξέφυγε εκ νέου με 34-37, αν και είχε στο μεσοδιάστημα 0/5 βολές. Αυτό, όμως, ήταν και το τελευταίο της καλάθι για περίπου πέντε λεπτά…

Η ΕΑΚΑ έτρεξε ένα 9-0 σερί «κατεβάζοντας» όλα τα επιθετικά ριμπάουντ και στο 1.19’’ η Χρυσάκη με 1/2β. έκανε το 43-37. Ακολούθησαν άστοχες επιλογές και στις δύο πλευρές του γηπέδου ενώ με βολές εκατέρωθεν διαμορφώθηκε το 44-39 στα 24’’. Η Φραζή με σουτ τριών πόντων μείωσε σε 44-42 μόλις 15’’ πριν το τέλος και στα 10’’ η Νίννη είχε 0/2 βολές! Χάθηκε όμως το ριμπάουντ για την ομάδα της Κω, ο χρόνος κύλησε και στα 3’’ η Νίννη με 1/2β. έγραψε το τελικό σκορ.

Δεκάλεπτα: 7-9, 18-24(ημιχρ.), 31-33, 45-42

Διαιτητές: Αντωνίου, Πατμίου

ΕΑΚΑ (Τσακαλίδης): Γεωργαρά Γ., Νίννη 24(2), Βαρδαούλη 1, Εργά, Γεωργαρά Μ. 2, Μύτικα, Ζωγραφάκη, Κυπραίου, Πατέλλη, Χρυσάκη 14.

ΑΕ Δικαίου (Τζομάκας): Σκουφεζή 3(1), Χατζηδαυίδ, Δρόσου Α.Ε. 19, Χριστοφή, Μπότσι6, Θεοδωρίδου, Φλάσκου, Χατζηκαλύμνιου, Ήλιου 2, Φραζή 10(2), Τσαούση 2, Παναγιωτοπούλου.

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ: Ιάλυσος – Κολοσσός 51-40

Με την Ειρήνη Δανελλάκη να σημειώνει 31π. στο μικρό τελικό απέναντι στον Κολοσσό, ο Ιάλυσος κατέκτησε την 3η θέση στο φάιναλφορ επικρατώντας των «θαλασσί» με 51-40.

Δεκάλεπτα: 14-13, 28-20(ημιχρ.), 38-32, 51-40

Διαιτητές: Νικηφορίδης, Διαμαντής

Ιάλυσος (Χατζηκαλημέρης): Δανελλάκη 31(1), Μαυροματάκου – Καραμήτσιου 12, Χούλη 2, Ρούσου 2, Καμπούρη, Βελή, Χατζηδαβιτίδη 4, Αμπαζάι, Μπότσαρη, Λιαμή.

Κολοσσός (Γρεμμενάς): Σουλούνια, Ντίντα 12(1), Σκιαδά, Πέρου, Παπαθανασίου, Χατζημιχαήλ 3(1), Αμπελά, Γκινίκα 3(1), Παπαδοπούλου 15, Δημητρακοπούλου, Χατζηδάκη 3, Βαλάσκα 4.

ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Παρότι το φάιναλ φορ αναμενόταν αμφίρροπο σε όλους τους αγώνες (οι τρεις από τους τέσσερις έληξαν με διαφορά ενός καλαθιού), αποτέλεσε έκπληξη ο αποκλεισμός του Ιάλυσου από τον τελικό. Η ΑΕ Δικαίου κάλυψε διαφορά 16π. και με καλάθι της Δρόσου σχεδόν στην εκπνοή επικράτησε 49-47!

Δεκάλεπτα: 13-10, 28-16(ημιχρ.), 37-31, 47-49

Διαιτητές: Νικηφορίδης, Πατμίου

Ιάλυσος (Χατζηκαλημέρης): Δανελλάκη 11, Μαυροματάκου 9(1), Χούλη 6, Ρούσου 2, Καμπούρη 7, Βόλα 6, Χατζηδαβιτίδη, Λιαμή 6.

ΑΕ Δικαίου (Τζομάκας): Σκουφεζή 2, Χατζηδαυίδ, Δρόσου Α.Ε. 20, Χριστοφή 2, Μπότσι 1, Θεοδωρίδου, Φλάσκου, Χατζηκαλύμνιου, Ήλιου 4, Φραζή 16, Τσαούση 4, Παναγιωτοπούλου.

Με ανατροπή νίκησε και η ΕΑΚΑ τον Κολοσσό με 43-41 στο δεύτερο ημιτελικό! Τα κορίτσια του Σωτήρη Τσακαλίδη είχαν ένα εύθραυστο προβάδισμα στο 4ο δεκάλεπτο αλλά ήταν αρκετό για να τους δώσει την πρόκριση καθώς το τελικό σκορ διαμόρφωσε η Ντίντα με καλάθι στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα.

Δεκάλεπτα: 8-14, 22-23(ημιχρ.), 27-28, 43-41

Διαιτητές: Αρνάς, Μητσού

ΕΑΚΑ (Τσακαλίδης): Γεωργαρά Γ., Νίννη 20(1), Βαρδαούλη, Εργά 2, Σμαλιού, Γεωργαρά Μ. 2, Μύτικα, Ζωγραφάκη, Κυπραίου, Πατέλλη 2, Χρυσάκη 17.

Κολοσσός (Γρεμμενάς): Σουλούνια, Ντίντα 15, Σκιαδά, Πέρου, Παπαθανασίου, Χατζημιχαήλ 6, Αμπελά, Γκίνικα 2, Παπαδοπούλου 4, Δημητρακοπούλου, Χατζηδάκη 7, Βαλάσκα 7.

Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Το κλειστό γυμναστήριο στην Ιαλυσό έσφυζε από κόσμο το πρωί της Κυριακής, με αφορμή τη διεξαγωγή του μικρού και, φυσικά, του μεγάλου τελικού του φάιναλφορ κορασίδων. Μπορεί το Σάββατο το ενδιαφέρον των φιλάθλων να διχάστηκε με την παράλληλη διεξαγωγή του αγώνα Κολοσσός – Λαύριο (Stoiximan.grBasketLeague), Δωδεκάνησος – Αετοί Κρήτης (πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο) ή ακόμα και των πλέι οφ του εργασιακού τουρνουά, όμως η Κυριακή ήταν αφιερωμένη στις νεαρές ταλαντούχες αθλήτριες των φιναλίστ ΕΑΚΑ, ΑΕ Δικαίου και των συνδιοργανωτών του F4, ΓΑΣ Ιάλυσος και ΑΟ Κολοσσός.

Το κλίμα ήταν εορταστικό, στον προαύλιο χώρο ο καλός καιρός επέτρεψε να ψηθούν και σουβλάκια ενώ η ΕΑΚΑ είχε την πολύ δυναμική συμπαράσταση φίλων και γονέων που ακολούθησαν την αποστολή στη Ρόδο. Δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν (παρά μόνο στα τάιμ άουτ για να αφήνουν τις οδηγίες του προπονητή να ακούγονται..) και να υποστηρίζουν την ομάδα τους, παροτρύνοντάς τη να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου «μέσα στη Ρόδο» όπως χαρακτηριστικά έλεγαν.

Τη δική τους μερίδα φιλάθλων είχαν και οι Κώες αλλά ήταν εμφανώς αρκετά πιο ήσυχοι αν και η ομάδα τους είχε προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του τελικού.

Μετά την ολοκλήρωση του τελικού, ακολούθησε η Τελετή Λήξης και οι απονομές.

Ο Γιώργος Χατζηκαλημέρης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν στη διοργάνωση και των τριών φάιναλ φορ στην Ιαλυσό (Παίδων, Γυναικών, Κορασίδων) και τόνισε πως πρωταγωνιστές είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες και μόνοι εκείνοι.

Στη συνέχεια βράβευσε τον Ντεβρίς Σελήμ καθώς και τις προπονήτριες Ελένη Κυπραίου, Μαρία Λαού. Δόθηκε αναμνηστικό δώρο στο σύνδεσμο διαιτητών Δωδεκανήσου (τον εκπροσώπησε ο Στέλιος Βιτζηλαίος) και των κριτών ( την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο εορτάζων Γιώργος Κατσικανταής).

ΑΠΟΥΣΑ Η ΑΕ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ!

«Βεντέτα» φαίνεται πως άνοιξε μεταξύ της ΕΑΚΑ και της ΑΕ Δικαίου με αφορμή το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος παγκορασίδων, ΑΕΔ – Ιπποκράτης, στο οποίο οι γηπεδούχες προφύλαξαν βασικές τους παίκτριες εν όψει φάιναλ φορ και γνώρισαν την εντός έδρας ήττα από τον αντίπαλό τους, ένα αποτέλεσμα που απέκλεισε την ΕΑΚΑ από την τελική φάση των παγκορασίδων!

Οι κορασίδες της ΕΑΚΑ φώναξαν δύο φορές «παγκορασίδες» εν μέσω πανηγυρισμών, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην ΑΕ Δικαίου! Η ομάδα του Πυλίου, από την πλευρά της, ως ένδειξη διαμαρτυρίας (;), δεν εμφανίστηκε στην Τελετή Λήξης, μία απόφαση όχι και τόσο τιμητική για ένα σύλλογο με αψεγάδιαστο «πρότερο βίο» και που διατηρεί άψογες σχέσεις με τον εκ των διοργανωτών, ΓΑΣ Ιάλυσο...

Στις απονομές στις ….τρεις ομάδες έκαναν από κοινού οι Βιτζηλαίος, Κατσικανταής στον τέταρτο Κολοσσό, Σελαβτζή και Κωστομοίρη (συνεργάτιδες Χατζηκαλημέρη) στον τρίτο Ιάλυσο και το μέλος της Τοπικής Επιτροπής, Ελένη Κόκκινου, στην πρωταθλήτρια ΕΑΚΑ.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.