Θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί για παιδιά στα σχολεία

Θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί  για παιδιά στα σχολεία

Θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί για παιδιά στα σχολεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 683 ΦΟΡΕΣ

Όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Θωμάς Σωτρίλλης

Η επανέναρξη του εμβολιασμού των μικρών παιδιών στα σχολεία που τα τελευταία δύο χρόνια έχει σταματήσει, είναι στις προτεραιότητες του νέου αντιπεριφερειάρχη υγείας-πρόνοιας και κοινωνικής συνοχής Θωμά Σωτρίλλη.

Όπως δήλωσε χτες ο ίδιος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, η περιφέρεια είναι έτοιμη να δημιουργήσει κλιμάκια τα οποία αμέσως μετά το Πάσχα θα επισκεφτούν τα σχολεία για να κάνουν εμβόλια στα παιδιά. Μάλιστα τα εμβόλια που ανέρχονται σε περίπου 3.000 έχουν ήδη παραληφθεί από την περιφέρεια, όμως χρειάζεται και η συμβολή του δήμου Ρόδου για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Παράλληλα, στις προτεραιότητες του νέου αντιπεριφερειάρχη είναι και ο υγειονομικός έλεγχος όσων ασχολούνται με την εστίαση και τη διατροφή, προκειμένου να τηρηθούν οι νόμοι που προβλέπουν διεξαγωγή ιατρικών εξετάσεων των ατόμων που απασχολούνται σε αυτούς τους κλάδους.

Ειδικότερα, μιλώντας για τα νέα του καθήκοντα ο κ Σωτρίλλης, έκανε χτες λόγο για ένα νέο κεφάλαιο στη δική του δικαιοδοσία ως περιφερειακός σύμβουλος. «Το αντικείμενο το ξέρω από παλιά, καθώς στα καθήκοντά μου ως γιατρός το βίωνα σε καθημερινή βάση, τώρα όμως είναι διαφορετικά καθώς η δικιά μου η δραστηριότητα έχει να κάνει με τη δραστηριότητα και των πολιτών ως κοινωνικό σύνολο» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ μιλώντας για τους υγειονομικούς ελέγχους τόνισε ότι αυτοί θα πρέπει να είναι μέσα σε ορισμένα πλαίσια με χαμηλούς τόνους για να μη δημιουργείται πανικός στους πολίτες και στους επαγγελματίες.

Αναφερόμενος στη διεξαγωγή των ιατρικών εξετάσεων στους επαγγελματίες, δήλωσε ότι ο έλεγχος της υγιεινής των ατόμων που ασχολούνται με τη διατροφή, τις δημόσιες υπηρεσίες, την εστίαση πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο και αυτός αφορά πνευμονοπάθειες και μεταδοτικά νοσήματα.

«Βέβαια δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί πανικός, δεν είναι αυτό στις προθέσεις μας καθώς ξεκινά η σαιζόν, αλλά θα πρέπει να προστατευτεί ο πληθυσμός. Οι εμπλεκόμενοι πρέπει να πειστούν ότι πρέπει να γίνει αυτός ο έλεγχος.

Παλαιότερα τέτοια εποχή υπήρχαν ουρές στο νοσοκομείο για να γίνουν οι εξετάσεις που πρέπει, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια αυτό δεν το έβλεπα. Η προφύλαξη και η πρόληψη είναι το καλύτερο μέτρο» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σωτρίλλης.

Σε ότι αφορά τώρα τους εμβολιασμούς, υπογράμμισε ότι το υπουργείο δεν έστελνε τα τελευταία χρόνια εμβόλια και υπάρχει μία… γενιά παιδιών ηλικίας 3 έως 5 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί για μαντού ή για κάτι άλλο.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε συνεργασία με την υγειονομική υπηρεσία του δήμου και της περιφέρειας για να διοργανώσουμε κλιμάκια που θα επισκεφτούν τα σχολεία για τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί» είπε ο αντιπεριφερειάρχης και έκανε γνωστό ότι έγινε συνεννόηση με το δημοτικό σύμβουλο Σάββα Καλαθενό, για να οργανωθεί ο εμβολιασμός.

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια