Αυξημένη αστυνόμευση ζήτησε ο δήμαρχος Ρόδου

Αυξημένη αστυνόμευση  ζήτησε ο δήμαρχος Ρόδου

Αυξημένη αστυνόμευση ζήτησε ο δήμαρχος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 541 ΦΟΡΕΣ

Αναμένεται ενίσχυση προσωπικού της ΕΛΑΣ

Όλα τα προβλήματα που οξύνονται στη Ρόδο κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, είχε την ευκαιρία να θέσει, χθες, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, στους επικεφαλής της Αστυνομίας στην περιοχή μας, με αφορμή την εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Δημαρχείο ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου, Ταξίαρχος, Γιώργος Γιαννόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή της Ά Δωδεκανήσου κ. Γιώργο Γεωργακάκο.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Γιαννόπουλος, είπε ότι ήταν στις προτεραιότητές του η συνάντηση με τον Δήμαρχο και έδειξε ότι είναι γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί την καλοκαιρινή περίοδο. Όπως δήλωσε, συζήτησαν διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και εξέτασαν τρόπους επίλυσης ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου και του αυξημένου τουριστικού ρεύματος που, ως γνωστόν, περιμένουμε φέτος.

Ερωτηθείς ο Ταξίαρχος για την ενίσχυση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. που αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα στην περιοχή μας, είπε: «Ούτως ή άλλως από πλευράς ηγεσίας έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες κινήσεις, έχει βρεθεί το προσωπικό το οποίο ήδη την προσεχή εβδομάδα θ’ αρχίσει να προσέρχεται στις διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες». Μάλιστα, είπε ότι πρόκειται για ένα αρκετά ικανοποιητικό ποσοστό, και ο ίδιος θεωρεί ότι, με αυτό, σε πολύ μεγάλο σημείο θα λυθούν τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν.

Ο Δήμαρχος

Από πλευρά του, ο κ. Χατζηδιάκος είπε ότι η συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. είναι και επιβεβλημένη αλλά και άριστη, και ήδη έχει κάνει συζητήσεις και σχεδιασμούς με τον Αστυνομικό Διευθυντή. Αφού τόνισε ότι δεν θέλουν να διαχωρίζουν στον τομέα αυτό την καλοκαιρινή από τη χειμερινή περίοδο αφού οι ίδιες υπηρεσίες πρέπει να προσφέρονται και στους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες, ωστόσο είναι μία αδήριτη ανάγκη όταν τριπλασιάζεται ο τουρισμός.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το θέμα με την υποστελέχωση των Αστυνομικών Διευθύνσεων στα Δωδεκάνησα, υπάρχει εδώ και χρόνια τη στιγμή που οι ανάγκες σε προσωπικό είναι μεγάλες, είτε στα διοικητικά, όπως για το πιλοτικό πρόγραμμα με τη βίζα που πρέπει να αυξηθεί η δύναμη σε αεροδρόμιο και λιμάνι, για να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες, κάτι όπως είπε, το γνωρίζουν στην Αστυνομία.

Εκείνο, όμως, που πραγματικά μας ταλαιπώρησε πέρυσι, και το Δήμο και τους πολίτες-συνέχισε ο Δήμαρχος-είναι η εικόνα, κυρίως στον ξύλινο πεζόδρομο και τη Μεσαιωνική Πόλη, με τους επαίτες και τους ΡΟΜΑ. Όπως είπε ο κ. Χατζηδιάκος, είναι τεράστιο θέμα που αντιμετωπίζει η Ρόδος εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το έχουν ήδη συζητήσει με τον Αστυνομικοί Διευθυντή και έχουν ετοιμάσει σχέδια για ν’ αντιμετωπίσουν και το θέμα με την άφιξη των ΡΟΜΑ που έρχονται από άλλες χώρες ειδικά το καλοκαίρι. Όπως είπε, θα πρέπει να κάνουν κάποιες δράσεις είτε σε περιοδική βάση, είτε έκτακτες και να υπάρξει ένας σχεδιασμός.

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι η καθιερωμένη ευρεία σύσκεψη που είθισται να συγκαλεί ο Δήμος στις αρχές κάθε σεζόν , με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων, προγραμματίζεται για τη Μεγάλη Τρίτη ή τη Μεγάλη Τετάρτη και θα πρέπει, όπως είπε, να καθίσουν όλοι μαζί στο τραπέζι για να σχεδιάσουν και ν’ αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Και είπε στη συνέχεια, στέλνοντας και ένα μήνυμα προς την τοπική ΕΛ.ΑΣ.:

«Γιατί δεν μπορεί να φταίει για όλα ο Δήμαρχος. Εάν μπαίνουν τα μηχανάκια στη Μεσαιωνική Πόλη και δεν συλλαμβάνονται δεν μπορεί ο Δήμαρχος…να κάνει τον τροχονόμο. Ή αν παραβιάζεται το πάρκινγκ επειδή δεν έχουμε δημοτική αστυνομία δεν μπορεί ο Δήμαρχος να πάει να δίνει κλήσεις»!

Τέλος, ανέφερε ότι ένα από τα αιτήματα της Δημοτικής Αρχής, στο οποίο συναινεί και η Αστυνομική Διεύθυνση είναι η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, κάτι που τέθηκε και στην προχθεσινή γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ.

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή συνάντηση παρών ήταν και ο Διοικητής της ΠΥΡ κ. Ηλίας Τσαπούρας.

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη