Ο μαγευτικός κόσμος της παιδικής λογοτεχνίας, «ζωντάνεψε» στα Εκπαιδευτήρια ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ο μαγευτικός κόσμος της παιδικής λογοτεχνίας, «ζωντάνεψε» στα Εκπαιδευτήρια ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ο μαγευτικός κόσμος της παιδικής λογοτεχνίας, «ζωντάνεψε» στα Εκπαιδευτήρια ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 278 ΦΟΡΕΣ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 2 Απριλίου, τα εκπαιδευτήρια "ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ" διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το «Μονοπάτι της Λογοτεχνίας» στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων.

Η προσέλευση μαθητών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία με συμμετοχή μαθητών και από άλλα σχολεία της Ρόδου. Ο εκπληκτικός κόσμος της παιδικής λογοτεχνίας απλώθηκε στα μάτια των παιδιών και οι μοναδικές δραστηριότητες μάγεψαν μικρούς και μεγάλους.

Οι εμπνευσμένοι σταθμοί συνδύασαν τη γνώση με την ψυχαγωγία και τα παιχνίδια ξεπηδούσαν σαν μανιτάρια. Ένας παραμυθένιος δράκος καλωσόριζε όλα τα παιδιά και τα καλούσε να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του βιβλίου. Αρχικά, ανακάλυψαν κρυμμένα μηνύματα σε έναν δαιδαλώδη λαβύρινθο και μεταφέρθηκαν στη «Χώρα του Ποτέ» παρέα με τον «Πίτερ Παν».

Σειρά είχαν, στη συνέχεια, οι σταθμοί "Bookopoly" και «Κάνε τη λέξη εικόνα και ...φτου κι απ' την αρχή», που κατενθουσίασαν τα παιδιά. Αγαπημένοι ήρωες, όπως η «Χιονάτη» στο "Escape Room" και o «Φιλέας Φογκ» με τον «Πασπαρτού» στον σταθμό «Κάνε focus, μάζεψε πόντους» ζωντάνεψαν και συνεπήραν τους μικρούς βιβλιοφάγους.


Η μαγική διαδρομή συνεχίστηκε με τη δραστηριότητα «Κυβόλεξο» και το «Τραμπολίνο» εκτόξευσε στην κυριολεξία στον αέρα τους μαθητές. Τελικά, με τη δραστηριότητα "Giraffes can't dance", τα παιδιά απέδειξαν ότι όλοι μπορούν να χορέψουν, ενώ στους «Βιβλιοκατασκόπους» ανέλαβαν να εξιχνιάσουν ένα μυστήριο και να λύσουν τους κρυμμένους γρίφους. Καθώς η μία έκπληξη διαδεχόταν την άλλη, με παρατηρητικότητα και συνεργασία, τα παιδιά διασκέδασαν στο παιχνίδι "Memophoria" και στον σταθμό «Με συνεργασία, βρες ισορροπία».

Οι λέξεις κατάφεραν να ξεπηδήξουν από τα κείμενα, αλλά στον σταθμό "Drag and drop into text", ξαναβρήκαν τη θέση τους και οι μουσικοί σωλήνες ζωντάνεψαν μουσικά έναν ολόκληρο «Κύκλο ζωής». Το Μονοπάτι έφτασε σιγά σιγά στο τέλος του με τον σταθμό «Ανακυκλωμένο χαρτί» και τον «Βιόκηπο» όπου οι μαθητές πήραν μαζί τους ένα βιοδιασπώμενο γλαστράκι έχοντας φυτέψει το δικό τους φυτό.


Το «Μονοπάτι της Λογοτεχνίας» επεδίωξε να μεταφέρει το βιβλίο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των παιδιών, γιατί συνδυάζει αρμονικά τις γνώσεις που μας προσφέρει ένα λογοτεχνικό βιβλίο με πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων, μουσική συντροφιά και δημιουργικές στιγμές. Όπως πάντα, μια πλούσια έκθεση βιβλίου φιλοξενήθηκε στις παρυφές του Μονοπατιού για να επισφραγίσει τον σκοπό της εκδήλωσης αυτής, υπενθυμίζοντας ότι ο μαγικός κόσμος του βιβλίου δεν κρατάει μόνο συντροφιά στον ελεύθερο χρόνο μας, αλλά μπορεί να μας ταξιδέψει σε άλλους κόσμους.

Στην επιτυχία της φετινής εκδήλωσης συνέβαλλαν οι χορηγοί Μελισσοκομική Δωδεκανήσου Α.Ε.Β.Ε, ΒΑΠ Π. Κουγιός Α.Β.Ε.Ε., Παραδοσιακά Αναψυκτικά Gia…Giamas, Βασίλειος Κόζας & ΣIA Ο.Ε., Δ.& Σ. Ποντικάκη ΑΣΤΕΛ Α.Ε καθώς και οι χορηγοί επικοινωνίας, Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Rodosevents.gr, Rodiaki.gr, rodosreport.gr, dimokratiki.gr, iporta.gr, τους οποίους οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου