Μονώσεις και έγκαιρη αντιμετώπιση της υγρασίας

Μονώσεις και έγκαιρη αντιμετώπιση της υγρασίας

Μονώσεις και έγκαιρη αντιμετώπιση της υγρασίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1067 ΦΟΡΕΣ

Η σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων υγρασιών και μούχλας σε μία κατοικία, επιβάλει τη συμβολή των ειδικών. Είναι γεγονός ότι στη χώρα μας τα προβλήματα τέτοιας φύσεως παρουσιάζονται ευρέως, αφού το κλίμα στην Ελλάδα είναι σε πολλές περιοχές αρκετά υγρό (νοτερό). Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, το πρόβλημα δεν είναι εμφανές και έτσι είναι δύσκολο για τον καθένα να το εντοπίσει.

Κίνδυνοι υγρασιών και μούχλας

Η απουσία σωστής μόνωσης σε μία κατοικία μπορεί μακροπρόθεσμα να δημιουργήσει πολλά προβλήματα, όπως:

  • Εμφάνιση υγρασιών στους τοίχους, στα ταβάνια και σε άλλα σημεία της οικοδομικής κατασκευής (εσωτερικά και εξωτερικά).
  • Εμφάνιση υγρασιών, μαυρίλων και μούχλας πίσω ή και μέσα στις ντουλάπες και κατά συνέπεια και στα ρούχα που φυλάμε εκεί.
  • Διαρροή υδάτων, άλλοτε μικρή και άλλοτε μεγαλύτερη, στο εσωτερικό του σπιτιού.
  • Υγροποιήσεις υδρατμών και δημιουργία ψυχρού ανθυγιεινού κλίματος στο εσωτερικό του σπιτιού.
  • Απώλειες θέρμανσης.
  • Αυξημένες σπατάλες, προκειμένου να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε την ιδανική θερμοκρασία.
  • Ανάπτυξη μικροοργανισμών που είναι άκρως επικίνδυνοι για το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου.
  • Αποσάρθρωση τμημάτων του οικοδομικού σκελετού, ιδίως αν το πρόβλημα είναι έντονο και έχει περάσει στο εσωτερικό της κατασκευής.
  • Μείωση του χρόνου ζωής της κατασκευής.

Είναι λοιπόν σημαντικό να εντοπίζουμε τα προβλήματα αυτά εν τη γενέσει τους, γιατί διαφορετικά μπορεί να οδηγηθούμε σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις. Πρέπει δηλαδή να επιλέξουμε το κατάλληλο συνεργείο που με βάση την πολυετή εμπειρία του και την άριστη τεχνογνωσία του, θα εντοπίσει και θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και γρήγορα το ζήτημα που αντιμετωπίζουμε.

Διαδικασία αντιμετώπισης

Πρώτο μας μέλημα είναι να απευθυνθούμε στον κατάλληλο συνεργάτη. Για να βρούμε τον κατάλληλο θα πρέπει να εξετάσουμε ορισμένα κριτήρια, όπως:

Συνέπεια – Επειδή πολλά μπορεί να ακούτε σχετικά με τις εφαρμογές μονώσεων, καλό θα είναι από την αρχή να έχετε ένα καλό δείγμα της συνέπειας του επαγγελματία με τον οποίο συνεργάζεστε. Συνέπεια σημαίνει ότι οι συνδιαλλαγές σας μαζί του πραγματοποιούνται στο χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί. Άλλωστε είναι σημαντικό για αρκετές εφαρμογές να εκπονούνται σε συγκεκριμένα διαστήματα (πχ ηλιοφάνεια), οπότε οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να είναι κρίσιμη.
Υπευθυνότητα – Αυτό σημαίνει ότι ο επαγγελματίας με τον οποίο συνεργάζεστε έχει αντίληψη των ευθυνών του όταν κάτι δεν πάει καλά και μπορεί να το αντιμετωπίσει χωρίς αυτό να αποτελέσει τροχοπέδη στην συνολική κατασκευή.
Άμεση ανταπόκριση – Η άμεση ανταπόκριση είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, αφού έτσι μειώνεται η πιθανότητα να διογκωθεί το πρόβλημα που σας έχει τύχει. Ένα επαγγελματικό συνεργείο μπορεί να το προσφέρει αυτό, αν έχει ένα πλήρες προσωπικό και τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό.
Δυνατότητα μελέτης πριν την εφαρμογή του έργου – Πολλοί επαγγελματίες κάνουν μία πρόχειρη εκτίμηση της ζημιάς, προτείνοντας φαινομενικές λύσεις που σε βάθος χρόνου μπορεί να αποβούν άκαρπες. Καλό είναι ο συνεργάτης σας να έχει ειδικό προσωπικό που να κάνει μελέτες χώρου, πριν την οποιαδήποτε πρόταση λύσης.
Ευελιξία στις προτεινόμενες λύσεις – Μία λύση σχεδόν ποτέ δεν είναι ιδανική. Ένας έμπειρος επαγγελματίας πρέπει να σας δίνει ουσιαστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις σαν λύσεις, που να είναι κοντά στον οικονομικό σας προϋπολογισμό.
Εμπειρία – Η εμπειρία είναι βασικός παράγοντας, αφού από αυτό εξαρτάται η τελική επιτυχία του έργου. Ένας συνεργάτης με χρόνια εμπειρίας, ξέρει πώς να διαχειριστεί υλικά, και καταστάσεις, ώστε να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τεχνογνωσία σε υλικά, μεθόδους και πρακτικές – Οι ουσιαστικές γνώσεις πάνω σε θέματα υλικών μόνωσης και στεγανοποίησης, καθώς και στις μεθόδους εφαρμογής τους, είναι απαραίτητο να υπάρχουν, αλλιώς η αστοχία στην εφαρμογή είναι κάτι παραπάνω από ορατή!
Πλήρης εξοπλισμός – Ένα τεχνικό συνεργείο με δικό του πλήρη εξοπλισμό, μπορεί να αναλάβει κάθε τύπο εφαρμογή μόνωσης, χωρίς ενδοιασμούς ή αμφιβολίες.
Προσιτές τιμές – Αν και μέχρι παλαιότερα πολλοί δεν θέλανε να ξοδέψουν χρήματα για μονώσεις, εντούτοις πλέον αυτό είναι επιβεβλημένο και μάλιστα από την κατασκευή της οικοδομής. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πολύ προσιτές τιμές, που σε συνδυασμό με την επιθυμητή οικονομία αξίζουν την επένδυσή τους.
Γραπτή εγγύηση αποτελεσματικότητας – Επιλέξτε ένα συνεργείο που θα μπορεί να σας εγγυηθεί γραπτώς την αποτελεσματικότητα του έργου. Οι σοβαροί επαγγελματίες είναι σίγουροι για τις υπηρεσίες που σας προσφέρουν.
Επίβλεψη παλαιότερων έργων – Μπορείτε να επισκεφθείτε κατασκευές που έχουν εφαρμοστεί παλαιότερα έργα από το συγκεκριμένο συνεργείο, για να διαπιστώσετε την ποιότητα των υπηρεσιών και τη διάρκεια ζωής των έργων αυτών.
Διάθεση για συνεργασία και επεξήγηση – Είναι σημαντικό συνεργάζεστε με άτομα που έχουν όρεξη να σας εξηγήσουν σε κάθε βήμα της διαδικασίας ότι απορία σας έχει δημιουργηθεί, καθώς και να είναι κοντά σας και μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Διαθέσιμες Υπηρεσίες:

Έπειτα πρέπει να επιλέξουμε τη διαθέσιμη υπηρεσία που καλύπτει τις ανάγκες μας. Συγκεκριμένα υπάρχουν υπηρεσίες όπως:

Μονώσεις – Εφαρμογές μονώσεων χώρων, που στοχεύουν στην καλύτερη ενεργειακή απόδοση του κτιρίου και την διατήρηση μιας ιδανικής θερμοκρασίας στο εσωτερικό.

Εσωτερική θερμομόνωση
Εξωτερική θερμομόνωση

Μονώσεις ταρατσών – Για να προστατέψετε το πιο ευάλωτο σημείο της οικοδομής σας. Δίνεται η δυνατότητα εναλλακτικών τεχνικών μόνωσης, ώστε να επιτευχθεί στην ταράτσα πλήρη βατότητα.
Στεγανοποιήσεις – Οι στεγανοποιήσεις γίνονται σε κάθε χώρο, με σκοπό την αποτροπή των διαρροών. Σε ταράτσες, σε πυλωτές, σε υπόγεια, στα θεμέλια, κλπ. Τεχνικές που χρησιμοποιούνται:

ασφαλτόπανα
πολυεστερικά υλικά
Hyperdesmo
μεμβράνες PVC

Θερμομονώσεις – Εργασίες θερμομόνωσης με στόχο την διατήρηση της ιδανικής θερμοκρασίας μέσα στο σπίτι για περισσότερο χρονικό διάστημα, επιφέροντας ταυτόχρονα και μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας. Συνιστώνται:

Συμβατικές
Ανεστραμμένες
Ελαφρού τύπου

Ελαφρύ μπετόν – Γεμίσματα δαπέδων και άλλων επιφανειών με ελαφρού τύπου υλικά για την μείωση του συνολικού βάρους.

Υλικά μόνωσης

Η επιλογή ανάμεσα στα δεκάδες μονωτικά και στεγανοποιητικά προϊόντα που διατίθενται στην αγορά, μπορεί να δυσκολέψει κάποιον ώστε να κάνει την κατάλληλη επιλογή. Η αλήθεια είναι ότι τα υλικά αυτά σε πολλές περιπτώσεις έχουν παρόμοιες ιδιότητες. Γι’ αυτό καλό είναι:

  • Να επιλέγετε υλικά των οποίων ο σκοπός χρήσης να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για τη αντιμετώπιση του προβλήματός σας.
  • Να επιλέγετε επώνυμες εταιρείες κατασκευής υλικών, με πιστοποιημένα προϊόντα, που η παραγωγή τους έχει περάσει αυστηρούς ελέγχους και δοκιμές.
  • Να καταλήγετε σε λύσεις που να είναι δοκιμασμένες.
  • Να εξετάζετε τις ιδιότητες των υλικών και τις προδιαγραφές τους ή τις προϋποθέσεις τους.

Μόνο έτσι θα μπορέσετε να έχετε εγγυημένα το καλύτερο αποτέλεσμα. Μην αφήνετε άλλο την υγρασία ή την μούχλα να μετατρέπουν το περιβάλλον διαβίωσης σας, σε άκρως ανθυγιεινό για εσάς και τα παιδιά σας. Αντιμετωπίστε τα προβλήματα αυτά με εργασίες μόνωσης και στεγανοποίησης χώρων.

Μονώσεις Monotica

Τηλ. 210 2381855

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών