Μετά το Πάσχα και νέες εξώσεις στη Νέα Αγορά

Μετά το Πάσχα και νέες εξώσεις στη Νέα Αγορά

Μετά το Πάσχα και νέες εξώσεις στη Νέα Αγορά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 671 ΦΟΡΕΣ

Περί τα τέλη Απριλίου, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των εξώσεων σε ενοικιαστές της νέας αγοράς που δεν τήρησαν τους όρους των συμβολαίων ενοικίασης των δημοτικών καταστημάτων.

Μέχρι στιγμής ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα οι εξώσεις σε τέσσερις ενοικιαστές, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί αφού περάσει και η Λαμπροβδομάδα, καθώς δεν επιτρέπονται από το νόμο οι διαδικασίες πριν και μετά το Πάσχα.

Όπως δήλωσε χτες, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος ακίνητης περιουσίας και κτηματολογίου Δήμος Μουτάφης, οι ρυθμοί που ακολουθούνται είναι γοργοί ενώ σε ότι αφορά τα καταστήματα τα οποία θα μείνουν κενά μετά τις εξώσεις (σ.σ ανέρχονται σε 42) τόνισε ότι γι αυτά θα πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο.

«Ξεκίνησαν οι εξώσεις με το περίπτερο που ήταν σχετικά μία εύκολη περίπτωση, καθώς ήταν μία επιχείρηση που ήταν κλειστή και έτσι δεν είχαμε ιδιαίτερες αντιδράσεις και προχωρήσαμε και με ενεργές επιχειρήσεις οι οποίες μάλιστα ετοιμάζονταν για την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Επίσης, εκτελέστηκαν τρία ακόμα πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής από καταστήματα τα οποία ετοιμάζονταν επίσης για την τουριστική περίοδο όμως δε βρήκαμε οποιαδήποτε ιδιαίτερη αντίσταση.

Το αντιμετώπισαν αξιοπρεπώς, κάτι το οποίο ήταν αρκετά δυσάρεστο γι’ αυτούς αλλά και για εμάς καθώς δεν πήγαμε με χαρά να το κάνουμε, όμως σε κάθε περίπτωση επικράτησε η νομιμότητα και εκτελέστηκε η δικαστική απόφαση για την αποβολή από τα μίσθια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτάφης και πρόσθεσε «Θα σταματήσουμε για ένα διάστημα δύο εβδομάδων καθώς η νομοθεσία απαγορεύει την εκτέλεση αποφάσεων αποβολής από μίσθια μία εβδομάδα πριν το Πάσχα και μία μετά και θα συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρυθμοί με τους οποίους προχωρούν οι διαδικασίες είναι αρκετά γοργοί, καθώς οι δικαστικοί επιμελητές υπερβάλουν εαυτόν για να βοηθήσουν το δήμο στην εκτέλεση των πρωτοκόλλων, αντιλαμβανόμενοι και αυτοί τη σπουδαιότητα του έργου που έχουν αναλάβει όσον αφορά τη διασφάλιση της απόδοσης του ακινήτου στο δήμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σημειώνεται ότι, η διαδικασία της έξωσης διαρκεί τέσσερις με πέντε ώρες και ο κάθε επιμελητής πραγματοποιεί μία τη μέρα.

Ο κ. Μουτάφης αναφερόμενος στη διαδικασία που ακολουθήθηκε έκανε λόγο για έναν λεπτομερή προγραμματισμό εκ μέρους του δήμου και πρόσθεσε ότι πρόκειται νομικά για ένα πολύ δύσκολο έργο που έπρεπε να προχωρήσει με πολύ προσεκτικά βήματα. Δεν ήταν ένα απλό ακίνητο αλλά ένα από τα πιο κεντρικά ακίνητα του Μαντρακιού και έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί.

Πάντως όπως υπογράμμισε από τους καταστηματάρχες δεν είχε γίνει πιστευτό, καθώς όπως είπαν είχαν πάρει προσωπικό και έκαναν παραγγελίες για τη σαιζόν.

Όσον αφορά τις οικονομικές τους εκκρεμότητες προς το δήμο, σημειώνεται πως οι οφειλές είναι σαν να έχουν πάει στην εφορία. «Έχουμε ήδη μπλοκαρισμένα ΑΦΜ, και τραπεζικούς λογαριασμούς. Ενώ σε κάποιες περιπτώσεις άλλος είναι αυτός που φαίνεται ότι το δουλεύει και άλλος αυτός που φαίνεται ως ιδιοκτήτης.

Σημασία έχει ότι δίνουμε πίσω στους πολίτες της Ρόδου αυτά τα ακίνητα καθαρά γνωρίζοντας ποιους έχουμε μέσα με συμβόλαια που προασπίζουν το συμφέρον του δήμου.

Στην προσπάθειά μας αυτή είχαμε κοντά μας και τους ενήμερους καταστηματάρχες οι οποίοι τεράστιο θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού» κατέληξε ο κ. Μουτάφης.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας