Προχωρούν οι διαδικασίες για το ίδρυμα Νεστορίδη

Προχωρούν οι διαδικασίες για το ίδρυμα Νεστορίδη

Προχωρούν οι διαδικασίες για το ίδρυμα Νεστορίδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 475 ΦΟΡΕΣ

Τι αναφέρουν σε απάντησή τους οι εκτελεστές της διαθήκης

Προχωρούν οι διαδικασίες για το «Ίδρυμα Ιωάννη και Πάολας Νεστορίδου» που προβλέπεται από τη διαθήκη της Πάολας Νεστορίδου.

Αυτό αναφέρουν σε επιστολή τους οι εκτελεστές της διαθήκης, με αφορμή σχετικό σχόλιο. Ειδικότερα αναφέρουν τα εξής:
«Με αφορμή δημοσίευμα στο φύλλο της εφημερίδας σας, την Κυριακή 2 Απριλίου, με τίτλο «Το γηροκομείο της Πάολας», σας παραθέτουμε τις τελευταίες εξελίξεις για ενημέρωση του Ροδιακού κοινού.

Αμέσως μετά την αποδοχή της ιδιότητας των Εκτελεστών της Διαθήκης, εμείς οι Εκτελεστές, Ευαγόρας Νικολάου και Πανωραία Παπαχρήστου- Τσέλιου, ενημερώσαμε τόσο τη Γενική Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, όσο και τη Γενική Διεύθυνση Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, για την επιθυμία της Διαθέτη και για τους πόρους του υπό ίδρυση ιδρύματος, πάντα σε συνεννόηση και με τα υπόλοιπα μέλη του μελλοντικού Δ.Σ. του Ιδρύματος, τους κ. Νίκο Φρόνα, κ. Βικτωρία Χιώτη και κ. Τάκη Γράμψα.

Μετά από τη μελέτη των υποβληθέντων από εμάς στοιχείων και των προτάσεων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ρόδου, τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να συναινέσουν στη δημιουργία Πτέρυγας ή διαμόρφωσης υφιστάμενων χώρων σε υπάρχοντα Ιδρύματα της Ρόδου (στο Χαραλάμπειο και στα Κολύμπια), μας έθεσαν τους ακόλουθους όρους:

1. Να αποδειχθεί η επάρκεια των υφιστάμενων πόρων, μετά και τη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων (κοσμήματα με πολύτιμους λίθους).
2. Κατάρτιση προϋπολογισμού του υπό εκτέλεση έργου.

3. Την αποδοχή της ανάληψης της λειτουργίας των υπό διαμόρφωση χώρων από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ρόδου.

4. Την κατάθεση αίτησης προς το αρμόδιο Εφετείο, για την τροποποίηση της Διαθήκης, ώστε εκτός από την ανέγερση γηροκομείου, που προβλέπει η Διαθήκη, να καλύπτεται και η περίπτωση της διαμόρφωσης υφιστάμενων χώρων.

Μετά την εκπλήρωση των τριών πρώτων όρων, παρέμενε η αποδοχή από την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της κατάθεσης αίτησης ενώπιον του αρμόδιου καθ’ ύλην και κατά τόπον Εφετείου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, για την τροποποίηση του σκοπού της ως άνω Διαθήκης.

Με το από 3 Μαρτίου 2017, έγγραφο της Αναπληρώτρια Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δόθηκε η συναίνεσή της για την κατάθεση αίτησης στο αρμόδιο Εφετείο, οπότε θα εκπληρωθούν όλες οι τεθείσες προϋποθέσεις. Παράλληλα το Υπουργείο απέστειλε σχέδια για τη διαμόρφωση των παραπάνω χώρων, σε τροποποίηση των σχεδίων που συντάχθηκαν με μέριμνα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ρόδου και ζητήθηκε από εμάς η αποδοχή τους, κάτι που έχουμε ήδη κάνει.

Μετά από την εξέλιξη αυτή θα κατατεθεί άμεσα η αίτηση τροποποίησης της Διαθήκης προς το Εφετείο Πειραιά και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην αδειοδότηση και κατασκευή, των έργων.
Ας σημειωθεί ότι, το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, αποφάσισε να αναλάβει την έκδοση των σχετικών οικοδομικών αδειών.

Οι Εκτελεστές της Διαθήκης,
Ευαγόρας Νικολάου
Πανωραία Παπαχρήστου- Τσέλιου».

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος