Ρόδος: Παραμένει στους Αυστριακούς το ξενοδοχείο που κατασχέθηκε

Ρόδος: Παραμένει στους Αυστριακούς το ξενοδοχείο που κατασχέθηκε

Ρόδος: Παραμένει στους Αυστριακούς το ξενοδοχείο που κατασχέθηκε

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1377 ΦΟΡΕΣ

Απερρίφθη η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων

Απερρίφθη από το Ειρηνοδικείο Ρόδου, η αίτηση προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβληθεί, για μεγάλο ξενοδοχείο στην Ιαλυσό, που “κατασχέθηκε” από αυστριακή εταιρεία, στο πλαίσιο συμφωνίας leasing.

Το δικαστήριο απέρριψε την προσωρινή διαταγή που είχαν καταθέσει ο ιδιοκτήτης και οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο, που ζητούσαν να μην αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και αναφέρονταν και στην αίτηση των ασφαλιστικών που κατατέθηκε στο δικαστήριο, όλα ξεκίνησαν το 2009 όταν η εταιρεία που είχε τη ξενοδοχειακή μονάδα στην παραλία Ιαλυσού, αποφάσισε να πάρει δάνειο. Πράγματι πήρε χρηματοδότηση μέσω leasing από μία Αυστριακή εταιρεία, στην οποία όμως συμφώνησε να μεταβιβάσει με συμβόλαιο την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου.

Στο ίδιο συμβόλαιο αναφέρονταν πως η εταιρεία που είχε την ξενοδοχειακή μονάδα θα παρέμενε στο ξενοδοχείο ως μισθωτής για 20 χρόνια και μετά το διάστημα αυτό θα του επιστρέφονταν η μονάδα. Για αυτό το διάστημα ωστόσο η ελληνική εταιρεία θα κατέβαλλε συγκεκριμένο ποσό ως μίσθωμα, το οποίο στην ουσία ήταν η δόση του δανείου και οι τόκοι.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι οκονομικές συνθήκες (η κρίση σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση) δεν επέτρεψαν στην ελληνική εταιρεία να καταβάλλει ως όφειλε τα μισθώματα, με αποτέλεσμα τον προηγούμενο μήνα (Μάρτιος 2017) οι εκπρόσωποι της Αυστριακής εταιρείας να αφαιρέσουν την κατοχή του ξενοδοχείου από τους διαχειριστές της ελληνικής εταιρείας.

Οι εκπρόσωποι των τελευταίων αναφέρουν, πως χωρίς καμία προειδοποίηση ή ενημέρωση, έκλεισαν το ξενοδοχείο και τοποθέτησαν ιδιωτική εταιρεία φύλαξης η οποία απαγόρευσε την είσοδο ακόμη και στο προσωπικό.

Οι ίδιοι δια των δικηγόρων τους κ.κ. Κώστα Γιαννακού και Δημήτρη Γεωργά τονίζουν πως η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως σοβαρή καθώς το ξενοδοχείο επρόκειτο να ανοίξει και να λειτουργήσει κανονικά στις 23 Απριλίου, δηλαδή σε λίγες ημέρες και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία. Επίσης επισημαίνουν πως οι κρατήσεις που έχουν γίνει από τη προηγούμενη χρονιά είναι πάρα πολλές και κάνουν λόγο για 100.000 κρεβάτια ή 40.000 δωμάτια μέχρι τον Ιούνιο!

Η εταιρεία που διαχειριζόταν το ξενοδοχείο με την αίτηση που κατέθεσε στο δικαστήριο, θεωρεί ότι τόσο η σύμβαση leasing που έχει υπογράψει, όσο και η μεταβίβαση της κυριότητας του ξενοδοχείου στην Αυστριακή εταιρεία είναι άκυρες και ζητά από το Ειρηνοδικείο να αναγνωρίσει την ακυρότητα τους και να τους επιτρέψει να εγκατασταθούν στο ξενοδοχείο και να αρχίσει η λειτουργία του.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου