Μεγάλη ζήτηση για αμνοερίφια στην αγορά

Μεγάλη ζήτηση για αμνοερίφια στην αγορά

Μεγάλη ζήτηση για αμνοερίφια στην αγορά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 277 ΦΟΡΕΣ

Τα σφαγεία θα λειτουργήσουν και τη Μεγάλη Παρασκευή

Μεγάλη είναι η ζήτηση σε αμνοερίφια που παρατηρείται αυτό το διάστημα στην αγορά, καθώς οι ανάγκες λόγω του Πάσχα έχουν αυξηθεί και το καταναλωτικό κοινό άρχισε ήδη να προμηθεύεται τα απαραίτητα για το εορταστικό τραπέζι.

Σημειώνεται ότι, το σφαγείο της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο και το δημοτικό σφαγείο στον Έμπωνα, τη λειτουργία του οποίου έχει επίσης αναλάβει η περιφέρεια, λειτουργούν από το περασμένο Σάββατο για να εξυπηρετήσουν τους ντόπιους κτηνοτρόφους.

Μάλιστα όπως δήλωσε στη «Ρ» ο πρόεδρος του περιφερειακού φυτωρίου Μιχάλης Μπαριανάκης, ως υπεύθυνος για τη λειτουργία των σφαγείων, από το περασμένο Σάββατο μέχρι και χτες στο σφαγείο της Ρόδου σφαγιάστηκαν περίπου 1500 αμνοερίφια και στον Έμπωνα περίπου 1000, διαδικασία η οποία θα συνεχιστεί μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη.

Οι εγκαταστάσεις των σφαγείων όμως, θα λειτουργήσουν κατ’ εξαίρεση τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο για όσους κτηνοτρόφους δεν προλάβουν να εξυπηρετηθούν μέχρι και μεθαύριο, καθώς η ζήτηση είναι αυξημένη λόγω του γεγονότος ότι το Πάσχα γιορτάζεται φέτος αρκετά νωρίς και τα ζώα δεν έχουν μεγαλώσει αρκετά για να σφαγούν.

Πάντως παρά το ότι η παραγωγή είναι φέτος περιορισμένη, υπάρχει μέχρι στιγμής επάρκεια στην αγορά. Εκτιμάται ότι ο αριθμός των ζώων που θα σφαγιαστούν φέτος θα ανέλθει συνολικά σε περίπου 4.500.

Τέλος, ο κ. Μπαριανάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη βοήθεια και τη στήριξη της διεύθυνσης κτηνιατρικής και του προϊσταμένου κ. Οικονομίδη στην προσπάθεια να εξυπηρετηθεί το καταναλωτικό κοινό της περιοχής μας.

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια