Μικρός Αρχαγγελίτης απήχθη απ’ την... Βραζιλία

Μικρός Αρχαγγελίτης απήχθη απ’ την... Βραζιλία

Μικρός Αρχαγγελίτης απήχθη απ’ την... Βραζιλία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 171 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατο 13 Απριλίου 1957 Αριθ. Φύλλου 1798

ΔΙ’ ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΟΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗΝ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΘΑ ΕΛΘΗ ΤΗΝ ΔΕΚΑΤΗΝ ΕΚΤΗ ΜΑΪΟΥ
ΘΑ ΜΕΙΝΗ ΕΙΣ ΤΟ “ΡΟΔΩΝ”

Ως πληροφορούμεθα, η Α.Μ. ο Βασιλεύς Παύλος θα αφιχθή εις Ρόδον δι’ ολιγοήμερον παραμονήν, την 16ην Μαΐου. Προς τούτο, εκρατήθησαν ήδη τα δωμάτια των υψηλών επισκεπτών του ξενοδοχείου των Ρόδων, όπου, ως εγνώσθη ο Άναξ θα καταλύση. Κατά την διάρκειαν της εις Ρόδον παραμονής του η Α.Μ. ο Βασιλεύς, θα διανείμη ιδιοχείρως τα βιβλιάρια προικοδοτήσεως, εις γονείς 200 περίπου απόρους κορασίδας.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟΝ
Η δις Μαρία Παλάζη εξ Απολλώνων Ρόδου, εκφράζει την βαθείαν θλίψιν της, επί τω θανάτω του Μιχαήλ Σακελλαρίδου εις Τρίπολιν και εύχεται ελαφρόν το χώμα που τον εσκέπασεν. Προς την σύζυγόν του κ.αν Κρυσταλλή το γένος Διάκου και τον υιόν της, εύχεται αιωνία αυτού η μνήμη.
Ιωάννης και Μαρία
Παλάζη-Απόλλωνα

ΗΡΧΙΣΕΝ Η ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΜΑΤΑΣ
Κατά την τρέχουσαν εβδομάδα, ήρχισεν η εξαγωγή πρωΐμου τομάτας εκ Ρόδου εις την Αθηναϊκήν αγοράν. Επίσης κατά την προσεχή εβδομάδα θα εμφανισθούν και πρώιμα αγγούρια. Αι τιμαί των ανωτέρω κηπευτικών είναι λίαν ικανοποιητικαί, υπολογίζεται δε υπό των ειδικών, ότι εφέτος, η παραγωγή πρωίμων εκ Ρόδου θα είναι τετραπλασία περίπου εν συγκρίσει με την περισυνήν.

ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ
Μικρός Αρχαγγελίτης απήχθη απ’ την.. Βραζιλία

Πώς έγινε η περίεργη απαγωγή
Ένα παιδί Αρχαγγελίτη εγκατεστημένου στην Βραζιλία έφθασε τις ημέρες αυτές στη Ρόδο, παρά την θέληση του πατέρα του. Το παιδί αυτό, ηλικίας 1/2 μόνον χρόνων, το έφερε κάποιος άλλος Αρχαγγελίτης που τον παρακάλεσαν να το πάρη μαζί του, ενώ ξεκινούσε με το καράβι απ’ την Βραζιλία.
Η ΓΥΝΑΙΚΑ
Αλλά, στην κάπως περίεργη αυτή υπόθεση, έχει βάλει-πολύ φυσικά-την... ουρά της μια γυναίκα. Κι η γυναίκα αυτή είναι-ποιά νομίζετε;-η μητέρα του παιδιού.
Η μητέρα του παιδιού, λοιπόν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, είναι ελληνικής καταγωγής, μα όχι Δωδεκανησία. Κι επανειλημμένα, έχοντας σφοδρό πόθο να εγκατασταθή στη Ρόδο, παρακάλεσε τον εν Βραζιλία Αρχαγγελίτη σύζυγο της, να φύγουν πια απ’ τα ξένα. Τον είχε γνωρίσει εκεί. Στη Βραζιλία. Και την νυμφεύθηκε. Και της έκαμε ασφαλώς περιγραφές γεμάτες απλή και πραγματική ποίηση για τη Ρόδο...
ΤΗΝ ΓΟΗΤΕΥΣΕ
Και η γυναίκα γοητεύθηκε. Και ζούσε-και ζή-με τ’ όνειρο, να έλθουν στη Ρόδο, να φτιάξουν ένα ωραίο, μικρό σπιτάκι και να περάσουν εδώ, στην πατρίδα του άνδρα της, τις υπόλοιπες ημέρες τους.
Μα ο άνδρας της-ο Αρχαγγελίτης-ήταν σκληρός. Μπορεί πάλι να νόμιζε ότι δεν είναι καιρός ακόμη για την επιστροφή. Και αρνιόταν. Κι αρνήθηκε κάθε συζήτηση και την τελευταία φορά, που η επιστροφή συζητήθηκε.
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ
Μα η γυναίκα, αφού απελπίστηκε, έψαξε, βρήκε έναν Αρχαγγελίτη άλλο, που γύριζε απ’ την Βραζιλία στην πατρίδα, τον παρακάλεσε και τελικά του έδωσε το παιδί να το φέρη στη Ρόδο, στους συγγενείς του συζύγου της.
Έτσι κι έγινε!
Όταν όμως έφευγε το πλοίο-καθώς λέγεται-ο επίμονος σύζυγός της, έμαθε τα καθέκαστα. Κι έτρεξε για να ματαιώση το ταξείδι. Αλλά δεν τα κατάφερε, γιατί το πλοίο είχεν απομακρυνθή...
Τώρα, λοιπόν, επείσθη κι αυτός. Κι έτσι, σύντομα, τα όνειρα της ξένης θα πραγματοποιηθούν.

Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΠΡΟΙΚΟΔΟΤΕΙ 50 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΟΡΑΣΙΔΑΣ
Χθες την πρωΐαν αφίκετο εις Ρόδον ο Έπαρχος Καλύμνου κ. Γαβαλάς, κληθείς υπό της Νομαρχίας, προς εξέτασιν διαφόρων ζητημάτων της Επαρχίας του. Ο κ. Γαβαλάς επεσκέφθη την 11.30 πρωινήν τον Νομάρχην κ. Ρεμπάκον και συνειργάσθη επ’ αρκετόν επί της εν γένει καταστάσεις εις την Επαρχίαν Καλύμνου.
Αργότερον, ο Έπαρχος Καλύμνου ερωτηθείς για την συμμετοχή της Επαρχίας του εις την προσπάθειαν προικοδοτήσεως απόρων κορασίδων, απάντησεν ότι ως ελπίζει, θα διαθέση περί τα 50 βιβλιάρια προικοδοτήσεως. Ο κ. Γαβαλάς ανεχώρησε την μεσημβρίαν επιστρέφων εις την έδραν του.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες