Η Ρόδος μπορεί να καθιερωθεί ως μεγάλος αθλητικός προορισμός

Η Ρόδος μπορεί να καθιερωθεί  ως μεγάλος αθλητικός προορισμός

Η Ρόδος μπορεί να καθιερωθεί ως μεγάλος αθλητικός προορισμός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 220 ΦΟΡΕΣ

Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μ. Παπαβασιλείου

Την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση του μαραθωνίου δρόμου της Ρόδου που ολοκληρώθηκε με επιτυχία εξέφρασε χτες η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού-πολιτισμού-αθλητισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή που είχε η διοργάνωση στην προβολή του προορισμού μας.

«Η Ρόδος θα γίνει ένας μεγάλος αθλητικός προορισμός με μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και με ναυαρχίδα το μαραθώνιο που τελείωσε με επιτυχία και παγκοσμίως ήταν μία διοργάνωση που άφησε το στίγμα της. του χρόνου θα έχουμε πολύ περισσότερο κόσμο τόσο από Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Παπαβασιλείου η οποία επεσήμανε την προσπάθεια που καταβάλλει η περιφέρεια για να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς το νησί στις αρχές και στο τέλος της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με την ίδια τα μηνύματα είναι εξαιρετικά για τη νέα σαιζόν, αλλά όπως είπε πέρα από τις αφίξεις που θα σημειώσουν μεγάλη αύξηση θα πρέπει να δούμε και ποιοτικά πως είναι ο τουρίστας της Ρόδου και τι θα αφήσει σε οικονομικό επίπεδο στο νησί μας.

Μιλώντας για το πλάνο που υπάρχει σε ότι αφορά την ανάδειξη της Ρόδου ως κορυφαίου αθλητικού προορισμού αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα του επόμενου διαστήματος λέγοντας τα εξής: «Θα συνεχίσουμε στις 21-23 Απριλίου καθώς θα έχουμε από την παγκόσμια ομοσπονδία ποδηλασίας το παγκόσμιο κύπελλο ερασιτεχνών που θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά στη Ρόδο και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό. Μάλιστα θέλουμε ο αγώνας αυτός να γίνει θεσμός.

Στη συνέχεια έχουμε στις 30 Απριλίου το τρίαθλο και συνεχίζουμε για φέτος για πρώτη φορά με το παγκόσμιο beach tae kwon do στις 4 έως 6 Μαΐου στο ΝΟΡ.

Θα έχει πάνω από 1000 αθλητές τους περισσότερους ξένους και θα δώσει τεράστια προβολή στο νησί και αμέσως μετά από 7 έως 9 Μαΐου θα ακολουθήσει το πανευρωπαϊκό tae kwon do που θα γίνει στο γήπεδο Καλυθιών.

Αυτά για την αρχή της σαιζόν και μετά πηγαίνουμε στο τέλος της και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο όπου την 1η του μήνα θα φιλοξενήσουμε το run Greece, ενώ στις 30 θα έχουμε το πανευρωπαϊκό τρίαθλο.

Δε σταματάμε όμως εκεί καθώς προσπαθούμε κάθε Σαββατοκύριακο Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Μαρτίου και Απριλίου να βάζουμε αγώνες παγκόσμιας εμβέλειας ώστε η Ρόδος να γίνει ένας μεγάλος αθλητικός προορισμός».

Μάλιστα αναφερόμενη στην προσπάθεια της περιφέρειας να φέρει σε πέρας αυτό το στόχο τόνισε ότι η αρχή είχε γίνει πριν από δυόμιση χρόνια όταν έγινε το ξεκίνημα με το μαραθώνιο φτάνοντας σήμερα στο σημείο να φιλοξενούμε στη Ρόδο πολλούς αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγάλο στοίχημα για τη Ρόδο παραμένει η διοργάνωση του σιρκουί καθώς δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα η ημερομηνία διεξαγωγής του. σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη πρόκειται για μία δύσκολη διοργάνωση, καθώς απαιτεί μεγάλη ασφάλεια.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε συζητήσεις και ειδικά ο κ. Διακογεωργίου για το πώς θα θωρακιστεί η διαδρομή ώστε να μην έχουμε ατυχήματα. Όταν αυτό θα έχει ολοκληρωθεί η περιφέρεια θα είναι στο σημείο να προχωρήσει στο επόμενο βήμα» δήλωσε για το θέμα.

Παράλληλα η κα Παπαβασιλείου αναφέρθηκε και στις εκθέσεις τουρισμού τονίζοντας ότι ο πρώτος κύκλος έχει κλείσει και αφορά τη σαιζόν του 2017. Από το Σεπτέμβριο και μετά ξεκινά ο επόμενος κύκλος και σε αυτόν εντάσσονται οι εκθέσεις που θα προβάλουν το νησί το 2018.

Σύμφωνα με την ίδια φέτος η περιφέρεια θα συμμετάσχει και σε μία νέα έκθεση που αφορά μικρότερους προορισμούς όπως είναι τα νησιά, ως μία πρόταση διακοπών για τους έλληνες τουρίστες της τελευταίας στιγμής. Συγκεκριμένα δήλωσε «Φέτος όμως έχουμε και μία επιπλέον έκθεση που γίνεται το Μάιο, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και αφορά τα μικρότερα νησιά και τους έλληνες τουρίστες οι οποίοι θα θελήσουν να κλείσουν τις διακοπές τους την τελευταία στιγμή.

Η έκθεση γίνεται για πρώτη φορά και παίρνουμε κι εμείς μέρος σε αυτήν, είναι πολύ καλή για τους μικρότερους προορισμούς και έχουμε πολύ καλή συμμετοχή καθώς θα πάρουν μέρος 27 νησιά».

Τέλος αναφερόμενη στη φιλοξενία ξένων δημοσιογράφων η αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι θα υλοποιηθεί και φέτος σχετικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου που υπάρχει με τη Marketing Greece. Μάλιστα αυτό είναι σχεδόν ολοκληρωμένο και αφορά το ποια νησιά θα επισκεφτούν φέτος οι δημοσιογράφοι.

«Πέρσι κάναμε περίπου 150 δημοσιογραφικά ταξίδια, φέτος περιμένουμε να δούμε τι θα μας προτείνει η Marketing Greece για να κάνουμε μία μεγαλύτερη επιλογή. Πέρσι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι διάλεγαν κυρίως τις Κυκλάδες και σιγά-σιγά αρχίζουν και επιλέγουν και τα Δωδεκάνησα. Φέτος αυτό πιστεύουμε ότι θα αλλάξει και θα έχουμε περισσότερο κόσμο και για τα Δωδεκάνησα.

Είμαστε επίσης σε συνεργασία και με τον ΕΟΤ και ήδη τέλη Απριλίου έχουμε και κάποιους δημοσιογράφους από τον ΕΟΤ. μάλιστα έχουμε συνεργασία με την πρεσβεία στη Ρωσία και θα διοργανώσουμε ένα μεγάλο δημοσιογραφικό ταξίδι» κατέληξε η κα Παπαβασιλείου.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη