Σε άθλια κατάσταση το πάρκο του Ροδινιού (φωτορεπορτάζ)

Παρατημένο και σε άθλιο χάλι βρίσκεται το ιστορικό πάρκο του Ροδινιού, ενώ ακόμη και τώρα που έχει ξεκινήσει η σεζόν, δεν υπάρχουν βλέψεις για να καθαριστεί και να εξωραϊστεί.

Σπασμένες γέφυρες, πεταμένα κλαδιά, γκράφιτι στους τοίχους είναι οι εικόνες που αντικρίζουν οι επισκέπτες του πάρκου λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του δημάρχου Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκου για αξιοποίησή του μέσα απο πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων περιβαλλοντικής δράσης.

 

 

 

Έτσι, παρά το γεγονός ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί μελέτη για το Ροδίνι προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια, το πάρκο είναι παραμελημένο και απρόσιτο για επισκέπτες. Οι όποιες προσπάθειες για εξωραϊσμό και καθαρισμό του πάρκου, έχουν γίνει σε εθελοντική βάση τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως να έχουν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αφού χρειάζεται συνεχή φροντίδα.

Ο απέραντος κήπος φυσικής ομορφιάς που βρίσκεται λίγα μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης της Ρόδου, με τρεχούμενα νερά, λίμνες και ρυάκια που φιλοξενεί παγώνια, ελάφια, πάπιες και άλλα μικρόσωμα πτηνά και ζώα, κινδυνεύει αν δεν πάρουμε μέτρα σύντομα και αν δεν ξεκινήσει ο καθαρισμός και εξωραϊσμός του αλλά και η αντικατάσταση στα σπασμένα γεφυράκια και παγκάκια που υπάρχουν στο πάρκο.

 

 

 

Σύμφωνα μάλιστα με τους κατοίκους της περιοχής, στο πάρκο δεν υπάρχει ούτε καν ο στοιχειώδης φωτισμός,  με αποτέλεσμα το βράδυ να είναι απλησίαστο.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η "Ροδιακή" είναι χαρακτηριστικές για το πόσο παραμελημένο είναι το ιστορικό αυτό πάρκο.