Άρης Λυκογιάννης: «Ήμαστε καλύτερη ομάδα, αξίζαμε τη νίκη»

Δικαιολογημένα ήταν απογοητευμένος ο προπονητής του Κολοσσού H Hotels, Άρης Λυκογιάννης, μετά την ήττα στην παράταση από το Ρέθυμνο Cretan Kings και στις δηλώσεις του δεν παρέλειψε να σταθεί στο κομβικό σημείο του τραυματισμού του Τρέβορ Ρέλεφορντ.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία μικρή απογοήτευση. Κυρίως γιατί - χωρίς να θέλω να φανεί εγωιστικό - πιστεύω πως ήμαστε καλύτερη ομάδα σήμερα και αξίζαμε τη νίκη.

Πήγαμε το ματς ακριβώς στο ρυθμό που θέλαμε. “Χτυπήσαμε” όλες τις αδυναμίες του Ρεθύμνου αλλά δέκα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας τραυματίστηκε (σ.σ. Ρέλεφορντ). Αυτό άλλαξε τις ισορροπίες για μας, καθώς δεν είχαμε κάθετο παίκτη στο πικ εν ρολ κι από κει και πέρα, το Ρέθυμνο “ροκάνισε” τη διαφορά, έβαλε μεγάλα σουτ.

Εμείς είχαμε την ευκαιρία μας στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, δε μας ήθελε και πήγαμε στην παράταση. Εκεί δεν είχαμε ούτε τις ψυχικές αλλά ούτε τις σωματικές δυνάμεις. Το Ρέθυμνο έβαλε μεγάλα σουτ και ήρθε φυσιολογικά η ήττα».

Ο παίκτης – κλειδί για τον Κολοσσό στο «διπλό» της κανονικής περιόδου, Κώστας Παπαδάκης, σχολίασε από την πλευρά του: «Σήμερα ήρθαμε να παίξουμε με μία πολύ καλή ομάδα. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα όλη την εβδομάδα. Ήρθαμε για ένα δυνατό ματς. Το παλέψαμε μέχρι το τέλος, ενώ ήμαστε μπροστά στο ημίχρονο. Στο τέλος πήγαμε στην παράταση και χάσαμε το ματς. Δώσαμε το 100%. Χάσαμε την πρώτη “μάχη” και τώρα πάμε για τη δεύτερη».

«Αδικεί τον Κολοσσό η έβδομη θέση»

Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Νίκος Βετούλας, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: «Συγχαρητήρια στα παιδιά. Θεωρώ πως η νίκη ήταν πολύ σημαντική με τον τρόπο που την πετύχαμε.

Στο τεχνικό κομμάτι, πιστεύω ότι ο Κολοσσός στο α’ μέρος είχε τον απόλυτο ρυθμό του αγώνα. Ήμαστε διστακτικοί και πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Στο β’ ημίχρονο σίγουρα παίξαμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με συγκέντρωση και ενέργεια αλλά η μη είσοδος του Ρέλεφορντ θεωρώ πως μας βοήθησε. Αυτή είναι η αλήθεια. Στο β’ ημίχρονο παίξαμε όπως παίζαμε συνήθως. Τουλάχιστον, αν χάσουμε, να χάσουμε με τον τρόπο που επιλέγουμε εμείς.

Ο Κολοσσός είναι πολύ καλή ομάδα και τον αδικεί η 7η θέση του πρωταθλήματος. Είναι δουλεμένη ομάδα και σίγουρα προβλέπεται πολύ δύσκολη σειρά».

Τέλος, ο Τόαρλιν Φιτζπάτρικ ανέφερε: «Νομίζω ότι στο ξεκίνημα του α’ ημιχρόνου ήμαστε αγχωμένοι και νευρικοί σχεδόν σε όλη τη διάρκεια. Εγώ ήμουν μέσα σε αυτούς. Κάναμε αρκετά λάθη και δεν διαβάζαμε σωστά τις φάσεις. Ήμαστε βιαστικοί να τελειώσουμε το ματς νωρίτερα και δεν σουτάραμε αποφασιστικά.

Στο β’ ημίχρονο συνεχίσαμε να παλεύουμε σκληρά. Σουτάραμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μπήκαν κάποια σουτ. Βγάλαμε ενέργεια.

Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την κατάθεση ψυχής. Συγχαρητήρια στον Χάρη, τον Αντρέα, τον Ρέτζι, τον Γκάρι και όλους τους υπολοίπους που έδωσαν αυτό που χρειαζόταν για να πάρουμε τη νίκη».