Έκλεψαν το κομπόδεμα 76χρονου και έκαναν επενδύσεις σε ακίνητα!

Έκλεψαν το κομπόδεμα 76χρονου και έκαναν επενδύσεις σε ακίνητα!

Έκλεψαν το κομπόδεμα 76χρονου και έκαναν επενδύσεις σε ακίνητα!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 408 ΦΟΡΕΣ

Στον ανακριτή πρόκειται να απολογηθούν οι τρεις τσιγγάνοι

Τις οικονομίες μιας ζωής ύψους 150.000 ευρώ, αφαίρεσαν τρεις αθίγγανοι από το σπίτι 76χρονου στη Ψίνθο, οι οποίοι την επόμενη Πέμπτη θα απολογηθούν στην ανακρίτρια Ρόδου. Οι δράστες κατάφεραν να μπουν μέσα χρησιμοποιώντας το κλειδί που είχε κρύψει ο ιδιοκτήτης (!) και με τα χρήματα επιχείρησαν να αγοράσουν ακίνητα στην Πάτρα!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το χρονικό διάστημα από τις 20 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου 2015, δηλαδή πριν από δύο χρόνια, είχε καταγγελθεί στην αστυνομία η οποία και εξιχνιάσε λίγους μήνες αργότερα την υπόθεση, για την οποία και σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οι τρεις αθίγγανοι παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Στο πλαίσιο αυτό, κλήθηκαν να απολογηθούν χθες συνοδευόμενοι από το συνήγορο τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή, ωστόσο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την προσεχή Πέμπτη 27 Απριλίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 55χρονος αθίγγανος μαζί με τις δύο ομόφυλες του ηλικίας 56 και 36 ετών αντίστοιχα, πήγαν στο σπίτι που διέμενε ο 76χρονος στη Ψίνθο και αφού χρησιμοποίησαν το κλειδί που είχε κρυμμένο ο ιδιοκτήτης στην αυλή, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε τα 150.000 ευρώ.

Επρόκειτο για όλες τις οικονομίες που είχε ο 76χρονος και τις οποίες είχε βγάλει το προηγούμενο διάστημα από την τράπεζα και τις είχε κρύψει σπίτι του, θεωρώντας ότι λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατούσε στη χώρα μας, εκεί θα ήταν ασφαλέστερα.
Όταν ο ηλικιωμένος επέστρεψε σπίτι του και αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία διενήργησε τη σχετική προανάκριση.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που έγινε στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Καρακόνερο Ρόδου για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, προσήχθη ο 55χρονος ο ποίος εξεταζόμενος παραδέχτηκε την κλοπή. Ο ίδιος ανέφερε ότι τέσσερις μήνες πριν είχε μεταβεί στην περιοχή της Ψίνθου με τις δύο αθίγγανες και ενώ αυτός περίμενε στην πλατεία του χωριού, οι δύο γυναίκες πήγαν σε σπίτι που βρισκόταν σε απόσταση λίγων μέτρων από αυτόν, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ σε τρεις δεσμίδες. Οι δύο δράστες μετά την ολοκλήρωση της πράξης τους, πήγαν και τον βρήκαν, μοιράστηκαν τα χρήματα και επέστρεψαν στη Ρόδο.

Ερωτηθείς ο 55χρονος τι έχει κάνει τα χρήματα, είχε δηλώσει ότι τα είχε ξοδέψει, γεγονός όμως που διέψευσε η κόρη του η οποία είχε αναφέρει στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας της αγόρασε λίγο έξω από την Πάτρα οικόπεδο αξίας 30.000 ευρώ!
Η ίδια είπε επίσης, πως είχε ακούσει ότι και η 36χρονη είχε αγοράσει σπίτι στην περιοχή της Πάτρας.

Για όλα αυτά οι τρεις αθίγγανοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις την προσεχή Πέμπτη στην ανακρίτρια Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή και διάθεση ειδών πυροτεχνίας στην Κάλυμνο και τη Λέρο

Στα «πράσα» πιάστηκε 42χρονος που έκλεβε βενζίνη με αντλία από πρατήριο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ελεύθερη με όρους η 30χρονη Ρομά που εμπλέκεται στην υπόθεση διαρρήξεων

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...